به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، «غلامرضا نوری قزلجه» که در صدر هیأتی اقتصادی به ترکیه سفر کرده است، در این نشست گفت: تنشهای منطقه ای و جهانی، امنیت غذایی به ویژه منطقه ای را تهدید می کند. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر سند دانش بنیان امنیت غذایی، جهش سرمایه گذاری در کشاورزی و غذا ، ارتقاء ضریب نفوذ کارهای تولیدی، ارتقاء سلامت غذا و استاندارد ملی و تطبیق با استاندارد بین المللی را در اولویت سیاست های کاری خود قرار داده است.
وزیر جهاد کشاورزی درباره همکاری تهران و آنکارا در حوزه کشاورزی و غذا افزود: همکاری در زمینه محصولات کشاورزی، شیلات، کودها و آفت کشها، زیرساختهای نگه داری، انبارداری، سرمایه گذاری مشترک در زمینه های حفاظت از آب و خاک، صنایع حلال و تقویت یکپارچه سازی کشاورزی ، زمینه هایی برای گسترش حوزه های فعالیت مشترک ایران و ترکیه است.
به گفته نوری، افزایش تجارت دو جانبه کشاورزی به ۵ میلیارد دلار در افق ۵ ساله، همکاری در حوزه آموزشی و عملیاتی در زمینه های مختلف کشاورزی، همکاری دو طرف در سرمایه گذاری مشترک و انتقال تکنولوژی در حوزه های کشاورزی، از جمله همکاری های ایران و ترکیه خواهد بود.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود به موضوع جنگ در غزه و لزوم توجه جوامع به مسئله تامین غذایی این منطقه اشاره کرد و افزود: امروزه شرایط غزه و امنیت غذایی آنها دل هر انسان را به درد می آورد.
در ادامه این نشست، وزیر کشاورزی ترکیه به اهمیت نشست های فعالان اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: باور و اطمینان کامل دارم که این نشست ها، همکاری های کشاورزی به شکل متقابل را گسترش خواهد داد.
وزیر کشاورزی ترکیه با اعلام آمادگی برای تبادل اطلاعات درباره مدیریت منابع آب و کشاورزی، افزود: اساس کار ما مدیریت و برنامهریزی منابع آبی با استفاده از تکنولوژی مدرن، جمعآوری آب باران و بازیابی پساب و فاصلاب برای امور کشاورزی است.
وی در پایان، ایران و ترکیه را دو کشور دوست و شریک نزدیک دانست که بر اساس احترام متقابل روابط دوجانبه را توسعه خواهند داد.
در سفر حاضر که به دعوت وزیر کشاورزی ترکیه صورت گرفته است، مدیران و نمایندگان بیش از ۱۸۰ شرکت فعال در حوزه کشاورزی و غذایی حضور دارند.