نیازمند خلاقیت در زمینه هوش مصنوعی هستیم

خبرگزاری مهر دوشنبه 17 دی 1403 - 16:30
وزیر میراث فرهنگی گفت: باید در بحث هوش مصنوعی بتوانیم به ایجاد ارتباط، خلاقیت و شکوفایی بپردازیم و جایگاه لازم را در بازار داخل و خارج فضای دانش بنیان اشغال کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۷ دی با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق و جمعی از مسئولان در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد.

صالحی امیری در حاشیه این‌نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت های دانش بنیان یکی از رویدادهای مهمی است که در پارک علوم فناوری و در دانشگاه علم و فرهنگ شکل گرفت. در چند سال اخیر اقدامات خوبی انجام شده است و طی یک دهه اخیر در جریان اقدامات دانشگاه علوم و فرهنگ هستم که این اقدامات نشان می دهد دانشگاه به یک شکوفایی، بلوغ و جهش جدیدی رسیده که قابل قدرشناسی است.

وی افزود: مسأله صنایع فرهنگی ، اقتصاد فرهنگ و پارک های فناوری جزو نیازهای عاجل توسعه کشور است و امروز دیگر توسعه بدون فناوری بی معنی است. در بحث فرایند توسعه فناوری امروز هوش مصنوعی یکی از نیازهای جدی و حتی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که دستگاه ها باید وارد میدان شوند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه گفت: هوش مصنوعی ابلاغ دولت است و باید یک ساختار و سازوکاری در وزارتخانه شکل بگیرد. مهم ترین مسأله این است که در بحث هوش مصنوعی بتوانیم به ایجاد ارتباط، خلاقیت و شکوفایی بپردازیم و جایگاه لازم را در بازار داخل و خارج فضای دانش بنیان اشغال کنیم. باید تلاش کنیم از حرکت های تصنعی، تشریفاتی و کپی رایت فاصله بگیریم و محصول ما باید براساس خلاقیت و زایش فکر نسل جوان باشد. امروز در نمایشگاه شاهد کارهای زیبا و نو در حوزه نرم افزاری و سلامت و آموزش هستیم که نشان می دهد آنها یک کار بلند مدتی آغاز کرده اند.

صالحی امیری گفت: آقای ایمانی خوشخو و همکارانش جسورانه وارد میدان شده اند و باید مراقبت کنند تا از حوزه کمی با سرعت به سمت حوزه کیفی حرکت کنند. تعداد مهم نیست بلکه مهم تر نوع تولیدات محصولات شان است که تا چه اندازه در فرآیند جهت ملی و توسعه ملی کشور تأثیرگذار هستند. هوش مصنوعی ظرفیت جدیدی است که می تواند یک فضای جدید، تکاملی و جهشی در همه دستگاه ها ایجاد کند. ما درحوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی تشکیلات مستقلی را زیر نظر وزیر برای هوش مصنوعی ایجاد کرده ایم تا به شناسایی ظرفیت های شرکت های دانش بنیان بپردازیم و از شرکت های دانش بنیانی که در حوزه هوش مصنوعی هستند دعوت به همکاری کنیم.

وی در پایان گفت: به واسطه هوش مصنوعی می توانیم در حوزه میراث برای مرمت، حفاظت و صیانت آثار میراث و هم حوزه گردشگری و هم حوزه صنایع دستی اقدامات مؤثری انجام دهیم. هوش مصنوعی نسل جدید فناوری است که می تواند تحول بزرگی در عرصه علمی ایجاد کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.