دکتر رامین رحیمیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ۳۵ هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی و حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان از سازمان بیمه سلامت طلبکاریم.
رحیمیان افزود: امسال ۸۵ درصد عتبارات در بخش هزینههای جاری و فقط ۱۵ درصد اعتبارات در بخش عمرانی استفاده شده است.
وی اضافه کرد: تخصیص اعتبار به منظور تامین حقوق و دستمزد کارکنان نظام سلامت و همچنین تامین ملزومات درمانی در اولویت هزینه کرد اعتبارها قرار دارد.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به محدودیت اعتبارات گفت: باید زیرساختهای مالی به گونهای اصلاح شود که خدمات به موقع برای مراجعه کنندگان ارائه شود.
رحیمیان افزود: اصلاح فرایندها و بررسی نحوه تخصیص اعتبارها به منظور تخصیص به موقع و هزینه منابع مالی در زمان و مکان درست در دستور کار قرار گرفته است و اولویت نخست تخصیص منابع به هزینههای جاری است و هزینه در بخش عمرانی اولویت نیست.
وی افزود: بیمارستانهای در حال ساخت که بیش از ۸۵ درصد پیشرفت داشتهاند در اولویت ساخت و تجهیز برای سال ۱۴۰۴ قرار دارند
رحیمیان اضافه کرد: در سال آینده به علت حذف نرخ ارز ترجیحی با چالش بیشتر در اعتبارها مواجه خواهیم بود که امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و بودجه تجهیز بیمارستانها امکانپذیر شود.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: حذف ارز ترجیحی در خرید دارو و تجهیزات مصرفی نظام سلامت و همچنین تجهیزات مورد نیاز برای ساخت بیمارستانها تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: به منظور جبران حذف ارز ترجیحی ۲۴۰ تا ۲۸۰ هزار میلیارد تومان در نظام سلامت نیاز داریم.
رامین رحیمیان اضافه کرد: با توجه به چالشهای زیاد در تخصیص اعتبارات امیدواریم این اعتبار برای سال ۱۴۰۴ تامین شود چرا که در غیر این صورت برای ارائه خدمات به بیماران با چالش مواجه خواهیم شد.
دکتر رامین رحیمیان گفت: در صورت تامین نشدن نقدینگی بسیاری از تعهدات نظام سلامت به ویژه پرداخت اضافه کار و پاداش کارکنان نظام سلامت همچنین تعهدات به پیمانکاران با تاخیر خواهد بود.
وی درباره اعتبارهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز گفت: این اعتبارها تخصیص داده میشود، اما باید سقف آن افزایش یابد.
رحیمیان گفت: بخشی از هزینهها که برای پرداخت کمک هزینه دستیاران و اضافه کارهای کارکنان نظام سلامت هزینه میشود با مشکل تامین منابع مالی مواجه است.
وی افزود: امیدواریم با مساعدت سازمان برنامه و بودجه از درآمدهای دانشگاه به منظور ارتقای کیفیت خدمات درمانی استفاده شود و مجبور نباشیم آن را برای تامین حقوق و مزایای کارکنان استفاده کنیم.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ارائه خدمات به موقع به بیماران نیاز به اصلاح فرایندهای مالی و تخصیص اولویتهای صحیح در هزینهها دارد.