گسترش نیوز- سارا سمیع شمس: گزارش ها از سطح بازار حاکی از این موضوع که در هفته های اخیر روغن از قفسه های فروشگاه ها و سوپرمارکت ها جمع شد و بازار با کمبود روغن مواجه شده است. وضعیت بازار به گونه ای که در هیچ فروشگاهی نمی توانستید روغن برای خرید پیدا کنید؛ اما گزارش میدانی خبرنگار گسترش نیوز از وضعیت بازار روغن در فروشگاه ها بیان گر این موضوع است که روغن به قفسه های فروشگاه بازگشته است البته در همه برندها، افزایش قیمت ۳۰ درصدی را مشاهده می کنیم؛ اما جالب است بدانید که انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران نیز هفته گذشته در قالب یک اطلاعیه اعلام کرده بود که با تداوم روند تولید و توزیع روغن، افزایش قیمت این محصول تا پایان سال منتفی است.
در همین رابطه خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در این گزارش به بررسی تمام حواشی مربوط به کمبود روغن و افزایش قیمت روغن پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
از هفته گذشته زمزمه ها درباره گران شدن قیمت روغن در رسانه ها شنیده می شد. مسئولان مربوط به انجمن صنفی روغن هم همگی از نبود واردات روغن صحبت کرده اند و عدم تخصیص ارز برای واردات روغن را مسبب این اتفاق می دانند. از طرفی اغلب وقتی کالایی در بازار کم می شود و تقاضا برای آن زیاد می شود، افزایش قیمت طبیعی ترین واکنش به بازار آن کالا است.
اما در روز جاری خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در تماس با محمد مختاریانی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی پیگیر دلیل روشنی برای به هم خوردن وضعیت بازار روغن شده بود که جواب قانع کننده ای در این باره دریافت نکرد. عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی تمایلی به توضیح در این مورد نداشت و اشاره به این موضوع کرد که در گفتگو با رادیو به سوالات پاسخ داده است. گزینشی جواب دادن مسئولان کشور در مواقع بحرانی اتفاقی است که به کرات اتفاق می افتد. به این معنی که فقط به سولات برخی رسانه های موافق پاسخ می دهند و از صحبت با دیگر رسانه ها امتناع می ورزند.
کمبود روغن در بازار بهانه خوبی است تا تولیدکنندگان آن را اهرمی کرده و کالا را به قیمت جدید روانه بازار کنند. این ترفند هم اتفاق جدیدی نیست و گویا سنت دیرین بازاری ها شده است. از آب گل آلود ماهی گرفتن و تزریق جدید روغن به بازار با قیمت جدید باعث می شود مردم چاره ای به جز خرید روغن با قیمت جدید نداشته باشند. بر خلاف وعده هایی که گفته شده بود روغن تا پایان سال افزایش قمیت ندارد اما در بازار شاهد افزایش قیمت هستیم. در این شرایط باید یقه کدام مسئول را گرفت و از چه کسی جواب خواست؟ این سوالی است که هیچ کدام از آحاد مردم نمی توانند برایش جوابی پیدا کنند. حتی خبرنگاران هم در این شرایط توان ارتباط با مقامات مسئول را ندارند.
علی بهره مند رئیس اتحادیه قنادان تهران در روزهای اخیر این طور عنوان کرد که طبق شنیده ها قیمت روغن قرار است بین ۱۵ تا ۲۱ درصد افزایش یابد. رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت که این موضوع را پیگیری کرده و حتی با مسئولان مربوطه نامهنگاری انجام داده است. بااینحال، تولیدکنندگان تأکید کردهاند که کمبودی در بازار وجود ندارد و مسئله، گران شدن روغن است. به گفته بهرهمند، در بازار سیاه قیمت روغن ۱۶ کیلویی اکنون به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است، درحالیکه دو ماه پیش این رقم ۶۰۰ هزار تومان بود، که نشاندهنده ورود سودجویان به بازار و افزایش قیمتها است.
از طرفی افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت انواع روغن در بازار، سود بنکداران و خرده فروشان را کاهش داده و باعث شده است که این گروه ها تمایلی به خرید و توزیع روغن نداشته باشند. زیرا فروش کالا بالاتر از قیمت درج شده، جریمه بازرسان را به دنبال دارد. این مسئله موجب کاهش عرضه روغن به مصرفکنندگان نهایی شده است. لازم به ذکر است که هفته گذشته، در این خصوص مکاتباتی با اتاق اصناف تهران انجام شده و منتظر اقدام فوری هستند تا پیش از وخامت بیشتر بازار، این مشکل حل شود.قیمت مصرف کننده باید شامل ۱۵ درصد سود بنکدار، هزینه حملونقل و سود خرده فروش باشد.
در انتها از مخاطبان پایگاه خبری گسترش نیوز می خواهیم تجربه های خودشان را درباره افزایش قیمت روغن و همچنین وضعیت بازار روغن با ما در میان بگذارند.