سعید کیانزاده با همراهی خانواده خود در روستای سارلی علیا از توابع گنبدکاووس در گلخانه ۱۵۰۰ متر مربعی با بستر خاکی اقدام به کشت و پرورش میوههای استوایی از قبیل موز، انبه، قهوه، پاپایا، گوآوا و آناناس کرده است. وسعت کل مزرعه کیانزاده یک هکتار است که در بقیه مزرعه که روباز است سبزیجات و گیاهان دارویی کشت میکند.
این دانشجوی ۲۰ ساله علی رغم سن کم خود توانسته درآمدزایی خوبی داشته باشد و برای بیش از ۸۰ نفر از همشهریانش فرصت شغلی ایجاد کند و گردشگران زیادی را به روستای خود بکشاند.
گردشگران در این مزرعه میتوانند ضمن بازدید از گلخانه میوههای استوایی و گرفتن تصاویر زیبا با این نوع میوهها آشنایی پیدا کرده و در صورت علاقه از این میوهها خریداری کنند، آبیاری به روش قطرهای و صرفهجویی حداکثری در مصرف آب از ویژگیهای برجسته مزرعه سعید است.
خبرنگار ایسنا با این جوان خوش ذوق گفت وگویی صمیمانه داشته که در ادامه میخوانید.
ایسنا: خود را معرفی کنیدو بگویید از چه سالی کار تولید را آغاز کردید؟
سعید کیانزاده متولد ۱۳۸۳ در روستای سارلی اولیا شهرستان گنبد کاووس و دانشجو ترم پنج رشته مهندسی باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هستم. من در روستا و در یک خانواده کشاورز متولد شدم و از زمانی به یاد دارم عاشق پرورش گل و گیاه و کشاورزی بودم.
از کودکی به طور جدی پرورش گل و گیاه را شروع کردم، در سن هفت سالگی گلهای کاکتوسی را که در گلدانهای کوچک پرورش دادم به بازار هفتگی بردم و به فروش رساندم و این اولین درآمد من از پرورش گیاه بود که شادی و انگیزه زیادی برای ادامه کار در من ایجاد کرد.
از همان بچگی کار کردن را دوست داشتم و رها نکردم تا چندین سال از تهران و کرج به صورت عمده گل وارد میکردم و به فروش میرساندم تا اینکه کرونا آمد و استقبال مردم کم شد و پس از آن به میوه فروشی و تولید ترشیجات روی آوردم و آن زمان چهار نیروی خانم را استخدام کردم و سرانجام از ۴ سال پیش کار تولید میوههای استوایی را با سرمایه اولیه حدود یک میلیارد تومان از یک گلخانه هشت متری کوچک شروع کردم و در حال حاضر یک مجموعه گردشگری یک هکتاری با یک گلخانه هزارپ ۵۰۰ متری دارم.
ایسنا: چرا به طور ویژه تصمیم به پرورش گیاهان استوایی گرفتید؟
از کودکی این رویا را داشتم که به خارج از کشور سفر کنم و بذر یک گیاه که در کشور وجود ندارد را وارد کنم و آن گیاه را در زمین خودم تولید کنم. پس از آنکه تحقیق کردم متوجه شدم میوه پاپایا را تا به حال کسی پرورش نداده به همین دلیل تصمیم به تولید و پرورش پاپایا و میوههای گرمسیری گرفتم.
ایسنا: به غیر پرورش پاپایا چه محصولات دیگری پرورش میدهید؟
من یک مزرعه گردشگری یک هکتاری دارم که گلخانه هزار و ۵۰۰ متری در دل خود دارد و در این گلخانه گیاهان گرمسیری پاپایا یا خربزه درختی، موز، آناناس، انبه، قهوه، گوآوا، نارگیل، رامبوتان، جک فروت، دوریان، استار فروت، و دراگون فروت و در فضای خارج از گلخانه انواع گیاهان داروئی، سبزی و صیفی جات را پرورش میدهم، یک بازارچه فروش صنایع دستی و محصولات خوراکی و میوه نیز در مزرعه داریم که تولیداتمان را به صورت مستقیم به مردم عرضه میکنیم.
ایسنا: استقبال گردشگران از مزرعه گردشگری شما چطور است؟
گردشگران استقبال خوبی دارند و همه روزه پذیرای مردم، گروههای مختلف دانشآموزی و دانشجویان هستیم، به طور متوسط هفتهای یک هزار نفر از مزرعه بازدید میکنند. در مزرعه گردشگری ما گردشگران با دستان خود گیاهان دارویی و میوهها را برداشت میکنند و این برایشان جذابیت زیادی دارد.
در مناسبتهای مختلف و جشنها نظیر روز مادر، شب یلدا و تولدها اینجا مراسم جشن عمومی همراه با پذیرایی آش و دمنوش برگزار میکنیم که این برنامه نیز علاقهمندان زیادی دارد. حضور در مزرعه گردشگری برای عموم مردم رایگان است اما گروههای مخالف آموزشی و تحقیقاتی مبلغی را به عنوان ورودی دریافت میکنیم.
ایسنا: برای. چند نفر اشتغالزایی ایجاد کردهاید؟
۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰ تا ۷۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم با ما همکاری دارند.
ایسنا: سخن آخر؟
یک گلخانه یک هکتاری برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد میکند. من آمادگی این را دارم در صورت حمایت مسئولان و ارائه تسهیلات ارزان قیمت فضای گلخانه و استخر پرورش ماهی را توسعه دهم و در کنار آن فضایی را برای پرورش اسب نیز اضافه کنم. متأسفانه مسئولان برای گرفتن مجوز سنگاندازی زیادی میکنند و این مسأله جوانان را از شروع کار تولیدی ناامید میکند و همین جا از مسئولان تقاضا دارم فرایند اخذ مجوز را برای جوانان تسهیل کنند.
انتهای پیام