علیرضا عبداللهزاده، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مسجد میرعماد کاشان بنایی منتسب به سده هفتم هجری و معرّف فنون معماری اصیل ایرانی است که محراب و کتیبه ارزشمند آن در موزه اسلامی برلین نگهداری میشود.
وی افزود: اصل بنای اولیه مسجد میرعماد کاشان متعلق به دوره سلجوقی بوده که بر اثر ویرانیهای عهد مغول، بعدها توسط خواجه عمادالدین، از نو مرمت و تجدید بنا شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان، گفت: در کتیبه محراب قدیمی مسجد میرعماد کاشان عبارت «در سال ۶۲۳ هجری توسط حسن بن عربشاه در کاشان ساخته شده است" نوشته شده است که این محراب تا اوایل قرن حاضر هم در مسجد بود.
عبدالله زاده افزود: محراب مسجد میرعماد کاشان از نظر ظرافت و زیبایی فنی، منحصر به فرد است به طوری که بیشتر سیاحان و ایران شناسان، از آن به زیبایی و شگفتی یاد کردهاند.
وی تصریح کرد: کتیبه و سنگ نوشتهها و فرامین پادشاهان «قراقویونلو» و صفویه تا قاجاریه بر جدارههای اطراف و حوالی سر در مسجد میرعماد کاشان ثبت شده است که علاوه بر معرفی اثر، اطلاعات مهم تاریخی، آداب و رسوم و سنن اجتماعی آن زمان راه و روش فرمانروایان گذشته را هم تا حدی منعکس میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان، تأکید کرد: تراشیدن اندود گچهای فرسوده، اجرای گچ آب بدنهها، اجرای شمشهگیری، اجرای سمباده کاری برخی از اقدامات مرمتی انجام شده در مسجد تاریخی میرعماد کاشان است.
عبدالله زاده اظهار کرد: اجرای دیوارهها و سقف قید بندی جهت تسطیح بام، اجرای شیب بندی با پوکه معدنی مرغوب، اجرای پلاستر و ایزوگام و در نهایت اجرای آجر فرش سنتی روی بام و بندکشی آن از دیگر کارهای عملیات بازسازی و مرمت این مسجد تاریخی در سال گذشته است.
مسجد تاریخی میرعماد کاشان به شماره ۱۱۷ در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام