ناامیدی در قنیطره؛ سوری‌ها در انتظار اقدام، صهیونیست‌ها در حال پیشرفت

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 دی 1403 - 13:04
آسوشیتدپرس گزارش داد که مردم استان قنیطره سوریه پس از پیشروی‌های ارتش اشغالگر در منطقه حائل در سوریه تحت فشار زیاد و آزارهای نیروهای صهیونیستی قرار دارند، اما به نظر می‌رسد که حاکمان موقت سوریه آنها را به حال خود رها کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، نیروهای صهیونیستی بلافاصله پس از برکناری حکومت «بشار اسد» در ماه گذشته، وارد استان قنیطره سوریه در جنوب این کشور شدند؛ مکانی در منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل در بلندی‌های جولان که با توافق آتش‌بس سال ۱۹۷۴ بین سوریه و رژیم صهیونیستی ایجاد شد.

ارتش صهیونیستی همچنین به خارج از منطقه حائل به خاک سوریه حمله کرده که اعتراض ساکنان محلی را برانگیخته است. آنها گفتند که نیروهای اسرائیلی خانه‌ها را تخریب کرده و از رفتن کشاورزان به مزارع خود در برخی مناطق جلوگیری کرده‌اند. طبق گزارش‌ها، دست‌کم در ۲ مورد، سربازان صهیونیست به سمت معترضانی که به آنها نزدیک شده بودند، تیراندازی کردند.

ساکنان قنیطره که منطقه‌ای گسترده و به ظاهر آرام از روستاهای کوچک و باغ‌های زیتون است، گفتند که از پیشروی‌های ارتش اشغالگر و عدم اقدام هیات حاکمه موقت سوریه و جامعه بین‌المللی ناامید شده‌اند.

در شهری در مرکز قنیطره که پیشتر «بعث» نام داشت و پس از برکناری اسد به «سلام» تغییر نام داده است، «ریناتا فاستاس» که آنجا زندگی می‌کند، گفت مردم منطقه نگرانند نیروهای اسرائیلی بیشتر پیشروی کنند یا سعی کنند منطقه‌ای را که قبلا تصرف کرده‌اند، به‌طور دائم اشغال کنند.

بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رژیم صهیونیستی هنوز بلندی‌های جولان را کنترل می‌کند که یک فلات استراتژیک مشرف به شمال سرزمین‌های اشغالی است که در جریان جنگ ۱۹۶۷ از سوریه تصرف و بعدا ضمیمه آن شد. جامعه بین‌المللی به استثنای آمریکا آن را اشغال شده می‌داند.

ناامیدی در قنیطرة؛ ساکنان در انتظار اقدام، صهیونیست‌ها در حال پیشرفت
ارتش اشغالگر در قنیطره سوریه

فاستاس گفت او درک می‌کند سوریه که اکنون در تلاش است تا نهادهای ملی و ارتش خود را از صفر بسازد، در موقعیتی برای مقابله نظامی با تل‌آویو نیست اما چرا هیچ‌کس در کشور درباره تخلفاتی که در استان قنیطره و علیه حقوق مردم آن اتفاق می‌افتد، صحبت نمی‌کند؟

هیات حاکمه موقت سوریه عجله‌ای برای مقابله با رژیم صهیونیستی ندارد.

مقامات صهیونیست مدعی‌اند که فعالیت آنها در سوریه «تدافعی و موقت» است. آنها به حضور نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه قبل از برکناری اسد اشاره و ادعا می‌کنند که می‌خواهند از «تهاجم فرا مرزی»، مانند آنچه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ رخ داد، جلوگیری کنند.

مقامات رژیم صهیونیستی همچنین نسبت به هیات تحریرالشام، گروه شورشی که اکنون جناح مسلط در سوریه است و در گذشته با القاعده ارتباط داشت، نگران هستند. اگرچه آنها از القاعده جدا شده‌اند.

سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را به دلیل ورود به منطقه حائل به نقض توافق آتش‌بس سال ۱۹۷۴ متهم کرده است. اما ارتش صهیونیستی در بیانیه‌ای مدعی شد که به اصول این توافق «پایبند» است.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که از قله برفی «جبل الشیخ» بلندترین کوه سوریه صحبت می‌کرد که اکنون تحت اشغال نیروهای اسرائیلی است، ادعا کرد نیروهای نظامی تا زمانی که ترتیبات دیگری برای تضمین امنیت این رژیم پیدا شود، در سوریه می‌مانند.

حاکمان جدید سوریه از حملات هوایی و پیشروی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرده‌اند اما به نظر نمی‌رسد که این موضوع برایشان اولویت داشته باشد، زیرا آنها اکنون در تلاشند که کنترل خود را بر کشور تحکیم کنند و مجموعه‌ای از گروه‌های شورشی سابق را به یک ارتش ملی جدید تبدیل و برای رفع تحریم‌های غرب تلاش کنند.

«احمد الشرع» رئیس هیات تحریرالشام  نیز علنا گفته است که سوریه به دنبال درگیری نظامی با تل‌آویو نیست و تهدیدی برای همسایگان خود یا غرب نخواهد بود.

به گزارش آسوشیتدپرس، در این میان، ساکنان قنیطره هم تا حد زیادی به حال خود رها شده‌اند.

ناامیدی در قنیطرة؛ ساکنان در انتظار اقدام، صهیونیست‌ها در حال پیشرفت
خانه‌ای که به دست ارتش اشغالگر در قنیطره ویران شده

مردم محلی در روستای رافید در داخل منطقه حائل گفتند که ارتش رژیم صهیونیستی ۲ خانه غیرنظامی، یک محدوده جنگلی پر درخت و همچنین یک پایگاه سابق ارتش سوریه را تخریب کرده است.

مردم محلی هم که دست به تظاهرات زدند، با آتش رژیم صهیونیستی مواجه شدند.

به گفته ساکنان و گزارش رسانه‌ها، شش معترض در جریان تظاهرات ۲۵ دسامبر زخمی شدند. مرد دیگری در روز ۲۰ دسامبر در حادثه مشابهی در روستای معاریه زخمی شد. ارتش اشغالگر در آن زمان در بیانیه‌ای راجع به تیراندازی نیروهایش ادعا کرد که این مرد به سرعت به نیروها نزدیک می‌شد و به درخواست‌های توقف توجهی نداشت.

ارتش رژیم صهیونیستی در رابطه با حوادث ۲۵ دسامبر مدعی شد که نیروهایش پس از اینکه تجمع‌کنندگان به هشدار برای عقب‌نشینی توجه نکردند، تیراندازی هوایی کرده‌اند.

عادل صبحی العلی، یک مقام مذهبی اهل سنت در قنیطره، یکی از کسانی است که نسبت به این وضعیت معترض است. پسر ۲۱ ساله او در تظاهرات ۲۵ دسامبر از ناحیه شکم هدف شلیک گلوله قرار گرفت و اکنون در حال بهبودی است.

العلی با اشاره به توافق آتش‌بس ۱۹۷۴، از جامعه بین‌الملل خواست که رژیم صهیونیستی را تحت فشار بگذارد تا به آنچه با دولت سابق سوریه توافق شده بازگردد و بلندی‌های جولان را به سوریه بازگرداند.

اما او اذعان کرد که سوریه اهرم فشار کمی در اختیار دارد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.