مسعود محنتی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سد آزادی که در حوزه جغرافیایی شهرستان دالاهو قرار دارد، سال ۱۳۹۰ افتتاح شد، گفت: متاسفانه این سد مخزنی تاکنون هیچ آوردهای برای مردم این شهرستان نداشته است.
وی اظهار کرد: از ابتدا قرار بود برای آبی کردن ۶۰۰ کتار از اراضی زراعی شهرستان دالاهو از کاسه سد آزادی تخصیص آب انجام شود و در سفر چندی پیش استاندار پیشین کرمانشاه(محمدطیب صحرایی) به این شهرستان هم این موضوع مورد تاکید قرار گرفت، اما تاکنون یک لیتر آب هم از این سد به کشاورزی شهرستان تخصیص نیافته است. این در حالیست که حدود ۹۹ درصد اراضی کشاورزی شهرستان دالاهو دیم است و همین امر سبب کاهش درآمد کشاورزان و به تبع آن مهاجرت آنان از روستاها به شهرها شده است. در صورتی که حق آبهای از کاسه سد آزادی برای روستاهای حاشیه آن در نظر گرفته شود، علاوه بر افزایش تولید و ایجاد اشتغال، شاهد مهاجرت معکوس هم خواهیم بود.
وی با اعلام اینکه ۴۰ روستای شهرستان دارای تنش آبی هستند، گفت: همین الان هم به این روستاها بصورت سیار آبرسانی میکنیم، در صورتیکه میتوان از ظرفیت سد آزادی برای آبرسانی به این روستاها استفاده کرد تا شاهد مهاجرت و خالی از سکنه شدن این روستاها نباشیم.
محنتی ادامه داد: زمانی که سد آزادی افتتاح شد، یازده تعاونی برای ایجاد پروژههای پرورش ماهی در قفس در شهرستان ایجاد شد، اما به عللی منتفی و فرصت اجرای پروژههای پرورش ماهی در قفس از جوانان شهرستان دالاهو گرفته شد.
فرماندار دالاهو افزود: همچنین در حاشیه سد آزادی چشم انداز زیبایی داریم که ایجاد تاسیسات گردشگری در آن میتواند به رونق گردشگری و اقتصاد شهرستان و ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه کمک کند، اما متاسفانه در این حوزه هم هیچ اقدامی از سوی مسئولین میراث فرهنگی و گردشگری استان صورت نگرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه در دشت کرند هم که جزو حاصلخیزترین دشتهاست برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان مشکل داریم، گفت: شهرستانهای سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب برای بخش کشاورزی از سامانه گرمسیری تخصیص دارند، اما اراضی شهرستان دالاهو هیچ سهمی از سامانه گرمسیری ندارند که باید در این خصوص بازنگری انجام شود.
محنتی افزود: با توجه به اینکه دشت کرندغرب جزو دشتهای ممنوعه است، امکان حفر چاه در شهرستان وجود ندارد. از سوی دیگر از سد آزادی و همچنین سامانه گرمسیری هم هیچ تخصیصی نداریم، لذا نتیجه این می شود که ۹۹ درصد اراضی شهرستان دالاهو دیم است که کاهش درآمد کشاورزان و مهاجرت آنان را بدنبال دارد، لذا انتظار داریم در این خصوص تجدید نظرهایی صورت بگیرد.
انتهای پیام