آشنایی با یک مرد پیشرو در درمان ناباروری | رویان چگونه شکل گرفت؟

همشهری آنلاین جمعه 14 دی 1403 - 17:31
دکتر سعید کاظمی آشتیانی در دهه ۷۰ که سیاست‌های کشور بر محور کاهش جمعیت بود، هدف خود را درمان ناباروری قرار داد. رویانی که حالا ۴ دهه می‌شود که خانه امید زوج‌های بارور شده است.

دانشمند پیش رو در درمان ناباروری

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۴ دی ماه نوزدهمین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، جهادگر فقیدی است که نام او با رویان گره خورده است. پژوهشگاهی که در دهه ۷۰ که سیاست‌های کشور بر محور کاهش جمعیت بود، هدف خود را درمان ناباروری قرار داد. رویانی که حالا ۴ دهه می‌شود که خانه امید زوج‌های بارور شده است.در ادامه کوتاه با زندگی این دانشمند ایرانی که کمک بزرگی به درمان ناباروری کرد، آشنا می‌شویم:

تولد:

۱۳۴۰ در تهران

تحصیلات:
کارشناسی ارشد فیزیوتراپی؛ دکترای علوم تشریح با گرایش جنین‌شناسی

مهمترین فعالیت:

ایجاد جهاد گروه پزشکی در دانشگاه ایران سال ۱۳۶۱

پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی سال ۱۳۷۰

اهمیت موسسه رویان:

درمان ناباروری زوج‌های جوان تا ۵۰ درصد

پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری

دریافت مجوز شرعی تولید و تکثیر «سلول‌های بنیادی» و «شبیه‌سازی»

«احیای دوباره بارداری»

درمان «مشکلات داخل رحم

علت شکل‌گیری:

از آنجا که هزینه‌های راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری سنگین بود و جهاددانشگاهی توان تأمین چنین بودجه‌ای را نداشت، کاظمی آشتیانی دست‌به‌کار شد و به سراغ خیّران و بازاری‌هایی که از توان مالی خوبی برخوردار بودند رفت و با استفاده از روابط خانوادگی، دوستی و حتی روابط مملکتی و ارتباط با اهل قدرت، توانست بودجه تأسیس این مرکز را فراهم کند.وی با توجه به هوش بالا و توان مدیریتی که داشت موفق شد مراکز درمانی متعددی را تأسیس کند که پژوهشگاه رویان یکی از مهمترین آنها بود، پژوهشگاه رویانی که با درمان ناباروری چشم و چراغ هزاران زوج به حساب می آمد. موفقیت‌های چشمگیر در حوزه روش‌های پیشرفته ناباروری و همچنین تولید و تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی جنینی و نیز شبیه سازی حیوانات نتیجه همین روحیه دکتر سعید کاظمی آشتیانی بود.

شبیه سازی حیوانات یکی از پیچیده ترین فناوری‌های زیستی بود که کشورهای کمی به آن دست یافته بودند و باعث شد اسم ایران به عنوان اولین کشوری که در خاورمیانه به این موفقیت می رسد در دنیا بدرخشد.

فوت و علت آن:

چهارشنبه ۱۴ دی ۱۳۸۴ در ۴۴ سالگی هنگامی‌که برای انجام تست ورزش مراجعه کرده بود بر اثر سکته قلبی در بیمارستان بقیةالله تهران درگذشت.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید