خودروی نوستالژیک ایرانی‌ها، خودرو سال ۲۰۲۵ شد

فرارو یکشنبه 23 دی 1403 - 10:57
رنو پنج‌ای تک، هاچ‌بک برقی فرانسوی که یادآور مدل محبوب رنو ۵ در قرن بیستم است، موفق شد کیا EV ۳، سیتروئن CE و کوپرا ترامار را برای کسب عنوان خودروی سال ۲۰۲۵ شکست دهد. رنو پنج‌ای تک خودروی برقی و جدیدی است که در فرم بدنه پنج‌در تولید می‌شود.  

خودروی نوستالژیک ایرانی‌ها، در جریان نمایشگاه بروکسل ۲۰۲۵ به عنوان خودروی سال انتخاب شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، خودروی نوستالژیک ایرانی‌ها، در جریان نمایشگاه بروکسل ۲۰۲۵ به عنوان خودروی سال انتخاب شد. 

رنو پنج‌ای تک، هاچ‌بک برقی فرانسوی که یادآور مدل محبوب رنو ۵ در قرن بیستم است، موفق شد کیا EV۳، سیتروئن CE و کوپرا ترامار را برای کسب عنوان خودروی سال ۲۰۲۵ شکست دهد. 

رنو پنج‌ای تک خودروی برقی و جدیدی است که در فرم بدنه پنج‌در تولید می‌شود. 

این خودرو را می‌توان با ۲ موتور ۱۲۰ و ۱۵۰ اسب‌بخاری سفارش داد. تنها باتری موجود برای این خودرو ۵۲ کیلووات ساعت ظرفیت دارد. 

برد این خودرو به‌ترتیب ۳۱۲.۲ و ۴۰۵.۵ کیلومتر است. قیمت نسخه ارزان رنو ۵ ای‌تک از ۲۵ هزار یورو (۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان) آغاز می‌شود. رنو ۵ برقی که حالا خودروی سال ۲۰۲۵ شده، تنها برای ایرانی‌ها خاطره ساز نیست؛ بلکه این خودرو برای بسیاری از رانندگان در کشورهای دیگر نیز خاطره ساخته است، به همین دلیل سازنده‌ی فرانسوی این هاچ‌بک نوستالژیک، آن را در قالب یک مدل الکتریکی جدید احیا کرده است. 

اما خاطره بازی با رنو ۵ در ایران به سال ۱۳۵۳ برمی گردد؛ زمانی که این خودرو در دو نسخه‌ی سه‌در و پنج‌در با پیشرانه‌ی ۹۵۰ سی‌سی در شرکت سایپا تولید شد تا جایگزینی برای ژیان باشد. 

این خودرو به دلیل طراحی ساده، اندازه کوچک و مصرف سوخت کم، به سرعت محبوبیت زیادی پیدا کرد و در میان مردم به یک خودروی اقتصادی و شهری تبدیل شد. 

تولید رنو ۵ در ایران تا سال ۱۳۷۲ ادامه داشت. در سال ۱۳۷۲ در شرایطی که رنو ۵ به لطف قیمت و مشخصات فنی مناسب همچنان در بازار کشورمان جایگاه خود را داشت، سایپا به تولید آن پایان داد. 

پس از مدتی اما نیاز به یک خودروی ارزان‌قیمت در کشور آشکار شد و به همین دلیل، در سال ۱۳۷۶ پارس‌خودرو که به تملک سایپا درآمده بود، خط تولید رنو ۵ را از سایپا گرفته و فرایند ایرانیزه کردن این هاچ‌بک فرانسوی را آغاز کرد. 

بدین ترتیب، رنو ۵ کاملاً ایرانی با نام سپند در سال ۱۳۷۷ به بازار آمد. سپند، اما از مشکلات کیفی متعدد و ضعف در مونتاژ رنج می‌برد. پارس خودرو تا سال ۸۶ این خودرو را با آپشن‌ها، تغییرات ظاهری و اسامی مختلف تولید کرد. 

آخرین تولید این محصول به نام نیو پی کی بود که به علت‌عدم توانایی پاس کردن استانداردها، چندان دوام نیاورد و در سال ۱۳۸۶ از خط تولید خارج و پرونده رنو ۵ برای همیشه در ایران بسته شد.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.