آیین بزرگداشت جهان پهلوان غلامرضا تختی در پنجاه و هفتمین سالگردش با حضور ورزشکاران، پیشکسوتان ورزشی، مسئولان، خانواده آن مرحوم و قشرهای مختلف مردم روز دوشنبه بر سر مزارش در آرامستان ابن بابویه شهرری برگزار شد.
به گزارش ایرنا، عنوان پهلوانی و جهان پهلوانی عناوینی هستند که این روزها زیاد از آن میشنویم، عنوانی که فراتر از ورزش یا رسیدن به سکوی جهانی و المپیک است؛ زیرا پهلوانی بخشی از فرهنگ ایرانی و اسلامی به شمار میرود و لازمه رسیدن به این عنوان داشتن رفتار و مرام خاصی است که پهلوان را از سایر همنوعان خود متمایز میکند.
در این مراسم سید علی یزدی خواه نماینده مردم تهران ری پردیس اسلامشهر و شمیرانات، خسروی وفا رییس کمیته ملی المپیک ، حسین سبحانی رییس شورای اسلامی شهرستان ری، علی جوادی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران،رضا شنگی شهردار منطقه۲۰ تهران، سردار باران چشمه رییس فدراسیون ورزش باستانی و پهلوانی ،جواد ترابی رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان ری و جمعی از پیشکسوتان، قهرمانان کشتی و علاقه مندان به منش پهلوانی مرحوم غلامرضا تختی روز دوشنبه همچون سال های پیش بر سر مزار وی در آرامستان ابن بابویه شیخ صدوق شهرری گردهم آمده و با قرائت فاتحه و اهدای شاخه های گل، یاد و خاطر پهلوان نامدار ایران زمین را گرامی داشتند.
محمدرضا طالقانی رئیس اسبق فدراسیون کشتی گفت: اولین پله مرام پهلوانی این است که انسان از خود و هوای نفسش بگذرد و همه چیز را برای خودش نخواهد و با مردم باشد.
این پیشکسوت کشتی در حاشیه این مراسم اظهار داشت: افتخار می کنم که ۵۶ سال در رسای مردی که از جنس مردم بود تا به امروز در محضر جهان پهلوان غلامرضا تختی بایستیم و دست روی سینه هایمان بگذاریم و بگوییم این پهلوان را ما انتخاب کرده ایم.
وی با بیان اینکه همه باید مثل آقا تختی باشند، افزود: حضور پرشور مردم در پنجاه و هفتمین سالگرد این جهان پهلوان موج می زند، برای اینکه مرام پهلوانی در این مملکت زنده بماند بیاید همه این مرام را اشاعه دهیم.
طالقانی خاطرنشان کرد: درس قشنگی که جهان پهلوان تختی به همه مردم داد این بود که ای مردم از خود بگذرید تا مرام پهلوانی نمیرد.
غلامرضا تختی در پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانوادهای مذهبی و متوسط در محله خانیآباد تهران بدنیا آمد، رجب خان پدر تختی غیر از وی ۲ پسر و ۲ دختر داشت که همه آنها بزرگتر از رضا بودند. تختی از۲۰سالگی کشتی را در باشگاه پولاد زیرنظر «حبیب الله بلور» آغاز کرد.
تختی در رقابتهای قهرمانی کشور طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸، موفق شد هشت بار قهرمان کشور شود، وی همچنین سه بار پهلوان ایران و در نخستین حضور خود در تیم ملی در رقابتهای جهانی ۱۹۵۱ هلسینکی در وزن ۷۹ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد. او در اولین حضور خود در المپیک در رقابتهای ۱۹۵۲ هلسینکی با شکست مقابل کوریدزه از شوروی صاحب مدال نقره شد.
غلامرضا در آبان ماه ۱۳۴۵ زندگی مشترک خود را آغاز کرد و بابک تنها یادگار تختی است، جهان پهلوان در پنجم شهریور ماه سال ۱۳۰۹در تهران متولد و ۱۷دی ماه سال ۱۳۴۶در حالیکه بابک فرزندش چهار ماهه ماهه بود در هتل آتلانتیک سابق در گذشت.