به گزارش همشهری آنلاین، چند روز پیش فیلمی در فضای مجازی به سرعت دست به دست شد که در آن نرگس محمدی را که یک زندانی امنیتی است درحال رقص و پایکوبی در زندان به همراه سایر زندانیان نشان میداد. سلولی تمیز و مجهز به تلویزیون، دسترسی به گوشی همراه، عدم دخالت زندانبانها به مراسم رقص محمدی و دوستانش، همگی بر خلاف آن چیزی بود که اپوزیسیون ضدجمهوری اسلامی از جمله خود نرگس محمدی از زندانهای ایران به تصویر کشانده بودند.
جالب اینجاست که نرگس محمدی مستندی را به نام «شکنجه سفید» ساخته است که قصد داشت در این اثر به اصطلاح مصائب و رنجهای شماری از قربانیان سلولهای انفرادی در زندانهای جمهوری اسلامی از زبان آنها روایت میشود را بازنمایی کند. شکنجه سفید کتابی دو جلدی به نویسندگی نرگس محمدی است که در سال ۲۰۲۰ توسط نشر باران در سوئد منتشر شد که بعدتر از این کتاب مستندی با همین نام به تهیهکنندگی محمدی ساخته شد.
اما فیلمی که اخیرا از زندانهای جمهوری اسلامی منتشر شده به خوبی بیانگر آن است که تا چه حد سیاهنمایی از واقعیت دستگاه قضایی و امنیتی کشور، غیرواقعی است.
انتشار این فیلم موجب شد بسیاری از براندازان و افراد تأثیرگذار اپوزیسیون نسبت به این ویدئوی منتشر شده از نرگس محمدی واکنش نشان دهند و حتی به او حمله کنند؛ به طور مثال سالومه سیدنیا؛ مجری شبکه تعطیلشده پهلویطلب-بهایی منوتو در توییتی نوشت: «خوش به حالت نرگس محمدی… تو ادعا میکنی فعال حقوق بشری ولی با این همه جنایت میزنی و میرقصی و غصهاش رو ما اینجا میخوریم…کاش ما هم اندازه تو بی رگ و بیخیال بودیم.» همچنین دیگر اکانت های وابسته به جریان پهلوی با خشمگین شدن از فیلم رقص محمدی او را «دروغگو» و «خونشور» توصیف کردند.
این اولین بار نیست که دم خروس جریانهای ضدجمهوری اسلامی و زندانیان امنیتی به این شکل بیرون میزند و طشت سیاهنمایی آنان علیه نظام به صدا در میآید. به طور مثال در ماجرای پاییز 1401 برخی رسانههای معاند شایعهای را منتشر ساختند که در زندانهای ایران دو پای حسین رونقی (از فعالان اپوزیسیون) شکسته و خورد شده است. این درحالی بود که در پاییز همان سال یک زندانی با نام علیرضا فرشی طی تماسی که با بیرون زندان داشت گفته بود حسین رونقی صحیح و سالم در زندان است و هیچ گاه پاهای او آسیب ندیده است؛ این فرد گفته بود که رونقی از همه زندانیها نیز سالمتر بوده اما برای تبلیغ در رسانههای خارجی این دروغ را تکذیب نکرده است.
آرمیتا عباسی یکی دیگر از زندانیانِ اغتشاشات سال 1401 بود که شبکه آمریکایی سی.ان.ان طی گزارشی مدعی شد او درحالی که مورد تجاوز قرار گرفته و موهای سرش تراشیده شده، به بیمارستان منتقل شده است. ولی ادعای تجاوز در حالی است که مادر آرمیتا عباسی در یک استوری نوشت: «یه سری اخبار کذب از سی ان ان پخش شده که صد در صد ردش میکنم. چون شخصاً با آرمیتا صحبت کردم. دوستانی که نگران وضعیت جسمی آرمیتای من هستید، لطفاً به این اخبار زرد اهمیت ندید. آرمیتا خوبه، در زندان کرج هست. به طور متوسط روزانه هم برام زنگ میزنه.»
همچنین فیلمها و عکسهایی که از لحظات آزادی او در بهمن 1401 منتشر شد چندان سنخیتی با دختری که موهایش تراشیده شده و یا مورد تجاوز و ضرب و جرح قرار گرفته است نداشت و همین امر موجب شد که افراد بسیاری نسبت به شایعه تجاوز موضع گیری کنند.
توماج صالحی هم از دیگر شخصیتهای اصلی در اغتشاشات سال 1401 بود که با ترانه های خود، خشم و خشونت در جامعه را پیگیری میکرد. پس از بازداشت او از سوی نیروهای امنیتی اخباری دروغ از سوی برخی که خود را از نزدیکان او جا میزدند مخابره شد و شبکه های معاند این شایعات را برجسته کردند. به طور مثال در مورد وضعیت جسمی او از سوی رسانه معاند «ایران وایر»، این ادعا مطرح شد که چشم چپ صالحی در اثر ضربههای وارد شده به سرش کور شده است! البته این اظهارات درحالی مطرح شده بود که رزا اعتماد انصاری،یکی از وکلای توماج صالحی در گفتوگو با روزنامه شرق درباره وضعیت سلامت این خواننده رپ بازداشتی در ایران، توضیح داده بود: «من نمیدانم اخبار مربوط به وضعیت سلامت توماج صالحی از کجا مطرح میشود اما آنچه بعضا گفته میشود، مایه حیرت است. توماج صالحی از ساعت ۲ و ۱۰ دقیقه ظهر ۱۹ تیرماه که رأی پروندهاش ابلاغ شد از بند امنیتی به بند عمومی زندان منتقل شد و تا امروز هم وضعیت سلامت پایداری را در زندان داشته است.»