افزایش حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست ترامپ برای آتش‌بس

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 16 دی 1403 - 14:19
رسانه آمریکایی نوشته، با ادامه مشکل اصلی ارتش اوکراین که کمبود نیروی انسانی و تسلیحات برای دفع حملات روسیه‌ است - عاملی که منجر به افزایش نگرانی‌ها در میان نظامیان اوکراینی درباره پیشروی روسیه در خط مقدم و گسترش تصرفات آن به غرب شده - شمار بیشتری از سربازان اوکراینی از درخواست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای آتش‌بس سریع حمایت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، نظامیان اوکراینی در خط مقدم با اشاره به پابرجا بودن بزرگ‌ترین مزیت ارتش روسیه نسبت به آن‌ها در میدان، یعنی نیروی انسانی، می‌گویند اگرچه کمبود تسلیحات هنوز پابرجا است، مشکل اصلی حملات بی‌وقفه نیروی انسانی است که در بهره‌ بردن نیروهای روسیه از نقاط آسیب‌پذیر اوکراین در استحکامات دفاعی آن بیش از همه موثر بوده است. با وجود این کاستی‌ها، به نظر می‌رسد میزان حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای آتش‌بس و آغاز مذاکرات صلح افزایش یافته است.

با گذشت نزدیک به سال از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، در گزارشی در روزنامه واشنگتن‌‎‌پست با این مقدمه آمده است: سربازان اوکراینی می‌گویند تلفات روسیه بسیار بالا است اما حملات مکرری که با بمباران‌های سنگین توپخانه‌ای و پهپادی پشتیبانی می‌شود، ادامه دارند و اوکراین را هر بار وادار به عقب‌نشینی از بخش کوچکی از قلمرو خود می‌کند. نیروهای روسیه تا دو مایلی شهر شرقی پوکروفسک پیشروی کرده‌اند که مسیرهای مهم لجستیکی و تجدیدقوای نیروهای اوکراینی را در این منطقه به خطر انداخته است که به دیگر بخش‌های خط مقدم متصل می‌شوند.

«والِنتین» یکی از اعضای دسته پیاده‌نظام تیپ ۳۵ تفنگداران دریایی ارتش اوکراین در این باره می‌گوید، «یک روس را می‌کشی و انگار دو نفر دیگر به جای او ظاهر می‌شوند. این احساس به آدم دست می‌دهد که انگار تعدادشان نامحدود است.»

خستگی و تضعیف روحیه، علت گرایش نظامیان اوکراینی به آتش‌بس

واشنگتن پست در ادامه این مطلب آورده است: سربازان اوکراینی بیش از پیش  برای مقابله با حملات بی‌امان روسیه خسته‌ و با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه‌اند. سربازان خط مقدم از احساس خستگی و تضعیف روحیه در میان خود می‌گویند. از سوی دیگر، سربازانی که می‌گویند به مبارزه تا بیرون راندن «آخرین اشغالگر روس» از خاک اوکراین باور داشتند،‌ بیش از پیش از درخواست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای آغاز مذاکرات صلح حمایت می‌کنند.

این تغییرات در حالی رخ داده است که نارضایتی سربازان اوکراینی از دولت خود در کی‌یف افزایش یافته که از آن به دلیل شیوه سربازگیری و اعزام نیروها که به کندی و ناپیوسته انجام می‌شود، انتقاد می‌کنند. بسیاری همچنین گفته‌اند به دلیل این که امکان اتکا به دولت برای تهیه تجهیزات ضروری وجود نداشته است، برای تهیه تجهیزاتی از جمله پهپادها و خودروهایی که در نزدیکی خط مقدم از آن استفاده می‌کنند یا به پول داوطلبان غیرنظامی متکی بوده یا از سرمایه خودشان هزینه کرده‌اند.

پارلمان اوکراین در سال گذشته، قانونی را برای اعزام نیروها به خط مقدم تصویب کرد که سن سربازگیری را به ۲۵ رسانده بود. اما به گفته کارکنان ارتش، این اقدام بسیار دیر و زمانی انجام شد که یگان‌های ارتش پس از چند ماه ادامه دادن نبردها بدون هیچ نیروی جایگزین، با کمبود نیروی شدیدی مواجه بودند. آن‌ها می‌گویند تعداد سربازانی که ترک خدمت می‌کنند نیز افزایش یافته است، چراکه «دیگر داوطلبی برای جنگیدن نداریم، بلکه به اجبار است.»

افزایش حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست ترامپ برای آتش‌بس
«اولکساندر» (راست) و «تاراس» سربازان اوکراینی در حال گفت‌وگو درباره تحولات جنگ

«اولکساندر» یک سرباز پیاده‌نظام ۲۷ ساله در تیپ ۳۵ تفنگداران دریایی می‌گوید: «اوایل که وارد ارتش شده بودم، شرایط بد بود اما حالا، برای یک تازه‌وارد، شرایط آن قدر بدتر است که کسی را بابت ترک خدمت قضاوت نمی‌کنم.»

با وجود این که «والری زالوژنی» فرمانده پیشین ارتش اوکراین خواستار اعزام ۵۰۰ هزار نیرو در ۲۰۲۴ شده بود، ‌«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین این تعداد را بیش از حد بالا دانسته و با آن مخالفت کرده بود. زلنسکی همچنین با پیشنهاد کاخ سفید مبنی بر پایین‌تر آوردن سن سربازگیری و رساندن آن به ۱۸ سال مخالفت کرده است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: برخی از سربازان نیز با این واقعیت کنار آمده‌اند که حمایت‌های تسلیحاتی غرب افت داشته و احتمالا، این وضعیت ادامه خواهد داشت. سربازان اوکراین می‌گویند کی‌یف بدون سرازیر شدن این کمک‌ها، فاقد منابع نظامی لازم برای عقب راندن روسیه است. روسیه از مزیت حملات توپخانه‌ای بهتر برخوردار است و در حال حاضر، از پهپادهای انتحاری جدیدی استفاده می‌کند که با استفاده است کابل‌های فیبر نوری به پرواز در می‌آیند و این ویژگی آن‌ها را مرگ‌بارتر می‌سازد؛ آن‌ها تا حد زیادی به واسطه سیم‌های نازک به جای امواج رادیویی، در برابر پخش پارازیت‌های الکترونیکی مقاوم هستند.

افزایش نگرانی‌ ارتش اوکراین درباره پیشروی روسیه در خط مقدم

این رسانه گزارش داد: مسکو بیش از ۲۰ درصد اوکراین را تحت اشغال درآورده که بخش گسترده‌ای از قلمرو آن را از شمال شرق تا شبه‌جزیره کریمه واقع در دریای سیاه در جنوب تشکیل می‌دهد. چند تن از کارکنان ارتش اوکراین گفته‌اند نگران ادامه پیشروی‌های روسیه در خط مقدم به سمت غرب و استان بزرگ دنیپرو هستند که جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر دارد.

این رسانه آمریکایی با اشاره به گفت‌وگویی که با 6 سرباز اوکراینی انجام داده، مطرح کرد: بسیاری از این سربازان تردید داشتند که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در حالی که به نظر می‌رسد نظامیان او دست برتر را دارند، با توافقی برای آتش‌بس موافقت کند و نگرانند زلنسکی مجبور شود امتیازات دردناکی بدهد. برخی دیگر نیز ابراز نگرانی کردند که اگر جنگ در سال میلادی جاری به پایان برسد، روسیه در آینده باز هم حمله کند.

سربازان اوکراینی می‌گویند آن‌ها معمولا قادر به دفع اولین موج حملات هستند. اما راهبرد روسیه مبتنی بر سردرگم کردن دشمن خود با شمار بالای نیروها است تا سرانجام وقتی بررسی‌هایشان نشان دهد در کدام بخش از استحکامات اوکراین شکاف وجود دارد، گشایشی حاصل شود.

افزایش حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست ترامپ برای آتش‌بس
ساختمانی ویران‌شده در «دوبروفیلیا» 12 مایلی شمال منطقه راهبردی مهم پوکروفسک

پیشروی در قالب گروه‌های کوچک نیز که تاکتیک رایج ارتش روسیه است، به آن این امکان را می‌دهد که به طور مخفیانه و هر بار به تعداد یک یا دو نفر، تعداد نیروها را پیش از حمله بعدی‌شان افزایش دهند. به گفته سربازان اوکراینی، دیگر به ندرت در حملات از خودروهای زرهی استفاده می‌شود.

«تاراس» سروان و فرمانده گروهان ۳۳ ساله تیپ ۳۵ تفنگداران دراین باره می‌گوید: فکر می‌کنی همه چیز درست پیش می‌رود چون تعداد زیادی از نیروهای دشمن به چشمت نخورده اما همان موقع، یک‌باره، ۱۰ نفر از یک زیرزمین بیرون می‌آیند. این مورد اخیرا، برای ما رخ داده است. واقعا آن‌ها از کجا آمده بودند؟

بیشترین کمبود نیروهای اوکراین در میان نیروهای پیاده‌نظام است. سال گذشته، اوکراین از بهترین تاکتیک سربازگیری روسیه تقلید کرد یعنی آزاد کردن مجرمانی که با جنگیددن در یگان‌های تهاجمی پرخطر موافقت می‌کردند. اما به گفته فرماندهان ارتش اوکراین،‌ این روش هم قادر به جبران کمبودها نبوده است.

ضعف کی‌یف در موضع دفاعی بیشتر از تهاجمی بوده است

واشنگتن پست نوشت: تلفات اوکراین در موضع دفاعی بیشتر از موضع تهاجمی بوده است. عملیات شناسایی با پهپادها ارتش هر دو طرف را قادر ساخته هرگونه جنبشی در میدان را رصد کنند و در حال حاضر، بزرگ‌ترین خطر موضع گرفتن در یک نقطه است. به گفته تاراس، راندن هر خودرویی بدون استفاده از پارازیت‌اندازهای الکترونیکی برای دفع پهپادها به دلیل خطر بالای آن به ندرت انجام می‌شود.

افزایش حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست ترامپ برای آتش‌بس
رزمایش مجرمان آزادشده اوکراینی در منطقه دونتسک که برای جنگیدن در ارتش داوطلب شدند

روی آوردن روس‌ها به پهپادهایی که با کابل‌های فیبر نوری به طول ۱۲ مایل هدایت می‌شوند، به این معنی است که ایجاد پارازیت‌های الکترونیکی همواره موثر نیستند. اولکساندر، سرباز اوکراینی که پیشتر به او اشاره شد، می‌گوید این کابل‌های نوری را روی شاخه‌های درختان دیده اما نتوانسته جان خود را به واسطه قطع کردن آن‌ها با یک چاقو به خطر بیاندازد، چراکه اگر شناسایی می‎شد، قطعا جانش را در حمله‌ای پهپادی از دست می‌داد.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: زلنسکی در سخنرانی عید سال نو خود به «صلحی عادلانه» اشاره کرد. لحن او با درخواست‌های قبلی مبنی بر شکست کامل روسیه و احیای مرزهای ۱۹۹۱ اوکراین پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی متفاوت بود. او گفت که اوکراین ممکن است «مرحله حساس» جنگ را در سال پیش رو به پایان ببرد و بعدا از طریق دیپلماسی به دنبال بازپسگیری مناطق تصرف‌شده باشد.

«سرهی فیلیمونوف» فرمانده گردان «گرگ‌های داوینچی» در این باره می‌گوید «همه چیز به سمت یک آتش‌بس پیش می‌رود که تا حد زیادی تاثیر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و لفاظی‌های ترامپ بوده است.»

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.