اراده ملی- امر ملی

الف پنج شنبه 13 دی 1403 - 10:49
قدرت اراده_ملی به گونه‌ای است که وقتی به ظهور می‌رسد، هر مسأله ای حل شده و به پاس آن، امر_ملی تحقق می‌یابد.     

به گزارش الف؛ سوال این است که اراده ملی چگونه شکل می‌گیرد. اراده ملی از طریق انسجام و همگرایی همه‌ی مردم جامعه، سامان می یابد.

 همگرایی را می‌توان کوشش درجهت مشارکت دادن همه طبقات مردم بدون دخالت دادن تقسیم بندی های رایج و البته غیر منطقی، قلمداد نمود. در ایجاد همگرایی آنچه اهمیت دارد شهروندی و ایرانی بودن است.

 غیراز این، با پدیده واگرایی مواجه می‌شویم كه به نظر اینجانب بزرگترین «آسیب» اجتماعی و سیاسی ِ امروز است. نتیجه همگرایی، همدلی و «هم احساسی» مردم، و نتیجه واگرایی، تفرق و عدم انسجام و شاید «فروپاشی اجتماعی» خواهد بود.

     اگر باور کنیم که واگرایی بزرگترین آسیب اجتماعی است، می‌توان گفت هر اندیشه، هر کلام  و رفتاری که واگرایی را تشدید کند مرتکب خطایی خواهد شد که جبران و ترمیم آن گاهی ناممکن است. 

      دراین موضوع می‌توان مفهوم «پیوست همگرایی» را مطرح نمود.

 براساس این مفهوم، کُنش‌گران سیاسی و اجتماعی، مدیران کشور، برنامه‌ریزان و متولیان امر قبل از هرگونه تصمیم گیری باید به پیوست همگرایی- واگرایی آن فکر کنند. متأسفانه بسیاری از تصمیم‌گیری ها بدون توجه به پیوست همگرایی اتخاذ شده و به جای آنکه مسأله ای را در جامعه حل کنند، برای کشور هزینه تراشیده و واگرایی را میان مردم، و میان مردم و حاکمیت افزایش داده است.

همگرایی موجد اراده ملی و تحقق امر ملی است، و در مقابل، واگرایی اراده و عاملیت یک ملت را مخدوش می‌سازد.

* دکتر رضا پور حسین *

 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.