در سوگواره بانوی آب و آیینه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، سید مهدی شجاعی، نویسنده معروف، به تحلیل وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور پرداخت و با طعنه، دستاوردهای این دوران را به گونه ای دیگر برشمرد.
شجاعی در این سخنرانی که پیش از این، صرفا بخش هایی از آن منتشر شده بود، به اهمیت ریشهیابی علل کاهش اعتماد و اعتقاد مردم در طول ۴۰ سال اخیر اشاره کرد و گفت: «اعتماد مردم کاهش یافته است که این یک دستاورد مهم محسوب میشود»!
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی تابناک، سید مهدی شجاعی به کاهش تیراژ متوسط کتابها از ۵ هزار نسخه به ۲۰۰ نسخه اشاره کرد و افزود: «متأسفانه، کتابها از سبد خانوادهها خارج شده و سرانه مطالعه در کشور به حداقل ممکن و نزدیک به صفر رسیده است.» او اظهار داشت که این وضعیت منجر به تقسیم جامعه به دو گروه دینگریز و دینستیز شده و اعتقادات نسلهای کهنسال نیز دچار تزلزل شده است.
این نویسنده در ادامه گفت: «ما برای حفظ موقعیت خود، کاخ اقامت و استقرار خود را بر اساس باورها و اعتقادات مردم بنا کردهایم و با رفتار و مدیریت خود، سرمایههای معنوی مردم را به باد فنا دادهایم.» او همچنین به انزجار از مقدسات در دل مردم اشاره کرد و افزود: «ما در ذهن و دل نسلهای متولد دهههای ۷۰، ۸۰ و ۹۰ گاردی مستحکم در مقابل دین پدید آوردهایم».
شجاعی به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نیز پرداخت و گفت: «فقر و معیشت به گونهای بر سر مردم آوار شده که فرصتی برای پرداختن به مفاهیم فرهنگی و معارف دینی باقی نمانده است».
او در ادامه تأکید کرد که باید رویکردی مثبت و امیدآفرین در پیش گرفت و با همان طعنه افزود: «در کشور ما، همگان برای انتشار آثار و اندیشههای خود آزادند و چیزی به نام سانسور و ممیزی وجود ندارد».
شجاعی همچنین به چالشهای جهانی اشاره کرد و گفت: «این رفتارها نشاندهنده انحطاط جهانی است و اگر هرچه زودتر دست به کار نشویم، سرنوشتی جز اضمحلال برای بشریت وجود نخواهد داشت».
منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.