به گزارش مشرق، «شما رهبر فناوری هستید؛ میتوانید صنایع دفاعی خود را اینجا بسازید...ما برای هر چیزی که نیاز دارید در دسترس هستیم.» یونس این حرف را به وزیر بازرگانی ترکیه اومر بولات گفت. بولات در این دیدار به رئیس دولت موقت بنگلادش گفت که دو کشور میتوانند همکاری خود را فراتر از صنعت نساجی ارتقا دهند. وزیر بازرگانی ترکیه افزود: در حوزه صنایع دفاعی، بهداشت و درمان، دارویی و ماشینآلات کشاورزی میتوان همکاریهای اقتصادی داشت.
مرداد ماه امسال بود که در پی تشدید اعتراضات در بنگلادش، نخستوزیر شیخ حسینه استعفا داد و به هند فرار کرد. به دنبال این تحولات، محمد یونس کارآفرین و برنده صلح نوبل، به عنوان رئیس دولت موقت تعیین شد.
به گزارش رسانههای ترکیهای، صادرات بنگلادش به ترکیه در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ حدود ۵۸۱ میلیون دلار بوده در حالی که واردات آن حدود ۴۲۴ میلیون دلار بوده است.بولات گفت: «ما میتوانیم جایگزین هند و سایر بازارها در واردات بنگلادش شویم. همکاری در زمینههای اقتصادی و اجتماعی در همه سطوح وجود دارد.»
طبق گزارش روزنامه دیلی صاباح، نزدیک به ۲۰ شرکت بزرگ ترکیه در بخش پوشاک و منسوجات، لوازم جانبی، مواد شیمیایی، مهندسی و انرژی در بنگلادش فعالیت دارند.
یونس با بیان اینکه بنگلادش هشتمین کشور پرجمعیت جهان است، گفت که دولت وی در تلاش است تا فرصتهای کاری برای جوانان بنگلادش ایجاد کند.او خطاب به هیات عالیرتبه ترکیهای گفت: «از جوانان ما برای راهاندازی کارخانههای خود در اینجا (در بنگلادش) استفاده کنید تا بتوانید محصولات خود را در منطقه عرضه کنید.»