جبران خسارت ۱۶۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی توسط صنعت بیمه

خبرگزاری مهر پنج شنبه 13 دی 1403 - 14:17
آمار عملکرد بازار بیمه در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نشان می دهد حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب حدود ۳۲۴.۸ و ۱۶۷.۶ همت (هزار میلیارد تومان) بوده و به ترتیب رشد ۵۹.۳ و ۵۷.۱ درصدی داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیمه مرکزی، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب حدود ۳۲۴.۸ و ۱۶۷.۶ همت (هزار میلیارد تومان) اعلام شده است. همچنین مبالغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته به ترتیب ۵۹.۳ و ۵۷.۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، حق بیمه تولیدی رشته‌های بیمه درمان و زندگی به ترتیب با رشد حق بیمه به میزان ۲۸.۲ درصد و ۶۴.۶ درصد و با افزایش ۳۹.۲ و ۱۴.۲ درصدی سهم از حق بیمه، موجبات رشد ۵۹.۳ درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت را فراهم آورده‌اند.

چکیده آمار عملکرد بازار بیمه در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳

(بر اساس ارقام خود اظهاری شرکت‌های بیمه در سنهاب)

عنوان شاخص

مقدار شاخص

تغییر در مقایسه با مدت مشابه

سال قبل

حق بیمه تولیدی

۳۲۴.۸ همت

۵۹.۳ درصد رشد (#)

تعداد بیمه نامه صادره

۵۹.۷ میلیون فقره

۷ درصد رشد

خسارت پرداختی

۱۶۷.۶ همت

۵۷.۱ درصد رشد (#)

تعداد خسارت پرداختی

۶۴.۶ میلیون فقره

۲۱ درصد رشد

نسبت خسارت (*)

۵۱.۶ درصد

۰.۷ واحد کاهش

سهم بخش غیردولتی (**)

۷۹.۳ درصد از حق بیمه

۷۶.۱ درصد از خسارت

سهم رشته‌های عمده

از بازار (**)

درمان

۳۹.۲ درصد از حق بیمه

۴۲.۶ درصد از خسارت

شخص ثالث و مازاد

۲۴ درصد از حق بیمه

۲۷.۶ درصد از خسارت

زندگی

۱۴.۲ درصد از حق بیمه

۱۱.۱ درصد از خسارت

بدنه اتومبیل

۵.۶ درصد از حق بیمه

۸.۶ درصد از خسارت

همت: علامت اختصاری «هزار میلیارد تومان» است.

توضیح مهم: افزایش سهم بیمه درمان (با پیشی گرفتن از سهم رشته شخص ثالث-مازاد) در بازار بیمه، به علت دریافت حق بیمه بابت تمدید قرارداد بزرگ درمان گروهی سه شرکت بیمه‌ای به ترتیب با بنیاد شهید (در اردیبهشت)، وزارت آموزش و پرورش (در خرداد) و صندوق بازنشستگی کشوری (در خرداد) می‌باشد.

(#) باید توجه داشت که در ماه‌های ابتدایی سال، رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی معمولاً در سطح بالایی قرار دارد که با گذشت چند ماه از سال تعدیل شده و به سطح مورد انتظار می‌رسد.

(*) در محاسبه نسبت خسارت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق‌بیمه تولیدی برحسب درصد) مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی در نظر گرفته نمی‌شود. شایان ذکر است، بررسی آمار عملکرد بازار بیمه از حیث «نسبت خسارت» در این مدت نمی‌تواند ارزیابی مطلوبی از آن در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی را نشان بدهد، چرا که با گذشت تنها ۹ ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه‌های مربوط به برخی از بیمه نامه‌های صادره در این مدت انجام نگرفته و تا پایان سال وصول خواهند شد.

(**) در تحلیل سهم از پرتفوی بازار بیمه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که سهم شرکت‌ها (بخش دولتی و غیردولتی) و رشته‌های بیمه در دوره‌های زمانی کمتر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است.

گزارش تکمیلی آمار عملکرد نه ماهه بازار بیمه کشور را اینجا ببینید.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.