به گزارش بهداشت نیوز، رحمت الله خان محمدی مسئول تغذیه هیات پزشکی ورزشی خوزستان با بیان این که کربوهیدراتها هم در غذاها و خوراکیهایی که مفید هستند از قبیل سبزیها و هم در خوراکیهای از قبیل دوناتها) وجود دارند، اظهارکرد: کربوهیدرات را میتوان به دو گروه کربوهیدراتهای خوب و بد تفکیک کرد؛ کربوهیدراتهای بد معمولا در شیرینیها، مواد غذایی فرآوری شده، برنج، نان سفید و دیگر محصولات تهیه شده از آرد سفید وجود دارند. همگی این کربوهیدراتها ساده و معمولا فاقد ارزش غذایی هستند.
او ادامه داد: کربوهیدراتهای خوب نیز معمولا کربوهیدراتهای از نوع پیچیده هستند که در غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات، و انواع حبوبات ذخیره شدهاند. این مواد نه تنها به آهستگی قند خود را آزاد میکنند، بلکه سرشار از مواد مغذی دیگر از جمله ویتامینها و املاح معدنی هستند.
مسئول تغذیه هیات پزشکی ورزشی خوزستان با بیان این که کربوهیدراتهای خوب معمولاً کالری کم یا متوسطی دارند، گفت: این کربوهیدراتها سرشار از مواد مغذی هستند، قند و غلات تصفیه شده ندارند، به طور طبیعی فیبر بالایی دارند، حاوی مقدار کمی سدیم هستند، چربی های اشباع شدهی کمی دارند و دارای مقدار بسیار کم یا عاری از کلسترول و چربی های ترانس بالا هستند.
او عنوان کرد: ورزشکاران و دیگر افراد جهت حفظ سلامت و انرژی مورد نیاز خود، باید در وعدههای اصلی و میان وعدهها از کربوهیدرات خوب استفاده کنند. علاوه بر این ورزشکارانی که بیشتر از یک ساعت در هر جلسه تمرینی ورزش میکنند نیز میتوانند مقداری از انرژی دریافتی روزانه خود را از کربوهیدرات ساده که جزیی از کربوهیدرات به اصطلاح بد است، دریافت کنند.
خانمحمدی افزود: بر این اساس نیز این ورزشکاران میتوانند ۷/۰ گرم کربوهیدرات را به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود در یک ساعت مازاد بر ساعت اول فعالیت بدنی به صورت محلول دریافت کنند. بهترین کربوهیدرات برای این انتخاب، شکر و عسل است. به عنوان مثال اگر فردی ۷۰ کیلوگرمی قرار است ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشد چون نیم ساعت بیشتر از ساعت اول ورزش میکند لازم است طبق فرمول (۵/۰×۷/۰×۷۰ =کربوهیدرات لازم دریافتی در حین فعالیت بدنی مازاد بر ساعت اول) حدود ۲۵ گرم کربوهیدرات ساده خود را به صورت محلول دریافت کند.
منبع: ایسنا