به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، پروین یداللهی با بیان اینکه ویتامین D یا ویتامین «آفتاب» یکی از ویتامینهایی است که در بدن هنگام قرار گیری در معرض نور خورشید تولید می شود، افزود: علاوه بر داشتن فواید بیشمار این ویتامین برای بدن مانند سلامت استخوان، مغز، قلب و عروق، ایمنی، سوخت و ساز بدن و تنفس، میتواند به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در یک بارداری سالم باشد.
وی در خصوص مزایای مصرف ویتامین D برای مادران باردار، گفت: زنان بارداری که ویتامین ۳D را با دُز ۱۰۰۰ روزانه مصرف کرده اند، به طور قابل توجهی به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کنند و از سوی دیگر وزن کم نوزاد هنگام تولد با میزان ویتامین D در بدن مرتبط است.
این متخصص بهداشت باروری با اشاره به اثرات ویتامین دی موجود در بدن مادران باردار بر جنین و همچنین نوزادان تازه متولد شده و حتی سلامت کودک در زندگی آینده او، خاطرنشان کرد: به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب (به دلایل مختلف)، کمبود ویتامین D در رژیم غذایی (بدون مکمل) یا عوامل ژنتیکی موجب می شود تا میزان ویتامین D تولید شده در بدن بسیار کاهش پیدا کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، یداللهی تصریح کرد: استفاده از ضد آفتاب، انتخاب رژیم غذایی نادرست، مصرف مکمل ویتامین ۳D ناکافی و موقعیت جغرافیایی میتواند خطر کمبود این ویتامین را افزایش دهد.
وی ادامه داد: کمبود ویتامین D در بدن در سه ماهه نخست بارداری احتمال به وجود آمدن محدودیتهای رشد جنینی را افزایش میدهد و همواره از سوی متخصصان زنان و زایمان توصیه میشود با توجه به اهمیت نقش این ویتامین در بدن از به وجود آمدن عوارض دیگر پس از انجام آزمایش خون و مشخص شدن میزان ویتامین D در بدن، مصرف مکملهای این ویتامین آغاز شود.