بلافاصله پس از دریافت گزارش، نیروهای امدادی در محل حاضر شدند. خوشبختانه این حادثه هیچ محبوس یا مصدومی به همراه نداشت، اما خسارات مالی قابلتوجهی به مغازههای فرو ریخته وارد شد. با این حال، بررسیهای بیشتر خبرنگار رکنا نشان داد که برخلاف گزارش اولیه، چهار مغازه به دلیل نشست زمین و خالی شدن زیر آنها به کلی فرو ریخته است.
یکی از همسایگان در خصوص وضعیت این مالکان مالباخته گفت: یکی از آن ها تمام سرمایه خود را در مغازه دکورفروشی تازه تأسیسش گذاشته و این مغازه را ماه گذشته با پول بازنشستگی پدرش تهیه کرده بود که حالا همهچیز زیر خاک رفت.
ساکنان محلی نیز از وضعیت فرسوده و غیرایمن این منطقه انتقاد کردند. یکی از آنها با نگرانی عنوان کرد: اگر زلزلهای بیاید، باید برای کل منطقه نماز میت جماعت بخوانیم!
ماجرا از بعدازظهر 15 دیماه آغاز شد، زمانی که نشانههای اولیه نشست در یکی از مغازهها ظاهر شد. ساکنان از جمع شدن آب در پیادهرو و خالی شدن زیر مغازهها خبر دادند. با این حال، بنا به ادعای مغازهداران، تماس با آتشنشانی با تأخیر صورت گرفت.
یکی از شاهدان اظهار کرد: بعد از نشست اولیه، کسی ماجرا را جدی نگرفت. به اصرار ما یک روز بعد با آتشنشانی تماس گرفتند، اما دیگر خیلی دیر شده بود و 2 ساعت بعد از حضور آتش نشانی همه چیز فروریخت.
آتشنشانی با حضور در محل، خانهها و مغازههای اطراف را تخلیه کرد. این اقدام مانع از یک فاجعه انسانی شد، زیرا حادثه در ساعت 23 شب و زمانی که مردم کمی در خیابان بودند، رخ داد.
یکی از مغازهداران که مغازهاش در نزدیکی محل ریزش قرار دارد، با نگرانی از آینده گفت: این حادثه کسبوکار مرا هم تحت تأثیر قرار داده، 2 روز است مغازهام تعطیل است و نمیدانم اجاره خانه و مغازهام را چه کسی خواهد داد، به همین خاطر امروز مغازه را باز میکنم.
او اظهار کرد: حدود 200 متر از زیربنا را خالی کرده بودند و مشخص نیست چه می کردند.
یکی دیگر از ساکنان عنوان کرد: شب گذشته زمانی که بنا ریزش کرد، صدای وحشتناکی در فضا پیچید و همه جارا خاک فراگرفت؛ خواهرزادهام کنار آن ایستاده بود و ترسیدم، فکر کردم زیر آوار مانده است؛ از این رو از دیشب ما در خیابان سرگردانیم و آتش نشانی هشدار داده که ممکن است منازل اطراف هم آوار شود.
به گفته ساکنان این محله، مغازههایی که در این حادثه تخریب شدند، شامل یک نانوایی، پارچهفروشی، لباسفروشی و فروشگاه لوازم تزئینی بودند.
این حادثه نشاندهنده ضعف جدی در مدیریت بحران و رسیدگی به زیرساختهای شهری است. ساکنان و مغازهداران با ترس و وحشت به محل زندگی و کسبوکار خود نگاه میکنند و خواستار رسیدگی فوری به مشکلات زیرساختی منطقه هستند.