به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در آئین گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات، واکسن و سرم سازی رازی که امروز یکشنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن اجلاس سران برگزار شد، با قدردانی از یک قرن پژوهش و تولید دانشمندان کشورمان در این موسسه، توفیقات دامپزشکی در مقابله با آفات و بیماریها و حراست از سلامت غذایی جامعه را مرهون دستاوردهای موسسه رازی خواند و گفت: از دانشمندان عزیز کشورمان در این عرصه تقاضا داریم که در زمینه تولید نسل جدید واکسنها با فناوریهای نوین و هایتک نیز یاریگر ما باشند.
وی تلاش برای بومی سازی تولید واکسنهای وارداتی را یکی دیگر از خواستههای سازمان دامپزشکی برشمرد و تصریح کرد: در زمینه آبزیان و حیوانات زینتی و خانگی نیز به یاری همکارانمان در موسسه رازی نیاز داریم.
رئیس سازمان دامپزشکی در ابتدای سخنان خود در مراسم صد سالگی موسسه رازی با اشاره به حضور شماری از دستاندرکاران و پژوهشگران این موسسه با لباس فرم سپید در سالن، آنها را فرشتگان نگهبان سلامت جامعه توصیف کرد و گفت: این جمع سفید پوش به خوبی بیان میکند که فرشتگان نگهبان سلامت جامعه اختصاص به پزشکان عزیز ندارد و دانشمندان، پژوهشگران، دست اندرکاران و قشرهای مختلفی برای حفاظت از جسم و جان و حیات بشریت تلاش میکنند.
رفیعی پور تصریح کرد: در صد سال گذشته، تنها موسسه بهداشتی و درمانی که توانسته است به شعار پیشگیری بهتر از درمان است، تحقق ببخشد، موسسه رازی بوده و شما جای دیگری را پیدا نمیکند که در این زمینه، چنین توفیقی کسب کرده باشد.
وی با اشاره به همسان بودن سابقه فعالیت رسمی دامپزشکی ایران با موسسه رازی، صد ساله بودن این دو دستگاه را نشانه اصالت و اعتبار دانست و افزود: اگر ما در دامپزشکی دنبال ریشه کنی بیماری هستیم، اگر دنبال درمان، پیشگیری و مبارزه با بیماری هستیم، بطور یقین در این امر بزرگترین حامی ما موسسه رازی بوده و هست.
رئیس سازمان دامپزشکی مشارکت شرکتهای دانش بنیان در تولید واکسن را رخداد با اهمیت سالهای اخیر خواند و گفت: در کشور ما بعد از نفت، بزرگترین اقتصاد بخش دام است و ارزش اقتصادی آن نیز ایجاب میکند که برای سلامت آن بکوشیم.
رفیعی پور در پایان سخنان خود در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه رازی با بیان اینکه تولید واکسن و سرم و خدمات دامپزشکی دو بال اصلی حفظ سلامت دام و طیور هستند، به برخی از نیازهای دامپزشکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: بخشی از واکسنهای ما وارداتی است و موسسه رازی میتواند در این زمینه، به ویژه در مورد آبزیان و حیوانات تزئینی و خانگی به ما کمک کند.