از افزایش واحدهای صنعتی و کارگاهی تا وضعیت نابسامان نظافت در محله ۱۷ شهریور

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 دی 1403 - 12:18
عضو شورای شهر تهران گزارشی از وضعیت محله ۱۷ شهریور در منطقه ۱۸ قرائت کرد و گفت: متأسفانه بافت تجاری و کارگاهی در حال افزایش است و به صورت طبیعی تولید پسماند آنها بیشتر از بافت مسکونی شده و  این موضوع سبب شده که اکثر انهار،‌ محل تجمع و انباشت زباله و فاضلاب شده و طبیعا شاهد جولان حیوانات موذی نیز خواهیم بود.

به گزارش ایسنا،‌ ناصر امانی با قرائت گزارش بازدید اخیرش از  محله ۱۷ شهریور واقع در منطقه ۱۸ شهرداری تهران با بیان اینکه محله ۱۷ شهریور در ناحیه ۴ منطقه ۱۸ قرار دارد که ۴ محله سعیدآباد،‌ شادآباد، ۱۷ شهریور و شهرک امام را تحت پوشش خود دارد و جالب است که اولین نکته‌ای که به محض ورود به محله جلب توجه می‌کند وضعیت نابهنجار نظافت و رفت و روب است، اظهار کرذد: ای کاش شهردار این منطقه که روزگاری نه چندان دور مدیرعامل پسماند بوده برای وضعیت پاکیزگی منطقه‌اش کاری کند.

وی با بیان اینکه اخیرا در نامه‌ای به معاون شهرسازی در مورد چرایی سرعت گرفتن تغییر کاربری در این ناحیه هشدار دادم، گفت: در این بازدید مشاهده کردیم که متأسفانه بافت تجاری و کارگاهی در حال افزایش است و به صورت طبیعی تولید پسماند آنها بیشتر از بافت مسکونی شده و  این موضوع سبب شده که اکثر انهار،‌  محل تجمع و انباشت زباله و فاضلاب شده و طبیعا شاهد جولان حیوانات موذی نیز بودیم.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه پیمانکار رفت و روب این منطقه، مشترک با مناطق ۹ و ۱۰ است که آقای محمدی شهردار منطقه ۱۸ نیز از وضعیت نیروی انسانی بکار گرفته شده در منطقه شکایت داشته و اعلام کرد که مطابق با  بررسی‌هایش  پیمانکار تنها یک سوم  نیروی انسانی خود را برخلاف قرارداد در منطقه به کار گرفته است، افزود: این موضوع در خصوص فضای سبز محله نیز صادق است، بگونه‌ای که از  بوستان خیام و ۱۷ شهریور بازدید کرده و مشاهده کردیم که  به دلیل عدم رسیدگی علاوه بر خالی شدن کامل سطوح بوستانها، درختان نیز به موقع هرس نشده و مبلمان بوستانها نیز قدیمی و حتی سنگفرش و موزاییک کف بوستانها نیز نیاز به بهسازی و نوسازی دارند. 

امانی با بیان اینکه سرانه فضای سبز منطقه به دلیل بافت قدیمی و غلبه باغات و اراضی کشاورزی به ویژه در حریم منطقه بیش از ۱۷ متر است،‌ گفت: در محله ۱۷ شهریور نیز تعداد ۹ بوستان وجود دارد که سرانه فضای سبز محله را به ۱۰ متر و ۵۴ سانتیمتر رسانده که قابل قبول است؛ اما به دلیل افزایش واحدهای تجاری و حضور مجتمع‌های صنعتی و کارگاهی فضای محله دچار آشفتگی بصری بوده و تردد خودروهای سنگین به سمت بازار آهن شادآباد و تردد وانت‌ها برای خدمات دهی به  کارخانه‌ها و کارگاهها، باعث سد معبر، ترافیک ، آلودگی صوتی و آلودگی بیشتر هوا شده است.

این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه پارکینگ یکی از کمبودهای جدی و ملموس این محله است،‌ اضافه کرد: با تردد در معابر از ابتدای صبح، پارک دوبله و سوبله به راحتی قابل مشاهده است. به ویژه خودروهای متعلق به واحدهای تجاری – کارخانجات از جمله کارخانه استیل پارس که پارکینگ این مجموعه با ظرفیت ۵۰۰ خودرو در مسیر طرح باغ راه حضرت زهرا (س) قرار گرفته، این تعداد خودرو به ناچار به سمت معابر و حتی کوچه‌های مناطق مسکونی سوق داده شده‌اند. این در حالیست که مجتمع های مسکونی موجود در محله از قبیل مجتمع ۴۰۰ واحدی سپیدار علاوه بر ایجاد ترافیک با کسری پارکینگ نیز مواجه است. 

وی ادامه داد:‌ سرانه‌های فرهنگی محله ۱۷ شهریور برای محله‌ای که در شرایط دفاع مقدس در ابتدای دهه ۶۰ با جمعیت ۲۰۰۰ نفره حدود ۱۵۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده و با ۴ مسجد و ۹ حسینیه در ایام عزاداری ائمه بویژه محرم و صفر میزبان بیش از ۱۵۰ هیئت است، فقط سرای محله است که خدمات در محدوده تعریف شده را به ساکنین ارائه می‌دهد و سرانه آموزشی نیز با استقرار ۱۵ واحد دولتی و غیر دولتی وضعیت مناسبی دارد؛ اما بعضا نیاز به نوسازی دارد.

امانی با بیان اینکه مجموعه شهید چمران که توسط شهرداری تهران احداث شده و خانه کشتی شهید دستجردی ۱۷ شهریور که آن هم از مجموعه‌های سازمان ورزش است در اجاره بخش خصوصی هستند، گفت: ۲ درمانگاه که یکی از آن‌ها را خیریه امام رضا (ع) با همت و پیگیری شهید امیر عبدالهیان ایجاده کرده،‌ سرانه درمانی محله است که در حال خدمات رسانی به مردم هستند و در حوزه حمل و نقل نیز باید بگویم که اتوبوس‌های گذری از این محله کاملا فرسوده بود و به دلیل کمبود، اتوبوس‌ها با فاصله‌های طولانی تردد می‌کنند. همچنین برای کاهش حضور وانت بارهای میوه و تره بار مردم درخواست احداث بازار و میوه و تره بار دارند البته مکانی به سازمان میادین معرفی شده که امید است عملیات احداث آن به زودی آغاز شود.

وی با تأکید بر اینکه تیرهای برق مزاحم نیز مثل اکثر محلات جنوبی از ناهنجاری‌های معبری و ترافیکی محله است که ۲۰ عدد از آنها نیاز به جابجایی فوری دارند. افزود: این محله از نهضت آسفالت‌ریزی شهرداری بی‌نصیب مانده و اکثر معابر آن نیاز به آسفالت دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.

امانی با بیان اینکه بی ثباتی در مدیریت بر نگهداشت محلات تاثیر منفی گذاشته است، ادامه داد: من وقتی بازدید رفتم شهردار ناحیه فقط ۸ روز بود که شهردار شده بود و شهردار منطقه هم ۳ هفته است که به این منطقه آمده است و می بینید که این بی ثباتی در همه رده‌ها دیده می شود.

به گزارش ایسنا، احمد علوی نیز پس از استماع این گزارش، افزود: اتفاقاتی که در محلات رخ می‌دهد نشأت گرفته از عملکرد ما است و ما وقتی بودجه و اعتبار می نویسیم این مشکلات را در نظر می گیریم اما فرآیند صرف این اعتبارات کند است و برخی اقدامات در محلات عملکرد کل مدیریت شهری را زیر سوال می‌برد.

مهدی اقراریان نیز با بیان اینکه زباله‌های تهران صاحب دارد و شما نمی‌توانید حتی به یک مخزن دست بزنید، گفت: صاحب مخزن پیمانکار است درحالی که ۸۰ درصد زباله در همان خیابان تفکیک می‌شود و شهرداری هم بر روی این عملکرد نامناسب نظارت نمی‌کند و خواهش می‌کنم که این رویه تغییر کند.

پیرهادی نیز با بیان اینکه من بارها به مدیران شهری گفتم که از نظرات کارشناسی استفاده کنید نه اینکه فکر کنید دورهم بنشینید کار پیش می‌رود، ادامه داد: در مورد ساماندهی باخبر شدیم در سمت نعمت آباد در حال سوء استفاده هستند و دستفروشان در حال پیشروی هستند و در مورد طرح تنظیف هم ما مخالفت کردیم اما حالا می گویند که میخواهند رویه را تغییر دهند این هزینه‌ها را چه کسی می‌دهد؟ 

وی با بیان اینکه تمرکزشان را گذاشته‌اند در مورد غرف و ون کافه‌ای که پشت آن حرف است و  اخیرا بازرسی کل کشور هم نامه به آقای چمران در مورد ون کافه ها نوشته که نه گواهی سلامت نه مجوز دارند، گفت: برخی از درختان خشک را بدون آوردن کمیسیون ماده ۷ قطع می کنند درحالی که اصلا اختیار آن را ندارند و  در حالی که باید علت خشک شدن درخت، بن درخت و...  مشخص شود نه اینکه منطقه یک شبه اقدام به قطع درخت کند.

حبیب کاشانی نیز گفت: شهر محل آزمون و خطا نیست و گله و حرفها در مورد رفت و روب زیاد است و باید به اضطرار جلسه‌ای بگذارید تا در فضای کارشناسی بررسی شود و دقت داشته باشید این دیگر موضوع آلودگی هوا نیست که ۲۳ سازمان دخیل باشند بلکه موضوع نظافت شهر است و شهرداری تهران فقط مسئول است و باید قبل از آزمون و خطا فکری به حال آن کنیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.