سر و سامان دادن اوضاع مالی با ۶ پرسش از خود

فرارو یکشنبه 23 دی 1403 - 22:47
لورا واتلی پیشنهاد می‌کند هر کسی که به فکر سر و سامان دادن به وضعیت مالی خود را دارد بهتر است این سوالات مهم را از خود بپرسد و درباره جوابشان به خوبی فکر کنند.

فرارو- لورا واتلی، نویسنده کتاب پول: یک راهنمای کاربری، نکاتی مهم در مورد چگونگی استفاده بهینه از منابع مالی‌ای که دارید ارائه داده است.

به گزارش فرارو به نقل از گاردین، لورا واتلی پیشنهاد می‌کند هر کسی که به فکر سر و سامان دادن به وضعیت مالی خود را دارد بهتر است این سوالات مهم را از خود بپرسد و درباره جوابشان به خوبی فکر کنند.

آیا تنبلی برای من هزینه دارد؟

افرادی که کار نمیکنند هزینه بیشتری دارند. حساب‌های پس‌انداز اغلب برای سال اول نرخ بهره بهتری ارائه می‌دهند، سپس به شدت کاهش می‌یابد، زیرا از شما می‌خواهند که فقط ثبت‌نام کنید و آن را فراموش کنید. با تلفن‌های همراه، اقساط گوشی را ظرف چند سال پرداخت می‌کنید، اما در نهایت هزینه بیشتری را پرداخت می‌کنید. در تقویم خود یادداشتی برای پایان اشتراک‌ها و قرارداد‌ها قرار دهید، زیرا همیشه زمانی که به طور خودکار فعال می‌شوند، مبلغ بیشتری را پرداخت می‌کنید. افراد زیادی برای کارت دانشجویی رایگان حساب بانکی باز کردند و ۳۰ سال بعد هنوز آن را دارند، اما یک سرویس سوئیچینگ وجود دارد که  از این طریق می‌توانید پول زیادی را پس انداز کنید.

چقدر به پس انداز اضطراری نیاز دارم؟

اگر از هر مشاور مالی بپرسید که چقدر باید در صندوق پس انداز اضطراری خود داشته باشید، آنها می‌گویند حقوق سه تا شش ماه شما، اما این میزان می‌تواند غیرمکن به نظر برسد. در عوض، به این فکر کنید که چه چیزی برای وضعیت شما مناسب است: اگر شغل خود را از دست بدهید، آیا می‌توانید اجاره یا وام مسکن خود را بپردازید، آیا شخص دیگری را خواهید داشت که بتوانید با او زندگی کنید؟ یک قانون سنتی به نام ۵۰:۳۰:۲۰ وجود دارد. بر طبق این قانون ۵۰ ٪ از درآمد خود را برای برای چیز‌های ضروری، ۳۰ ٪ را برای چیز‌هایی که می‌خواهید و ۲۰ ٪ برای پس انداز کنار بگذارید، اما این قانون نیز غیرواقعی است و امروزه راه درستی نیست. موارد ضروری زندگی این روز‌ها بسیار پرهزینه هستند، بنابراین برخی افراد آن را به ۶۰:۲۰:۲۰ تغییر داده‌اند. هر طور که حقوق خود را تقسیم کنید، داشتن یک قانون می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید همیشه پس از حقوق گرفتن مقداری را پس انداز می‌کنید، نه اینکه سعی کنید آنچه در پایان ماه برای شما باقی مانده است را پس انداز کنید. کلید پس انداز این است که وقتی پول وارد شد، آن را دور از دسترس قرار دهید. حساب‌هایی پس انداز یا حساب‌هایی که به شما اجازه برداشت نمی‌دهند برای پس انداز عالی هستند.

سر و سامان دادن اوضاع مالی با 6 پرسش از خود

بازنشستگی من چگونه خواهد بود؟

حقوق بازنشستگی می‌تواند منبع واقعی ترس باشد و ثبت نام خودکار به این معنی است که مردم هرگز به صندوق بازنشستگی خود نگاه نمی‌کنند، بنابراین فکر می‌کنند پس از بازنشستگی وضعیت مالی خوبی خواهند داشت، اما به ندرت چنین می‌شود. در این میان کسانی که استخدام رسمی نیستند خودشان باید وضعیت مالیشان را مدیریت کنند. بسیاری از مردم به ملک متکی هستند، اما قیمت ملک ممکن است کاهش یابد، یا ممکن است نیاز به مراقبت داشته باشید. ممکن است فکر کنید ارث دریافت خواهید کرد، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که والدین شما به مراقبت نیاز نداشته باشند؛ بنابراین توجه به وضعیت شما پس از بازنشستگی بسیار مهم است. هرچه زودتر شروع کنید، به دلیل سود و بازگشت سرمایه در طول زمان، کمتر نیاز به پس انداز خواهید داشت.

آیا من صادقانه می‌دانم که چه مقدار پول به حسابم وارد و از آن خارج می‌شود؟

برای شروع مدیریت مالی و تعیین بودجه، باید بدانید چه مقدار پول در حال ورود و خروج است، اما تعداد کمی افراد این کار را انجام می‌دهند. هیچ فایده‌ای ندارد که فکر کنید اگر توانایی پرداخت آن را ندارید، باید نیمی از درآمد خود را در حقوق بازنشستگی خود پس انداز کنید، بنابراین باید با توجه به تفاوت بین هزینه‌های ضروری و درآمد خود واقع بین باشید. بسیاری از بانک‌ها به شما امکان می‌دهند هزینه‌های خود را به طور خودکار دسته بندی کنید. به دسته‌هایی نگاه کنید که بیشتر پول شما را می‌گیرند. نوشتن آن با دست می‌تواند یک لحظه مکث به شما بدهد تا بفهمید چقدر می‌توانید پس انداز کنید، به جای اینکه هر ماه وقتی شکست می‌خورید، خودتان را سرزنش کنید، زیرا به خوبی به آنچه ممکن است اتفاق بیافتد نگاه نکرده‌اید.

برای سر و سامان دادن به اوضاع مالیتان این سوال‌ها را از خود بپرسید/ ترجمه

چقدر سود بدهی پرداخت می‌کنم؟

بسیاری از مردم نمی‌توانند به شما بگویند که سود وام مسکن آنها چقدر است، اما ارزش آن را دارد که به اظهارنامه خود نگاه کنید، زیرا ممکن است متوجه شوید که می‌توانید با یک محصول متفاوت پس انداز کنید.

آیا باید تمام پولم را با شریک زندگیم تقسیم کنم؟

مردم اغلب درگیر ترتیبات مالی مانند زندگی مشترک، گرفتن یک حساب مشترک یا جدا نگه داشتن امور مالی خود بدون فکر کردن به پیامد‌های آن هستند. حساب‌های مالی مشترک می‌توانند مفید باشند، اما آنها به این معنی هستند که پرونده‌های اعتباری شما به هم پیوسته است، بنابراین اگر رابطه شما با شکست مواجه شود، یا اگر شریک زندگی شما قابل اعتماد نباشد، شما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرید. زندگی تغییر می‌کند؛ ممکن است همیشه پول جداگانه‌ای داشته باشید، سپس یک خانواده تشکیل دهید و یکی از شما درآمد کمتری داشته باشد، یا یکی از شما ممکن است خوداشتغال شود و ناگهان وضعیت بسیار متفاوتی داشته باشید. به این فکر کنید که آیا نگرش شما و شریک زندگیتان نسبت به پول همسو است یا خیر و اینکه چه احساسی نسبت به وابستگی مالی به یکدیگر دارید. در سطحی دقیق‌تر، به این فکر کنید که چه کسی برای چه چیزی هزینه می‌کند. به عنوان مثال، هزینه‌های مراقبت از کودک، به جای امور مالی خانواده، بر امور مالی زنان تأثیر می‌گذارد و نباید اینطور باشد. زنان همچنین با رسیدن به ۴۰ سالگی پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و حقوق بازنشستگی بسیار کمتری دارند، اما اگر در مورد آن صحبت کرده باشید، می‌توانید آن را در خانواده اصلاح کنید. به عنوان مثال، اگر در مرخصی زایمان هستید، شریک زندگی شما می‌تواند حقوق بازنشستگی شما را بپردازد.

چه احساساتی باعث خرج کردن من می‌شود؟

خرج کردن اغلب به دلیل احساس گناه، حسادت، هیجان یا کسالت انجام می‌شود. ممکن است فکر کنید کسی وضعیت مالی خوبی دارد، زیرا مقدار زیادی پس انداز می‌کنند، اما این می‌تواند ناشی از احساساتی مانند ترس باشد. در طول همه‌گیری کرونا، بسیاری از مردم بیش از حد خرج کردند، زیرا با خرید اینترنتی احساسات سخت خود را تسکین می‌دادند و سپس منتظر دوپامین رسیدن کالا‌های خود بودند. خیلی آسان است که به دلیل احساسات مختلف کنید مقدار زیادی هزینه کنید. با این حال بهتر است به این فکرکنید که چرا دارید پول خود را خرج می‌کنید و آیا واقعاً به این کالا‌ها نیاز دارید یا خیر؟

سر و سامان دادن اوضاع مالی با ۶ پرسش از خود

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.