مبتلایان به آنفلوآنزا نیاز به پزشک دارند؟

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 دی 1403 - 11:16
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه بیماری های حاد تنفسی همچون آنفلوآنزا بین سه تا پنج روز بهبود می یابد، گفت: تداوم تب و وجود اختلال در تنفس نشان دهنده درگیری بافت ریه بوده و نیاز به درمان و بستری دارد.

دکتر مهدی سلیمانی در گفت وگو با ایسنا، از افراد خواست در محیط های سربسته حتما حفاظت فردی را رعایت کنند و گفت: بیماری های حاد تنفسی ناشی از عفونت های ویروسی هستند و عمدتا با علائم مشابه از جمله تب و لرز و درد بدن و خستگی و کوفتگی و آبریزش و عطسه و سرفه آغاز می شوند و بین سه تا پنج روز بهبود می یابند و نیاز به اقدام خاصی ندارند و استراحت و مصرف مایعات و استفاده از مُسکن و تب بر و شربت سرفه برای درمان علامتی آن کفایت می کند.

وی ویروس های تنفسی را سرمادوست دانست که در اواخر فصل پاییز و اوایل فصل زمستان شیوع بیشتری دارند و اظهار کرد: طی هفته های اخیر شاهد افزایش شیوع بیماری و تعداد بستری ها بودیم؛ البته همه استان ها درگیر هستند و ۳۵ تا ۴۰ درصد ویروس های در چرخش در استان ها آنفلوآنزاست.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان آنفلوآنزا، رینوویروس و کرونا را به ترتیب دارای بیشترین فراوانی شیوع در مبتلایان دانست و ادامه داد: بیماری های ویروسی در افراد مختلف نشانه های مختلف ایجاد می کنند و برخی از مبتلایان بی علامت هستند و علائم در برخی دیگر نیز شدت و ضعف دارد.

سلیمانی تداوم تب و سرفه را نگران کننده دانست و بیان کرد: احتمال عفونت های ثانویه و درگیری ریه در افرادی که با نقص سیستم ایمنی مواجه هستند، وجود دارد؛ سالمندان و کودکان زیر ۱۰ سال و افراد دارای بیماری های زمینه ای و بیماران قلبی مادرزادی و عروق کرونر و بیماران ریوی و افراد مبتلا به آسم و افراد دیابتی و دیالیزی و... در معرض خطر بیشتر هستند.

وی از افراد مبتلا خواست در فضاهای پرازدحام و سربسته که خطر انتشار ویروس بالاست، حضور پیدا نکنند و یادآور شد: در صورت ضرورت برای حضور در مکان های عمومی حتما از ماسک استفاده شود؛ افراد های ریسک نیز از حضور در فضاهای شلوغ و بسته خودداری کنند و حتما ماسک بزنند.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک در بیماری های ویروسی جایگاهی ندارد و حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود، عنوان کرد: اگر علائم بیماری بعد از سه تا پنج روز بهبود پیدا نکرد و بدتر شد، حتما باید به پزشک مراجعه کرد؛ تداوم تب و وجود اختلال در تنفس همچون نفس نفس زدن و ایجاد خستگی به دنبال راه رفتن و حتی نفس کشیدن نشان دهنده درگیری بافت ریه بوده و نیاز به درمان و بستری دارد.

وی با اشاره به اثرگذاری بالای واکسن آنفلوآنزا در پیشگیری از ابتلا، خاطرنشان کرد: افراد های ریسک باید واکسن بزنند، اما تزریق واکسن برای همه افراد ضرورت ندارد. افراد معمولا یک بار در سال به آنفلوآنزای فصلی مبتلا می شود.

سلیمانی از افراد خواست در صورت تداوم سرفه حتما به پزشک مراجعه کنند و گفت: تا پایان آذرماه با سیر صعودی بستری ها مواجه بودیم، اما از هفته اول دی ماه سیر بیماری ثابت شد؛ البته تعداد بیماران بستری زیاد است، اما از هفته دوم دی ماه افزایش چشمگیر نداشتیم.

وی با بیان اینکه آمار بستری ها به صورت هفتگی رصد می شود و در صورت افزایش، هشدارهای لازم را صادر می کنیم، افزود: مردم حتما شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند تا چرخه انتقال ویروس کم شود.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان ۵۵ تا ۶۰ درصد بستری ها را از دو طیف سالمند و کودک دانست و متذکر شد: در سالمندان خطر بستری طولانی مدت و آی.سی.یو وجود دارد، اما کودکان احتمال سرایت بیماری را بیشتر می کنند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید