مداخلات محیط زیستی مهمترین راهکار در مدیریت همه‌گیری تب دانگ

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 دی 1403 - 09:09
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بهسازی محیط و مداخلات محیط زیستی در مدیریت همه گیری بیماری تب دنگی بسیار حائز اهمیت است.

خداداد شیخ زاده در گفت وگو با ایسنا؛ افزود: آموزش و اطلاع رسانی، بهسازی محیط از جمله جمع آوری زباله و دفع بهداشتی فاضلاب، شناسایی، ایزولاسیون و درمان به موقع و فوری بیماران نقش کلیدی در مدیریت همه گیری بیماری تب دانگ دارد.

وی گفت: محل تخم گذاری این پشه معمولا در آب‌های راکد و کم‌عمق مانند گودال‌ها، لاستیک های مستعمل، ظروف نگهداری و ذخیره آب بدون درپوش مناسب، قوطی یکبارمصرف آب و کنسرو رها شده در طبیعت است.

وی با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی بارندگی، دما و رطوبت باعث افزایش وفور و قلمرو ناقلین می شود، تصریح کرد: پشه‌های آئدس در طول روز، به ویژه ۲ ساعت بعد از طلوع خورشید و چند ساعت قبل از غروب آفتاب فعال هستند و به‌طور عمده از خون انسان‌ تغذیه می‌کنند.

دکتر شیخ زاده ادامه داد: مقاومت و زنده ماندن تخم پشه آئدس تا ۴۰۰ روز در محیط خشک، خونخواری از افراد متعدد در طول شبانه روز، انتقال ویروس از پشه ناقل به تخمها و نسل های بعد، روزگز بودن، مقاومت پشه به اکثر سموم موثر بر حشرات  می تواند منجر به ایجاد اپیدمی های انفجاری (ناقل آئدس اجیپتی) و بروز بیماری با بار بالا شود.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علائم بیماری تب دانگ شامل سردرد شدید، درد عضلانی، درد مفصلی، درد شدید استخوانی به نام استخوان شکن، درد پشت حدقه چشم، بی اشتهایی، استفراغ، بثورات جلدی است. در طول ۴۸ ساعت اول، بعضی از بیماران، گلو درد و قرمزی حلق و صورت بر افروخته دارند.

پشه آئدس به عنوان ناقل بیماری های تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا بوده که هیچ کدام واکسن موثری ندارند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.