معاون وزیر کشور: کاری نکنیم فعالیت در احزاب هزینه‌زا باشد

اقتصادنیوز دوشنبه 17 دی 1403 - 15:38
اقتصادنیوز: معاون سیاسی وزیر کشور گفت: ما باید قوانین را به گونه‌ای بازبینی کنیم که نقش موثر احزاب در اداره کشور دیده شود. مثلاً در کنار تعریف ساز و کارهایی برای حمایت مالی از احزاب، کاری نکنیم که فعالیت در احزاب هزینه‌زا باشد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علی زینی‌وند معاون سیاسی وزیر کشور امروز دوشنبه در پایان نشست با دبیران کل احزاب معتدل و مستقل در جمع خبرنگاران گفت: در این نشست مسائلی نظیر قوانین مربوط به فعالیت احزاب، تجمعات و جرم سیاسی مطرح شد که خیلی از آن‌ها مسائل به حقی بود و نمایندگان احزاب خواهان این بودند که زمینه فعالیت حزبی در کشور تسهیل شود. ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه احزاب یک حلقه عمیق و قابل اعتماد بین حاکمیت و مردم‌اند، تصریح کرد: احزاب می‌توانند باعث افزایش سرمایه اجتماعی کشور شوند و از دوردست‌ترین نقاط کشور مطالبات مردم را به سطح یک حاکمیت منتقل کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور درخصوص تقویت نقش احزاب، اظهار کرد: هیچ کس از مسئولان منکر اهمیت فعالیت احزاب نیستند و قانون اساسی ما هم کاملا این زمینه را برای فعالیت احزاب فراهم کرده است. در سیاست‌های کلی انتخابات هم که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند به تقویت نقش احزاب توجه شده است. یکی از اتفاقاتی که باید در این زمینه بیفتد این است که در گفتمان و فرهنگ عمومی مردم بحث حزب و فرهنگ حزبی را تقویت کنیم.

زینی‌وند با بیان اینکه به لحاظ تاریخی برخی از حکومت‌های استبدادی که در ایران هم در دوره‌هایی در قبل از انقلاب حاکم بودند، برای اینکه مزاحمی نداشته باشند عمداً بحث فعالیت حزبی و سیاسی را منکوب کردند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی از همان ابتدا به موضوع احزاب توجه داشته است. اما باید توجه داشته باشیم که با توصیه و بخشنامه و حتی قانون غیرموثر نقش احزاب تقویت نمی‌شود.

وی اضافه کرد: ما باید قوانین را به گونه‌ای بازبینی کنیم که نقش موثر احزاب در اداره کشور دیده شود. مثلاً در کنار تعریف ساز و کارهایی برای حمایت مالی از احزاب، کاری نکنیم که فعالیت در احزاب هزینه‌زا باشد.

معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر معیار تقسیم‌بندی احزاب به اصول‌گرا و اصلاح‌طلب و مستقل و اینکه در صورت سرخوردگی مردم از این دو جریان آیا احزاب مستقل این قدرت و توانایی را دارند که مردم به سمت خودشان هدایت کنند؟ اظهار کرد: برای ما به عنوان دولت، گرایش احزاب اصلا موضوعیت ندارد. تقسیم‌بندی اصلاح‌طلب و اصول‌گرا و مستقل چیزی است که خود احزاب به این نتیجه رسیده‌اند و ما هیچ خط کشی نداریم. این تقسیم‌بندی‌ها بالاخره در یک بستر تاریخی شکل گرفت، در یک مقطعی چپ و راست بود، در مقطع دیگری تقسیم‌بندی دیگری صورت گرفت.

زینی وند افزود: به نظر من امروز برای مردم گرایش احزاب مهم نیست، احزاب برنامه‌ای ارائه می‌دهند یا در طول بستر تاریخی حدود چهار دهه جمهوری اسلامی دولتی شاخص‌های اقتصادیش موفق بوده، به لحاظ فرهنگی و اجتماعی ممکن است آن دولت خودش را اصلاح‌طلب یا اصول‌گرا بنامد، اما مردم اصلا با آن اسم کاری ندارند، مردم با آن پیشینه تاریخی کار دارند.

وی گفت: احزاب مستقل هم بر اساس تفاوت‌هایی که با دو جریان رسمی اصلاح طلب و اصولگرا دارند، یا مثلاً برای جذب افکار عمومی می‌گویند ایده‌هایشان مابین این دو جریان اصلی است، باید از خودشان پرسید که چرا اسمشان را مستقل گذاشته‌اند. از نظر ما همه آدم‌هایی که پای کار کشور هستند، حزب قانونی تشکیل داده‌اند و آدم‌های آبرومند، بزرگ و قابل تکریمی‌اند.

 

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.