زباله‌گاه فعلی شهر نیشابور یک بحران زیست‌محیطی است

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 18 دی 1403 - 15:13
نائب رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط‌زیست و بهداشت عمومی نیشابور گفت: متأسفانه وضعیت زباله‌گاه فعلی شهر نیشابور یک بحران زیست‌محیطی است.

احمد همت‌آبادی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت زباله‌گاه این شهر اظهار کرد: تمامی اعضای شورای شهر، شهرداری و ارکان مدیریتی شهرستان نیز به این موضوع رسیده‌اند که وضعیت زباله‌گاه فعلی شهر نیشابور به یک بحران زیست‌محیطی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه شرایط فعلی زباله‌گاه به لحاظ زیست‌محیطی مورد تائید هیچ کسی نیست و وضعیت بسیار بدی دارد، افزود: این مکان در ۲۵ سال قبل به عنوان یک زباله‌گاه موقت جانمایی شده است.

همت‌آبادی با اشاره به اینکه زباله‌گاه در کنار کال شور مسیل و کال قدیمی نیشابور واقع شده است، تصریح کرد: چون در این منطقه سطح آب بالاست شیرابه‌هایی که از این زباله‌ها خارج می‌شود می‌تواند مخاطرات جدی را برای آب‌های زیرسطحی ایجاد کند.

وی اظهار کرد: زباله‌گاه همچنین بین دو شهرستان عشق‌آباد، میان جلگه و نیشابور قرار دارد و آلودگی‌های هوایی بسیاری را در مسیر ایجاد می‌کند، از سویی استانداردها از گذشته برای دفن زباله‌ها در این زباله‌گاه رعایت نشده است.

این عضو شورای شهر گفت: گرچه با تأکیداتی که شده شیوه دفن مقداری نزدیک به استاندارد است، ولی دپوی زباله حدود ۲۰ تا ۲۵ ساله در این منطقه داریم که به یک معضل زیست‌محیطی تبدیل شده و هرچه به این میزان زباله اضافه شود معضل موجود تشدید خواهد شد.

اقداماتی برای جابجایی زباله‌گاه صورت گرفته است

وی در خصوص اقداماتی که برای جابجایی زباله‌گاه صورت گرفته است، افزود: گرچه برای جابجایی زباله‌گاه در شورای شهر قبلی و همین شورا اقدامات خوبی انجام شده ولی یکی از مشکلات موجود موضوع جانمایی است به طوری که هر نقطه‌ای را بخواهیم انتخاب کنیم معضلات و مشکلات خاص خودش را دارد.

همت‌آبادی بیان کرد: در نهایت با پیگیری‌هایی که از سوی شهرداری و مسئولان شهرستان صورت گرفت موضوع در شورا و کارگروه پسماند شهرستان مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قطعه زمینی از اراضی ملی در پلاک چاه یابو (فاصله بین نیشابور-سبزوار کیلومتر ۳۵) جانمایی شد.

وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی مورد نیاز توسط مشاور انجام شده است، خاطرنشان کرد: چون در این مسیر یکسری مسیل‌های قدیمی داریم برای همین امور آب و همچنین محیط‌زیست ایراداتی گرفته‌اند که مشاور بعدی مخصوص مسیل‌ها گرفته شد. در نهایت پس از ۲تا ۳سال انجام مطالعات زباله‌گاه و مرتبط با مسیل‌ها انجام شده و حدود ۶ماه قبل اولین فاز کلنگ زنی شد.

نائب رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط‌زیست و بهداشت عمومی نیشابور با اشاره به اینکه تمامی ورق‌های ژئوممبران و مصالح توسط شهرداری برای اجرای کار خریداری و مطالعات مورد نیاز انجام شده است، گفت: از سوی شورای شهر و شهرداری برای اجرای کار هیچ مشکلی نیست.

منتظر تائید نهایی امور آب و محیط‌زیست هستیم

وی افزود: از یک سال قبل آمادگی لازم را برای شروع کار در زباله‌گاه جدید داریم اما اخیراً محیط‌زیست و امور آب یکسری ایراداتی را نسبت به مکان گرفته بودند که آن را هم در دست اقدام داریم و پیگیر هستیم تا با مدیران کل امور آب در استان برای رفع مشکل جلساتی داشته باشیم.

همت‌آبادی با اعلام اینکه برای شروع کار منتظر تائید نهایی دستگاه‌های امور آب و محیط‌زیست هستیم، خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود هر چه زودتر زباله‌ها در محل جدید دفن شوند و در محل قدیم دیگر دفن زباله‌ای نداشته باشیم.

وی افزود: با توجه به روشی که در زباله‌گاه جدید اجرا می‌شود و تمامی ژئوممبران است، هیچ گونه نفوذ شیرابه‌ای را به درون زمین و مسیل‌ها نداریم و از سویی باکس‌های جمع‌آوری شیرابه هم طراحی شده و هیچ آسیبی به آب‌های زیرزمینی، مسیل‌ها و آب‌های سطحی وارد نمی‌شود.

نائب رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط‌زیست و بهداشت عمومی نیشابور با بیان اینکه علیرغم تمامی این اقدامات اما هنوز تائیدیه نهایی امور آب و محیط‌زیست را نگرفته‌ایم، اظهار کرد: اگر تائیدیه نهایی صادر شود شهرداری آمادگی دارد که از روز بعد زباله‌ها را به محل جدید حمل و با روش استاندارد دفن کند.

تولید روزانه ۱۵۰ تن زباله در نیشابور

وی همچنین در خصوص اقداماتی که برای تفکیک زباله در شهر نیشابور انجام شده است، گفت: با توجه به اینکه روزانه ۱۵۰ تن زباله در نیشابور تولید می‌شود اقدامات بسیار خوبی در شورای شهر قبلی و حال حاضر انجام شده به طوری که قراردادی با یک شرکت دانش‌بنیان منعقد شد. همچنین با استفاده از نرم‌افزاری با نام اکو شهروندان می‌توانند زباله‌های تفکیک شده تحویل دهند.

همت‌آبادی با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله در مبدأ علاوه بر آموزش‌هایی که در سطح مدارس و سایر مناطق داشته‌ایم، این قابلیت را ایجاد کردیم که شهروندان با یک شماره‌گیری و یا ارسال کد زباله‌های تفکیک شده را در مبدأ به اکو داده و پول آن را دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات مؤثر بوده به طوری که حجم قابل توجهی از تولید زباله‌ها توسط شهروندان کاهش یافته است، گفت: حداقل از این ۱۵۰ تن زباله‌ای که در روز تولید می‌شود ۱۵ درصد آن را می‌توان به ثروت تولید کرد.

نائب رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط‌زیست و بهداشت عمومی نیشابور خاطرنشان کرد: تولید زباله و وضعیت زباله‌گاه نیشابور همیشه یکی از دغدغه‌های اصلی شورای شهر بوده و قطعاً با همراهی مسئولان و شهروندان خواهیم توانست این معضل را در شهر به خوبی مدیریت کنیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.