ظفرقندی: فقط ۱۰ درصد دارو‌ها شامل اصلاح قیمت شد

صدا و سیما شنبه 22 دی 1403 - 12:42
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: آماری که درباره افزایش قیمت دارو‌ها ارائه می‌دهند به هیچ وجه درست نیست، حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی باید اصلاح قیمت می‌شدند که انجام شد، چون آنها برای تولیدکننده زیان‌ده بودند.
 
فقط ۱۰ درصد دارو‌ها شامل اصلاح قیمت شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا ظفرقندی در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزارشد، افزود: دارو‌هایی که اصلاح قیمت شده‌اند اغلب تزریقی و پماد‌های استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه ۸۰ درصد دارو‌های تزریقی، بیمارستانی هستند، گفت: این دارو‌ها به محض تجویز و مصرف در صورت حساب بیمارستان توسط بیمه پرداخت می‌شوند و اکنون مکاتبات لازم با بیمه‌ها صورت گرفته که این ما به التفاوت قیمت به زودی پرداخت می‌شود.
 
ظفرقندی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی تعیین شده برای تجهیزات مصرفی در ۶ ماه اول امسال اظهار داشت: با پیگیری‌ها و مذاکراتی که انجام دادیم توانستیم ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در ۶ ماهه دوم سال نیز داشته باشیم، به عنوان مثال آمپول دگزا حدود ۴۵۰۰ تومان قیمت داشت این در حالیست که این رقم، قیمت پوکه و بسته‌بندی آن هم نمی‌شود، این چنین قیمت گذاری دستوری برای تولید کننده قابل دوام نیست، کارخانه خوابیده و با این قیمت نمی‌تواند تولید داشته باشد.
 
وی تصریح کرد: ادامه این روند منجر به کمبود‌های دارویی می‌شد، باید همین آمپول را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان و بالاتر از هند وارد می‌کردیم، در مجموع در اصلاح قیمت‌های انجام شده شاید بتوان گفت که یک قلم داروی ۵۰۰۰ تومانی به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده باشد که این ما به التفاوت قیمت نیز با کمک دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.
 
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه به زودی ۲۷ هزار نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اضافه می‌شوند، ادامه داد: از این تعداد حدود ۱۲ هزار نفر کادر پرستاری هستند و اضافه کار‌های اجباری کم می‌شود و فضای تنفسی را برای تیم سلامت ایجاد خواهد کرد.
 
بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی دانشگاه‌های علوم پزشکی
 
ظفرقندی با اشاره به اینکه بدهکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان است، گفت: این بدهی‌ها در بخش دارو، نیروی انسانی و بستانکاری پیمانکاران است که باید دانشگاه‌های علوم پزشکی در اولویت کاری خود قرار دهند.
 
وی درباره افزایش ظرفیت رشته پزشکی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بوده و دانشجویانی که در مدت ۳ سال گذشته جذب شدند بیش از ظرفیت در نظر گرفته شده، بوده است.
 
وزیر بهداشت افزود: موضوع توقف افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تمام اعضای شورا برای توقف این موضوع رای مثبت دادند.
 
ظفرقندی با تاکید بر اینکه ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی خالی است، گفت: ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس خالی بوده که با برخی راهکار‌ها مانند اصلاح تعرفه‌ها و بورس تحصیلی می‌توان دانشجویان را برای تحصیل در این رشته‌ها ترغیب کرد.
 
وی در ادامه سخنانش نیروی انسانی را سرمایه اصلی نظام درمانی دانست و گفت: فاصله‌ای که میان مسوولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان ایجاد شده، باید از میان برداشته شود و گفت‌و‌گو می‌تواند به کاهش فاصله ایجاد شده میان مسئولان و نیروی انسانی و پرستاران کمک کند.
 
ظفرقندی خاطرنشان کرد: وفاق نسلی ضروری بوده و منظور فقط وفاق سیاسی نیست، بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها می‌تواند براساس شفافیت، صداقت و شایسته‌سالاری به دانشجویان و اعضای هیات علمی سپرده شود.
 
وزیر بهداشت گفت: محدودیت‌های گذشته حاکم در دانشگاه‌ها باید در دوره جدید از میان برداشته و فضای امنیتی کنار گذاشته شود، فضای گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه‌ها را فراهم کنیم.
 
ظفرقندی با اشاره به مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: موضوع بدهکاری سازمان تامین اجتماعی در جلسه سران قوا مورد توجه قرار گرفته و با توجه به اینکه مستمری بازنشستگان را پرداخت می‌کند از پرداخت بدهی‌های خود به وزارت بهداشت خودداری می‌کند.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه قرار است در قالب اوراق مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شود افزود: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته از بانک مرکزی، بخشی از این اوراق به سرعت نقد می‌شود و در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه ۸۰ هزار نیروی شرکتی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی خدمت می‌کنند، گفت: حقوق نیروی شرکتی از محل درآمد‌های اختصاصی پرداخت می‌شود و اعتبار این موضوع باید درنظر گرفته شود.
 
وزیر بهداشت به برنامه پزشک خانواده اشاره کرد و افزود: این برنامه و نظام ارجاع باید اجرا شود و در این زمینه جلساتی با رییس جمهور داشتیم و آقای پزشکیان بر این باور است که اجرای پزشک خانواده با حقوق ۱۸ و ۲۰ میلیون تومانی برای پزشکان امکان‌پذیر نیست.
 
وی افزود: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به طرح و سناریو خود نیاز دارد و باید به صورت کامل ردیف آن در بودجه دیده شود.
 
وی با بیان اینکه اختلاف نظر‌هایی درباره الگوی اجرایی آن وجود دارد، تصریح کرد: اگر منابع طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع تامین شود درباره چگونگی اجرای آن تصمیم می‌گیریم.
 
وزیر بهداشت همچنین درباره مشکلات پزشکان طرحی گفت: پزشکان طرحی با مشکلات فراوانی مواجه هستند و میزان دریافتی آنها حدود ۱۷ میلیون تومان بود، کارانه پزشکان طرحی با متوسط تاخیر ۷ ماهه پرداخت می‌شود، در زمینه اصلاح این موضوع نیز مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای کارانه پزشکان طرحی درنظر گرفته‌ایم که در شروع به کار اکثر وجه کارانه پرداخت شود.
 
ظفرقندی با بیان اینکه موضوع عدالت در آموزش باید در کانون توجه قرار گیرد، گفت: فقط ۲۳ درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی برای ظرفیت آزاد بوده که به معنای سرمایه‌سوزی است، با توجه به ظرفیت آزاد رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی برخی داوطلبان با رتبه ۱۰۰ در دانشگاهی که ۳۰۰ نفر ظرفیت دارد، پذیرفته نمی‌شوند.
 
در ادامه مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی با مسائل پیچیده مواجه هستند، افزود: با توجه به ماهیت و جنس مشکلات دانشگاه‌های علوم پزشکی از تصمیمات پیش‌پا افتاده خودداری شود.
 
علی جعفریان گفت: با توجه به اینکه مشکلات دانشگاه‌های علوم پزشکی پیچیده و چندوجهی است، نباید به دنبال راهکاری ساده و پیش‌پاافتاده باشیم، من از روسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی می‌خواهم نسبت به انتخاب تیم عملیاتی خود دقیق باشند و افراد توانمند را انتخاب کنند تا مشکلات برطرف شود.
 
وی درباره وظایف و ماموریت‌های چند وجهی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: به طور مثال، اگر مشکلی درباره یک بیماری به وجود آید، معاونت بهداشت وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد این در حالیست که مشکلات مربوط به افزایش ظرفیت بر عهده معاونت آموزشی است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.