رضا بهراملو یکشنبه ۲۳ دی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: گلخانهها به عنوان یکی از بسترها و ظرفیتهای تولید محصولات کشاورزی برای تأمین امنیت غذایی مردم فصل جدیدی را در دنیای کشاورزی باز کرده است.
وی بیان کرد: با توجه به خطر کمبود منابع آبی و اهمیت تأمین امنیت غذایی مردم، توسعه گلخانهها با ایجاد فضا و شرایط کاملا مطلوب برای رشد محصولات کشاورزی باکیفیت در محیط های قابل کنترل سهم بسزایی در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهره وری در استفاده از اراضی و نهاده های تولید و ایجاد اشتغال مولد و ارزآوری ایفا می کند.
بهراملو ادامه داد: عوامل بسیاری وجود دارد که نشان می دهد کشت گلخانه ای نسبت به سایر روش ها در بخش کشاورزی ارجح است زیرا در این نوع کشت با مصرف تنها یک دهم آب نسبت به روش کشاورزی سنتی، بازدهی تولید بالا بوده و در بستر کشت نسبت به روش سنتی ۱۰ برابر محصول بیشتری تولید می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان تأکید کرد: با توجه به شرایط بحران آب موجود در استان همدان، ضروریست مصرف آب در بخشهای مختلف بهویژه کشاورزی، مطابق آب قابل برنامه ریزی مصرف شود تا تعادل بخشی درازمدت منابع آب اتفاق بیفتد.
بهراملو تصریح کرد: ضروری است که متناسب با رشد جمعیت، افزایش تولید برای تأمین غذای پایدار مطابق نقشه راه تدوین شده، انجام گیرد.
وی با بیان اینکه در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، همه راهکارهای دانشبنیان و برنامهریزی برای دستیابی به اهداف رشد تولید با آب کمتر انجام شده است، افزود: یکی از راههای ارتقای بهرهوری توسعه گلخانههای بزرگ مقیاس که بهصورت مجتمعهای گلخانهای و بهصورت تعاونی است.
بهراملو اشاره کرد: برای تحقق این موضوع بررسیهای میدانی، در شهرستان همدان منطقه عبدالرحیم انجام شده تا مطالعات ایجاد ۱۰۰۰ هکتار گلخانه بهصورت مشارکتی با سرمایهگذاری شرکت شهرکهای کشاورزی استان انجام شود.
وی با بیان اینکه در منطقه عبدالرحیم تجمیع و یکپارچهسازی اراضی انجام شده و آماده اجرای پروژههای دانشبنیان و مشارکتی است، تأکید کرد: با راهاندازی مجتمع ۱۰۰۰ هکتاری گلخانهای ضمن ایجاد ۱۲ هزار شغل، مقدار ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزارتُن محصول بر تولیدات استان افزوده خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: همچنین در کنار این مجتمع گلخانهای، صنایع تبدیلی، سورت و بستهبندی، سردخانه و زیرساختهای لازم برای صادرات مستقیم از این محل به سایر استانها و یا کشورها انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در محدوده بخش قهاوند در بخش هایی عملیات تجمیع و یکپارچه سازی اراضی انجام شده و آماده اجرای پروژههای دانشبنیان و مشارکتی است، تأکید کرد: با راهاندازی مجتمع ۱۰۰۰ هکتاری گلخانهای در این دشت به عنوان شروع، امکان توسعه آن تا ۵۰۰۰ هکتار وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۲۸۰ هکتار با تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در دست بهرهبرداری است. حدود نیمی از این گلخانهها بهصورت مجتمع و شهرک گلخانهای و نیم دیگر در ۵۰۰ واحد انفرادی در نقاط مختلف استان است.
انتهای پیام