راهکارهایی برای ترک قند و شکر

فرارو یکشنبه 23 دی 1403 - 21:42
برای هر چیزی انگیزه‌ای نیاز است به ویژه برای کنار گذاشتن یا کاستن از عادت شیرینی که از کودکی با ما بوده. تمایل به پیگیری یک سبک زندگی سالم اغلب نیروی محرکه در پس انتخاب گزینه ترک قند بوده است. کاری که در ظاهر به نظر ساده می‌رسد، اما در واقع به این سادگی‌ها هم که تصور می‌کنیم میسر نمی‌شود.

حذف منابع شفاف، مانند دسرها و نوشابه‌ها، ممکن است ساده به نظر برسد، اما ممکن است این تلاش‌ها توسط قندهای پنهان در غذاهای معمولی خنثی شود. این قندهای افزوده فرآوری شده به دلیل پوشش‌های متعددی که دارند، از جمله فروکتوز، مالتوز، و آب نیشکر اغلب نادیده گرفته می‌شوند.

به گزارش همشهری آنلاین؛ قبل از شروع این عادت سالم، دانستن این نکته ضروری است که ترک قند می‌تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی قابل توجهی شود، شبیه به ترن هوایی شهر بازی که به یکباره پائین و سپس بالا می‌رود. در ابتدا، با سازگاری بدن با کاهش مصرف گلوکز، سطوح انسولین ممکن است در نوسان باشد و در نهایت باعث تثبیت و نفع سلامت کلی می‌شود.

منابع پنهان قند

منابع قندی پنهان که باید مراقب آن‌ها باشید:

چاشنی‌ها و سس‌ها: سس کچاپ، سس سالاد، و سس باربیکیو.

محصولات پخته شده و نان: کلوچه و نان سبوس دار.

غلات: بسیاری از گزینه‌های سالم حاوی قندهای اضافه شده هستند.

محصولات لبنی: ماست و شیر طعم دار.

تنقلات: گرانولا، بارهای پروتئینی و کره آجیل.

میوه‌ها و آب میوه‌ها: آب میوه‌ها منابع قند غلیظ هستند.

غذاهای فرآوری شده: غذاهای شور و شیرین بسته بندی شده.

به گفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه و مدیر عامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی»(The Diet Xperts)، غذاهای معمولی روزمره مانند سس‌های ماکارونی، گرانولا، غلات صبحانه و ماست‌های طعم دار می توانند به طرز شگفت انگیزی دارای قند افزوده بالایی باشند. حتی غذاهایی که سالم به نظر می‌رسند، مانند نوشیدنی‌های پروتئینی و نان سبوس دار، می توانند حاوی مقادیر زیادی قند باشند. این فراگیر بودن قندهای پنهان، کاهش مصرف شکر را دشوارتر می‌کند.

جایگزین‌های شیرین شکر و تغییرات در برچسب مواد غذایی

برخی از کسب و کارها از شیرین کننده‌های طبیعی مانند استویا و میوه راهب (نوعی کدوی سبزکه به عنوان یک شیرین کننده بدون کربوهیدرات شناخته می‌شود ) برای معرفی و ارائه محصولات جایگزین کم قند استفاده می‌کنند. علاوه بر این، تلاش‌ها برای برچسب‌گذاری واضح‌تر در سراسر جهان در حال گسترش است که این مساله مصرف‌کنندگان را برای تصمیم‌گیری آگاه‌تر می‌کند.

انتخاب غذاهای فرآوری نشده

انتخاب وعده‌های غذایی کم‌فرآوری‌شده و بررسی دقیق فهرست‌های مواد، راه‌های خوبی برای افرادی است که می‌خواهند مصرف شکر خود را کاهش دهند. قندهای طبیعی و مواد مغذی حیاتی در غذاهایی از جمله میوه‌ها، سبزیجات و غلات یافت می‌شوند که باعث برتری آن‌ها نسبت به غذاهای فرآوری شده می‌شود.

عوارض پس از ترک قند

مدتی پس از ترک مصرف شکر و شیرینی میل به قند و نوسانات خلقی، از جمله تحریک پذیری، به دلیل تنظیم سطح سروتونین رایج است. سطوح انرژی ممکن است به طور موقت کاهش یابد اما اغلب پس از تنظیم افزایش می یابد. نوسانات هورمونی، به ویژه برای زنان، می‌تواند در ابتدا بر چرخه قاعدگی تاثیر بگذارد، اما منجر به تنظیم متعادل هورمون در طولانی مدت شود. تغییرات گوارشی، مانند نفخ یا تغییر حرکات روده، ممکن است با تنظیم میکروبیوم روده رخ دهد. شفافیت و بهبود بافت پوست پس از کنار گذاشتن قند امکان پذیر است، اگرچه جوش‌های موقتی می‌تواند در طول سم زدایی رخ دهد.

چگونه قند را ترک کنیم؟

برای ترک موفقیت آمیز شکر، این رویکردهای استراتژیک را در نظر بگیرید:

برای تنظیم جوانه‌های چشایی خود، مصرف قند را به تدریج کاهش دهید و آن را با جایگزین‌های طبیعی مانند انگور، عسل یا میوه‌ها در حد اعتدال جایگزین کنید.

علاوه بر این، وعده‌های غذایی خود را از قبل برنامه ریزی کنید تا از میان وعده‌های شیرین پرهیز کنید.فشار برای کاهش مصرف شکر با افزایش دانش مصرف‌کننده، که شرکت‌ها را به توسعه و اولویت دادن به محصولات سالم ترغیب می‌کند، مورد توجه قرار می‌گیرد. کاهش مصرف قند می‌تواند مسیری رضایت‌بخش و عملی برای سلامتی بهتر با بررسی دقیق و تصمیم‌گیری‌های عاقلانه‌تر باشد.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.