مجتبی بیاتی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه با اشاره به جایگاه و اهمیت فرودگاه کرمانشاه، اظهار کرد: فرودگاه کرمانشاه با قدمتی ۵۳ ساله به عنوان فرودگاه هاب منطقه نه تنها به عنوان یک شاهرگ حیاتی در حوزه حمل و نقل استان مطرح است، بلکه با توجه به قرارگیری استان کرمانشاه بر کریدور شرق به غرب و دروازه اصلی ورود به کشور عراق و خاورمیانه و نیز فاصله ۲۰۰ کیلومتری با کشور عراق و استانهای همجوار، میتواند یک نقش فراملی به عنوان محور تجارت با کشور عراق ایفا کند.
وی در مورد ضرورت پروژه نوسازی باند و عوامل پروازی فرودگاه کرمانشاه، افزود: این پروژه که از آن به عنوان ابر پروژه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران یاد میشود با توجه به قدمت ۵۰ ساله این فرودگاه و از اضمحلال باند و عوامل پروازی و خرابی لایههای زیرین به دلیل نشست و برخاستهای زیاد بر روی باند و پایین آمدن مقاومت آن از ۶۵ pcn به ۳۵ و عدم امکان پذیرش هواپیماهای بدنه متوسط و پهن پیکر، نیازی مبرم و اساسی به انجام آن وجود داشت.
مدیرکل فرودگاه استان کرمانشاه در رابطه با اعتبار پروژه تصریح کرد: پروژه نوسازی باند و عوامل پروازی فرودگاه کرمانشاه در ۲ فاز با حدود هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و سفر استانی صورت پذیرفته است.
بیاتی در مورد ویژگیهای منحصربهفرد پروژه نوسازی باند، عنوان کرد: عدم تعطیلی حتی یکروزه فرودگاه در حین اجرای پروژه و انجام ترافیک پروازی با تبدیل تاکسیوی موازی به باند احتیاطی، برداشتن لایههای آسفالت و زیرین باند به عمق ۸۰ سانتیمتر، اجرای لایههای زیر اساس و اجرای زهکشی و روسازی (چهار لایه آسفالت که لایه آخر آن به طور خاص به صورت پلیمری انجام شده است).
وی همچنین اضافه کرد: نصب ۲ کارخانه آسفالت، یک ست دستگاه سنگشکن، ۲ ست بچینگ بتن، انجام ۱۷ هزار آزمایش توسط ادارهکل مکانیک خاک استان از مزیتهای خاص و منحصربهفرد این پروژه بوده، که همگی در راستای ارتقا کیفیت انجام این پروژه بوده است.
مدیرکل فرودگاه استان کرمانشاه در پایان گفت: با انجام این پروژه طول باند جدید به سه هزار و ۴۰۰ متر رسیده و همچنین بهسازی و توسعه ۲ برابر اپرون (پارکینگ هواپیما) حدود ۶۴ هزار مترمربع صورت پذیرفته است.