به گزارش "ورزش سه"، بوندسلیگای دو در تلاش است تا به لطف ترکیبی از چند باشگاه تاریخی، ورزشگاههایی با ظرفیت قابل توجه و همچنین هواداران بسیار وفاداری که دارد به سومین لیگ با بیشترین تعداد تماشاگر در فوتبال اروپا تبدیل شود.
ارزش این لیگ گاهی فقط بر اساس فوتبالی که در آن بازی میشود اندازهگیری نمیشود. جو ورزشگاهها عاملی است که باید توجه زیادی به آن داشت. پیشرفت و تغییرات جذاب و متفاوتی در آلمان در حال رخ دادن است: لیگ دسته دوم این کشور در حال عبور از چند لیگ بزرگ و معتبر در اروپا است.
از زمان شروع فصل تا آخر ماه نوامبر، لیگ دسته دوم آلمان بیش از ۳۰ هزار تماشاگر در هر بازی داشته است. این لیگ پیش از این هرگز نتوانسته بود آماری بهتر از این را به ثبت برساند. در واقع، لیگهای کمی در دنیا هستند که بتوانند چنین کاری را انجام دهند.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی ترانسفر مارکت، بوندسلیگای دو با میانگین تماشاگر ۳۰۶۱۸ نفری در هر بازی روبرو است. این باعث شده است که آنها جلوتر از لیگ یک فرانسه با ۲۷۷۱۱ نفر و حتی لالیگا با ۲۹۹۹۶ نفر قرار بگیرند. آنها حتی در آستانه رسیدن به رکورد سری آ با ۳۰۹۶۷ تماشاگر در هر بازی هستند.
دو لیگی که بیشترین تماشاگر را دارند، با اختلاف لیگ برتر انگلیس و بوندسلیگا هستند. لیگ برتر انگلیس امسال توانسته است با ثبت آمار ۴۲۰۵۴ نفر فاصله قابل توجهی را با بوندسلیگا (۳۸۶۲۹ نفر) ایجاد کند. اما بوندسلیگای دو هم میتواند برای حضور در جایگاه سوم این ردهبندی رقابت کند.
دلیل اصلی محبوبیت این لیگ دسته دوم به خاطر باشگاههایش است. از ۱۸ تیمی که در این لیگ حضور دارند، ۱۲ تیم زمانی قهرمانی در فوتبال آلمان را تجربه کرده بودند، برای مثال ماگدبورگ.
تیمهایی که برای دورانی طولانی در بین باشگاههای برتر حضور داشتند، حالا در بوندسلیگای دو هستند. کلن به تازگی سقوط کرده است، هامبورگ از سال ۲۰۱۸ در این مسابقات است، شالکه دو سقوط در چهار فصل گذشته داشته است و حالا در تلاش برای فرار از سقوط به لیگ دسته سوم است، هرتابرلین برای دومین فصل متوالی در این مسابقات است و نورمبرگ در ۱۰ سال از یازده سال گذشته در این لیگ بوده است... و باشگاههایی چون هانوفر، کایزرسلاترن و دوسلدورف هم در این فهرست هستند. سو مدیریت باعث سقوط آنها شده و با حضور در لیگ دسته دوم شرایط سختی را برای ایجاد پروژهای بلند مدت جهت بازگشت فوری تجربه کردند.
دردناکترین مورد مربوط به هامبورگ است. آنها در تمام طول تاریخشان فقط یک بار سقوط کردند اما این اتفاق جنجال و آشوب بزرگی را به همراه داشت. این تیم هرگز تا به حال در رتبه کمتر از چهارم در بوندسلیگای دو قرار نگرفته است و در دو پلی آف برای صعود به بوندسلیگا حضور داشته اما هنوز موفق به انجام این کار نشده است.
در واقع، تیمهایی که میتوانند صعود کنند، تیمهایی معمولی هستند که خریدهای خوبی انجام میدهند. هولشتاین کیل امسال برای اولین بار در بوندسلیگا حضور پیدا کرد و سال گذشته هم این اتفاق برای هایدنهایم افتاد. سن پائولی هم پس از ۱۴ سال دوباره برگشت.
فرمت این مسابقات هم کمک زیادی به آنها نکرده است. دو تیم در صدر جدول بوندسلیگای دو مستقیما صعود میکنند و تیم سوم در یک بازی پلی آف برابر تیم شانزدهم بوندسلیگا به میدان میرود. جهش کیفیت در این دو بازی رفت و برگشت اهمیت زیادی دارد. تنها تیم از دسته دوم توانستهاند در طول ۱۶ سال گذشته برابر تیمهایی که از بوندسلیگا در حال سقوط بودند به پیروزی برسند.
باشگاههایی که در این لیگ ماندهاند نه تنها تارخ و سابقه درخشانی دارند، بلکه از ورزشگاههای بزرگی هم برخوردار هستند. هشت ورزشگاه از ۱۶ ورزشگاه مورد استفاده در این لیگ نزدیک یا بیشتر از ۵۰ هزار نفر ظرفیت دارند. پنج ورزشگاه در جام ملتهای سال گذشته میلادی حاضر بودند: ورزشگاه المپیاشتادیون در برلین، ولتینس آرنا در گلزنکرشن، ولکسپارک در هامبورگ، رین انرجی در کلن و اسپریت آرنا در دوسلدورف.
جالب است بدانید که اسپانیا پنج بازی از هفت دیدارش در مسیر رسیدن به عنوان قهرمانی در یورو ۲۰۲۴ را در ورزشگاههایی برگزار کرد که متعلق به تیمهای دسته دومی فوتبال آلمان بودند و فقط دو بازی در ورزشگاههای تیمهای دسته اولی برگزار شد.
حتی با این که بعضی از ورزشگاهها در هر بازی پر از تماشاگر نمیشوند اما هواداران حاضر نیستند تیمهایشان را تنها بگذارند. قیمت بلیت تاثیر زیادی در این اتفاق دارد. ارزانترین صندلی در ورزشگاههای آلمان معمولا ۲۰ یورو است.
در حالی که بوندسلیگا همچنان از خودش میپرسید که این چند باشگاه تاریخی چه زمانی قرار است دوباره به این لیگ برگردند، بوندسلیگای دو بهترین لحظاتش را سپری میکند. لیگ دسته دومی که حالا بیشتر از هر زمان احساس طلا بودن دارد.