به گزارش "ورزش سه" و به نقل از میدان، فدراسیون نجات غریق که در اخبار و کسب موفقیتها، نام زیادی از آن دیده نمیشود، حواشی خاص خودش را دارد که پرداختن به آن خالی از لطف نیست. هفتم بهمن ماه ۱۳۹۹ بود که مهدی حیدری با کسب ۲۷ رای از ۴۲ رای ماخوذه برای ۴ سال به عنوان رئیس فدراسیون نجات غریق انتخاب شد، اما جدا از تک مدالهایی که در سالیان اخیر در مسابقات بینالمللی کسب شده، عملکرد این فدراسیون در ۲ سال اخیر نیز با حواشی و فرازونشیبهای زیادی همراه بوده است.
*حذف اکثریت اعضای مجمع
حیدری از انتهای بهمن سال 99 تا به امروز از مجموع 38 نفری که او امکان تغیرشان را داشت و در آن مجمع رای دادند، 34 نفر(که 27 نفرشان رئیس هیات استانی بودند) را به شیوههای مختلف، از صحنه نجات غریق و غواصی کشور حذف کرد؛ این موضوع با اعتراضهایی در خانواده نجات غریق همراه شد ولی متاسفانه اقدامی تاکنون انجام نپذیرفته است.
*تعطیلی لیگ نجات غریق
تا پیش از انتخاب حیدری، نجات غریق، لیگ نسبتا پویایی داشت که 3 دوره با موفقیت برگزار شده بود و با توجه به پخش زنده این مسابقات از صدا و سیمای جمهوری اسالمی ایران، علاوه بر درآمدزایی برای ورزشکاران و مربیان این رشته، موجب ایجاد شور و هیجان و پیشرفت و معرفی آن در سطح کشور شده بود اما از سال 99 به دلیل نامعلوم، لیگ به صورت کامل تعطیل شد.
*عدم ثبات مدیریتی
رئیس فعلی فدراسیون، در مدت سه سال و نیم مدیریت 7 بار دبیر فدراسیون، 5 بار رئیس کمیته آموزش و 3 بار رئیس کمیته پیشگیری از غرق شدگی و بارها سایر ارکان و کارمندان فدراسیون را تغییر دادهاند که میتوان آن را نشان دهنده عدم ثبات مدیریتی دانست.
*سفرهای خارجی
در مدت چهار سال حضور حیدری در سمت رئیس فدراسیون، وی در تمامی سفرهای خارجی اعم از ضروری و غیر ضروری حضور داشته است و شادی قیاسی، نایب رئیس فدراسیون نیز در اکثر سفرها او را همراهی میکرد. از جمله سفرهایی که میتوان به آنها اشاره کرد، ایتالیا - کویت - صربستان - استرالیا و مصر اشاره کرد. در حالی که سیاستهای وزارت ورزش و جوانان برای فدراسیونهای المپیکی اعزام کیفی است، این فدراسیون غیر المپیکی، اعضای تیم ملی دوومیدانی بانوان را در قالب تیم ملی بانوان نجات غریق به همراه قیاسی، برای مسابقات ایتالیا 2022 و استرالیا 2024، یک هفته زودتر اعزام کرد! با یک حساب سرانگشتی میشود تخمین زد که میلیاردها تومان از پول بیتالمال هزینه هتل و خورد و خوراک روزهای اضافه این سفرها بوده است! برخی مسئولان وزارت ورزش نیز میتوان اشاره کرد که در سفرها، فدراسیون را همراهی میکنند. همچون ر-ز در ایتالیا و استرالیا و س-الف در سفر صربستان و ف-ر فرزند یکی از مدیران کل پرحاشیه (ع-ر) در سفر استرالیا.
*سفرهای داخلی و خارجی
به عنوان نمونه، در بررسی گزارش سفرهای سال 1402 متوجه میشویم که حیدری در این سال 99 روز در سفر بود و 42 سفر نیز داشته و قیاسی نیز 77 روز در سفر بوده است.
*مسابقات جهانی 2022 ایتالیا و 2024 استرالیا
این دوره از مسابقات با حواشی بسیاری همچون عدم حضور به موقع در رژه افتتاحیه مسابقات همراه بود که متاسفانه در این مراسم پرچم کشورمان نیز به شکل برعکس نصب شده بود که با بی توجهی مسئولان فدراسیون همراه شد. تمام ماجرا به همین مسائل ختم نمیشود و در مسابقات ایتالیا در بخش آقایان بعضی از افراد که در مسابقات انتخابی تیم ملی حضور نداشتند و یا مقامی کسب نکرده بودند، به اردوی تیم ملی دعوت شدند که از سویی افرادی که شایسته بودند به جرم حضور نداشتن در مسابقات انتخابی از دعوت به اردوی تیم ملی محروم شدند! در بخش بانوان شادی قیاسی، نایب رئیس فدراسیون بدون داشتن کوچکترین سابقه مربیگری، در سالهای 2022 و 2024 به عنوان مربی تیم ملی اعزام شد.
همه این مسائل در حالی است که برخی مسئولان وزارت ورزش یا بستگان آنها در این فدراسیون فعالیت دارند و شاید سکوت این وزارتخانه در قبال اتفاقات پیش آمده نیز همین مسئله باشد.
یکی دیگر از نکات جالب این است که شنیده می شود مسئولان فدراسیون برای حفظ جایگاه خود به فرزند یکی از مدیران کل پرحاشیه وزارت ماهی 50 میلیون تومان حقوق پرداخت می کرده است.