کاهش میزان لاغری و کوتاه قدی در ایران

صدا و سیما یکشنبه 23 دی 1403 - 13:02
مشاور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در زمینه سوء تغذیه ناشی از کمبود مواد غذایی با اولویت کودکان در سال ۱۳۹۸ ایران دومین کشور منطقه است که میزان لاغری و کوتاه قدی بر اثر سوء تغذیه را کاهش داده است.

کاهش میزان لاغری و کوتاه قدی در ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن امامی رضوی در نشست خبری امروز یکشنبه سلامت و امنیت غذایی گفت: تا ۵۰ درصد میزان لاغری و کوتاه قدی در کودکان پیشگیری شده است که منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت از ایران قدردانی کرده است.

مشاور وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: آرد و نان کامل برای امنیت غذایی مهم است و باید با همکاری مردم این امنیت تامین شود.

حسن امامی رضوی افزود: تولید نان کامل و سیلو‌های استاندارد همچنین قیمت گذاری برای آن باید با همکاری وزارتخانه‌های عضو شورای عالی امنیت قضایی انجام شود.

مشاور وزیر بهداشت گفت: می‌کوشیم یارانه کالا‌های آسیب رسان مانند شکر و روغن را به سمت کالا‌های مفید همچون شیر تغییر دهیم تا میزان مصرف مردم از کالا‌های مفید غذایی بیشتر شود.

امامی رضوی افزود: شناسنامه‌دار شدن محصولات غذایی با همکاری سازمان استاندارد آغاز شده است، اما در مرحله ابلاغ مانده و اجرا نشده است.

مشاور وزیر بهداشت گفت: شناسنامه‌دار شدن محصولات هزینه بر است که باید تامین اعتبار آن مشخص شود؛ سبزیجات، اولویت شناسنامه‌دار کردن محصولات غذایی است که در صورت شناسنامه‌دار شدن نرخ آن افزایش می‌یابد و موجب کاهش مصرف آن به ویژه در اقشار آسیب پذیر خواهد شد.

امامی رضوی افزود: سبزیجات اولویت شناسنامه‌دار کردن محصولات غذایی است که در صورت شناسنامه‌دار شدن نرخ آن افزایش می‌یابد و موجب کاهش مصرف آن به ویژه در اقشار آسیب پذیر خواهد شد.

میزان مصرف سبزیجات در کشور مناسب است و نباید کاهش یابد.

مشاور وزیر بهداشت گفت: سازمان غذا و دارو بر غنی سازی مواد غذایی نظارت دارد، اما اینکه غنی سازی تا چه میزان موثر است، باید بررسی شود.

امامی رضوی گفت: بر اساس تجربیات جهانی برای کاهش مصرف محصولات آسیب رسان افزایش مالیات برای گران شدن کالا و کاهش مصرف است.

مشاور وزیر بهداشت افزود: شکر شیرینی‌ها و نوشابه‌های گازدار باید با رفتارسازی و افزایش هزینه‌ها کاهش یابد نه اینکه حذف شود مگر درباره بیماران که باید پرهیز کنند.

امامی رضوی گفت: افزایش نرخ مواد غذایی موجب کاهش مصرف برخی از محصولات مفید و ضروری غذایی و ایجاد سوء تغذیه شده است.

مشاور وزیر بهداشت از آموزش و پرورش و رسانه‌ها خواست آموزش و فرهنگ سازی مصرف غذای سالم و کاهش مصرف غذا‌های ناسالم را در دستور کار قراردهند.

امامی رضوی گفت: شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی در صورت اجرای شاخص‌های استاندارد در محصولات از تخفیف‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند و در غیر این صورت مجوز تبلیغ نخواهند داشت.

مشاور وزیر بهداشت گفت: سبد امنیت غذایی و ارائه کالابرگ با اولویت مواد پروتئینی در دستور کار سال آینده دولت قرار دارد؛ این سبد کالایی تا دهک ۷ ارائه خواهد شد.

امامی رضوی افزود: میزان مصرف شیرینی در سبد غذایی بالاست و موجب افزایش بیماری‌های همچون دیابت و آسیب‌هایی همچون چاقی در کشور شده است که باید کاهش یابد

مشاور وزیر بهداشت گفت:اخذ مالیات از تبلیغات کالا‌های آسیب رسان در برنامه‌های کشور قرار دارد.

امامی رضوی همچنین افزود: شورای عالی سلامت با رئیس جمهوری به صورت بین بخشی، اسناد بالادستی در زمینه سلامت و امنیت غذایی را تدوین و بر اجرای آن نظارت می‌کند.

مشاور وزیر بهداشت گفت: هم اکنون مجوز افزایش مالیات بر کالا‌های آسیب رسان در قانون بودجه ۱۴۰۴ از حداقل ۲ درصد تا ۱۰ درصد شده است.

حسن امامی رضوی افزود: افزایش مالیات به منظور کاهش مصرف کالا‌های آسیب رسان به سلامت است.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.