به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ معاون اول رئیسجمهور در دیدار با تعدادی از نمایندگان جوان مجلس شورای اسلامی، مشکل اصلی برنامهریزی در کشور را تفکر «کوتاهمدت» دانست و گفت: معتقدم مجلس شورای اسلامی به جوانان متخصص و نخبهای نیاز دارد که برای درازمدت و آینده برنامهریزی کنند.
در این دیدار پس از آنکه هشت نفر از نمایندگان جوان مجلس، دغدغهها، پیشنهادها و راهکارهای خود را در مورد موضوعات «ملی» و «بین المللی» با معاون اول رئیس جمهور در میان گذاشتند، آقای عارف، داشتن تفکر سیاسی متفاوت را امری عادی توصیف کرد و گفت: اختلاف عقیده و اختلاف نظر چیز بدی نیست بلکه معتقدم که اختلاف «حرکت» میآفریند و تمامی پیشرفتهای بشری و فرضیههای علمی به خاطر اختلاف نظرهایی بوده که در مورد مسائل مختلف وجود داشته است، اما وقتی اختلاف نظر به باندبازی رسید و خدای ناکرده به خاطر تفکر باندی رای دادیم، آنوقت «اخلاق» را که اساس اسلام است ،کنار گذاشتهایم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ما ممکن است در مسائلی با دیگران اختلاف نظر و دیدگاه داشته باشیم، اما اخلاق را نباید فدای اختلاف نظر کنیم، ما و دوستانمان در مجلس حتی اگر در مواردی هم اختلاف داشته باشیم، اما در عین اخلاقمداری، همه مان برای یک هدف آمدهایم که آن هم «حاکمیت اسلام»، «پاسخگویی به مطالبات مردم» و «تحقق شعارهای انقلاب» است.
آقای عارف با بیان اینکه از ابتدای انقلاب هیچگاه تصمیم سیاسی نگرفتهام و هیچگاه هیچکسی را به خاطر تفکر سیاسیاش حذف نکردهام، گفت:همیشه معتقد بودهام که «تنگ نظری» آفت اصلی است که امروز به آن دچار شدهایم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به روش و منش شخصیتی دکتر پزشکیان گفت: شهادت میدهم که اگر دکتر پزشکیان از وفاق میگوید اعتقاد راسخی به وفاق ملی دارد و البته که وفاق مد نظرایشان، «وفاق در چارچوب نظام» است، همانگونه که وقتی منافع نظام مطرح میشود چپ و راست موضوعیتی ندارد و همه همدل میشویم، در دولت هم ما فقط بر اساس منافع نظام، شایستگی و کارآمدی و شرایط کنونی کشور، افراد را انتخاب میکنیم تا هر چه سریعتر کار پیش برود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در عین اختلاف سلایق و حتی دیدگاههای سیاسی، میتوان با دیگران به خوبی همکاری کرد، گفت: در دورانی که به عنوان رئیس دانشگاه تهران فعالیت میکردم، در عین حال که همکاران و معاونانم دیدگاههای سیاسی مختلفی داشتند، اما به آرامی و وفاق با هم کار کردیم و شخصا همیشه از اختلاف نظر استقبال میکنم چرا که آن را عامل «رشد و حرکت» میدانم.
آقای عارف درباره سیاست خارجی نیز گفت: ما در سیاست خارجی طبق راهبرد اعلامی رهبر معظم انقلاب، عزت، حکمت و مصلحت و منافع ملی را سرلوحه قرار دادیم و اولویت ما نیز در این حوزه، در مرحله اول ارتباط نزدیک و دوستانه با همسایگان، کشورهای اسلامی و کشورهایی است که در حوزه تمدنی ما قرار دارند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: عدهای خیال میکنند در مذاکره با کشورهای خارجی هرچه ما بگوییم آنها باید بپذیرند در حالی که آنها هم مانند ما به منافع ملی خودشان فکر میکنند و لحاظ کردن این موضوع در تصمیمگیریها بسیار مهم است.