بهترین ورزش برای شروع درد زایمان چه ورزشی است؟ در این مقاله به انواع ورزش برای شروع درد زایمان میپردازیم.
در هفته 39 بارداری شما به مرحلهای رسیدهاید که حاملگی کامل در نظر گرفته میشود و احتمالا برای برای به دنیا آوردن نوزادتان آماده هستید. اما حتی با نزدیک شدن به موعد زایمان، واقعا نمیتوان گفت چه زمانی نوزادتان به دنیا میآید. به همین دلیل است که بسیاری از خانمهای باردار در این مرحله سعی میکنند با انجام روشهایی به شروع درد زایمان کنند. ورزش برای شروع درد زایمان، نیز یکی از همین روشها است، اما آیا واقعا موثر است؟ واقعیت این است که اگر دهانه رحم باز نباشد، هیچ ورزشی باعث القای زایمان نمیشود. به عبارت دیگر، اگر بدن شما به خودی خود برای زایمان آماده نباشد، انجام اسکوات و سایر ورزشها باعث شروع سریع انقباضات نمیشود.
اگر نوزاد بین هفتههای 39 تا 41 بارداری متولد شود، خطر پیامدهای نامطلوب کمتر است و همیشه بهترین راه این است که قبل از انجام هر نوع روشی برای کمک به زایمان ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. اما به طور کلی ورزشهای ملایم و تکنیکهای تنفسی نباید مشکلاتی ایجاد کنند بنابراین خوب است برخی از تکنیکها را در حین تجربه انقباضات براکستون هیکس آزمایش کنید. با این حال، حتی در یک بارداری سالم، ورزشهایی که به القای زایمان کمک میکنند، ممکن است برایتان راحت نباشند. به بدن خود گوش بدهید و در صورت نیاز توقف، یا استراحت کنید.
برخی از تمرینات ممکن است باعث شروع زایمان شوند، در حالی که برخی دیگر به تسهیل زودهنگام زایمان پس از شروع انقباضات اولیه کمک میکنند. اگر میخواهید زایمان را تحریک کنید، ضربان قلب خود را بالا نبرید یا به بدنتان فشار وارد نکنید. این کارها میتواند از زایمان جلوگیری یا حتی آن را معکوس کند. وقتی ضربان قلب شما بالا میرود، بدن شما با واکنش جنگ یا گریز عکسالعمل نشان میدهد.
برای انجام ورزش برای شروع زایمان، علاوه بر یافتن یک تنفس آرام و ریتمیک، تمرینات را به شکلی شروع کنید که شما و نوزاد را تحت تأثیر قرار دهد. ورزشهایی که کف لگن را شل و باسن را باز میکند برای کمک به انتقال زایمان به مرحله بعدی ایدهآل است.
در ادامه با انواع بهترین ورزش برای شروع درد زایمان آشنا میشوید:
انجام برخی از حرکات یوگای قبل از تولد برای القای زایمان، مانند ژست پروانه، به بدن کمک میکند تا برای مراحل زایمان آماده شود. برای انجام حرکت پروانه، روی زمین بنشینید، زانوهایتان را باز کنید و کف پاها را کنار هم بگذارید. میتوانید دستهایتان را زیر زانوهایتان قرار دهید. همانطور که نفس عمیق میکشید، کمرتان را به سمت بالا بکشید که یک انحنای طبیعی داشته باشد (مانند حالت گاو) و قفسه سینه خود را به جلو و بالا باز کنید. در حین بازدم، چانه خود را پایین بیاورید، به عقب خم شوید و پشت خود را گرد کنید (مانند حالت گربه).
این حرکت را 5 تا 10 بار یا تا زمانی که احساس خوبی دارید تکرار کنید. ژست گاو و گربه هنگام زایمان برای فشار دادن جنین به سمت بیرون مهم هستند.
چیز محکمی مانند دیوار، پیشخوان آشپزخانه یا نرده پله پیدا کنید که بتوانید آن را نگه دارید. پاهای خود را موازی یکدیگر و به اندازه عرض لگن از هم بگذارید. تکیهگاه خود را نگه دارید، زانوهای خود را خم کنید، باسن خود را به عقب بکشید و بالای ران را نیز به عقب فشار دهید. این کار را تا زمانی که احساس خوبی دارید تکرار کنید.
اسکوات پشتیبانی شده به تقویت باسن و پاها، کشش کف لگن و کمک به جنین برای حرکت به سمت پایین کمک میکند. کشش کف لگن در آرامش بدن اهمیت بسیاری دارد. این تمرین را زمانی که کودک در وضعیت سر به پایین قرار دارد، روزانه به مدت پنج دقیقه انجام بدهید. اما نگران نباشید، مجبور نیستید پنج دقیقه مداوم این تمرین را تکرار کنید. میتوانید پنج دقیقه را به فواصل مختلف در طول روز تقسیم کنید. وضعیت اسکوات کامل به جنین کمک میکند تا عمیقتر در لگن قرار بگیرد.
برای شروع، پشت خود را به دیوار بگذارید. میتوانید یک توپ ورزشی بین پشت و دیوارتان قرار دهید تا به آن تکیه کنید و فشار روی کمر را کاهش دهید. پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید و انگشتان پا را کمی به سمت جلو ببرید. زانوهایتان را خم کنید و تا جایی که راحت هستید روی پاهایتان بنشینید، در مسیر حرکت به سمت پایین نفس خود را بیرون بدهید. سپس به حالت اول بازگردید.
جهش آرام روی یک توپ ورزشی برای القای زایمان نه تنها باعث تحریک حرکت جنین به سمت پایین میشود، بلکه به نوبه خود به گشاد شدن دهانه رحم نیز کمک میکند. روی توپ ورزشی بنشینید، پاهایتان را از هم باز کنید و باسن خود را بالا و پایین ببرید. این حرکت، کف لگن را تحریک میکند تا به طور طبیعی منقبض و آرام شود. جهش ملایم همچنین فشار را از ستون فقرات خارج و فضای کمی بین مهرهها ایجاد میکند که میتواند تنش را در قسمت پایین کمر کاهش دهد. در طول روز چند دقیقه این حرکت را انجام بدهید.
به طور کلی، باید از حرکات جهشی یا پیچشی در اواخر بارداری اجتناب کنید، چون ممکن است باعث جدا شدن جفت شوند.
به طور کلی، باید از حرکات جهشی یا پیچشی در اواخر بارداری اجتناب کنید، چون ممکن است باعث جدا شدن جفت شوند. همچنین از ایستادن روی سر یا شانه خودداری کنید. شما میخواهید کودک به سمت پایین به سمت کانال زایمان حرکت کند بنابراین از انجام تمریناتی که میتواند مانع از آن شود، اجتناب کنید. علاوه بر این، باید از قوانین استاندارد ورزش در دوران بارداری پیروی و از ورزشهای تماسی دوری کنید، هر چیزی که خطر زمین خوردن را افزایش میدهد و باعث تحلیل بیش از حد انرژی شما میشود، ممنوع است.
اگر هنوز به زایمان نزدیک نشدهاید، خطر زایمان زودرس، یا شرایطی مانند جفت سرراهی، پرهاکلامپسی یا مایع آمنیوتیک کم دارید، ممکن است پزشک توصیه کند از انجام برخی ورزشها برای القای زایمان طبیعی خودداری کنید.
اگر هر یک از موارد زیر را تجربه میکنید، باید ورزش را متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید:
اگر به پایان بارداری خود نزدیک میشوید، طبیعی است که بخواهید کارها را تسریع کنید، به ویژه زمانی که تاریخ زایمانتان نزدیک شده است. به طور کلی، در بارداریهای سالم و بدون عارضه، انجام ورزش برای شروع درد زایمان کاملا بیخطر است. حرکاتی مانند حرکت پروانه، یا اسکوات از انواع بهترین ورزش بری شروع درد زایمان هستند. ورزش در دوران بارداری میتواند به شما برای آماده شدن برای زایمان کمک کند.