به گزارش خبرگزاری مهر، احسان جوی در این زمینه از تحقق ۲.۸ برابری هدف گذاری وزارت صمت در فعال کردن معادن راکد و بازگشت به فعالیت ۱۴ معدن در نه ماهه سال جاری خبر داد.
وی افزود: تغییر نگرش دولت در توسعه معادن از طریق سامانههای مربوطه از جمله کاداستر، منجر به افزایش شفافیت در حوزه معادن شده و با توجه به مزیت بالای استان در بخش معدن، سازمانهای توسعهای وزارت صمت از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) و شرکتهای تابعه حضور فعال و مؤثری در این دوره در استان را داشتهاند.
جوی گفت: طی نه ماهه سال جاری تعداد ۳۷ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی با سرمایهگذاری یک هزار و ۴۷۸ میلیارد ریال صادر شده است که این میزان سرمایه گذاری با ثبت رشد ۳۲ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته منجر به اشتغال ۲۷۷ نفر در معادن استان گردیده است.
جوی اظهار کرد: هم اکنون در استان آذربایجان غربی ۵۱۰ معدن دارای پروانهبهرهبرداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون و ۸۰۹ هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد.
وی ادامه داد: برای بهره برداری از این معادن بیش از ۱۰ هزار و ۱۱۶ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که بیشتر سرمایه گذاریها در بخش معدن و صنایع معدنی استان توسط بخش خصوصی انجام و زمینه اشتغال برای ۴ هزار و ۹۸۹ نفر به صورت مستقیم در این معادن فراهم شده است.
جوی تصریح کرد: با صدور ۳۱ فقره پروانه اکتشاف و ۲۱ فقره گواهی کشف، در بخش گواهیهای کشف بالغ بر ۳۵۹ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام گردیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۱ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اهتمام جدی صمت استان در خصوص توسعه اقتصادی معدنی آذربایجان غربی گفت: در ۹ ماهه نخست سال جاری با برگزاری ۱۳ جلسه کارگروه تعامل و شورای معادن استان، تعداد ۱۴ معدن غیرفعال احیا و ۷۶ معدن غیرفعال تعیین تکلیف شده است.