کسب‌وکارها برای مدیریت ریسک آماده شوند

دنیای اقتصاد دوشنبه 24 دی 1403 - 00:03
پیش‌بینی می‌شود در 2025 تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک تشدید شود؛ برای همین کسب‌وکارها باید راهبردهایی را برای مدیریت ریسک‌‌‌های مرتبط با تعارضات، بی‌‌‌ثباتی سیاسی و تحریم‌‌‌ها اتخاذ کنند.

مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «روندهای تاثیرگذار بر کسب‌وکار در ۲۰۲۵؛ فناوری، تجارت، پایداری سیاست» منتشر کرد. در بخشی از این گزارش آمده است: سال ۲۰۲۵ به‌‌‌عنوان دوره تحول و عدم‌قطعیت قابل‌‌‌توجه در بخش‌‌‌های مختلف از جمله فناوری، تجارت، پایداری و ژئوپلیتیک معرفی شده است. کسب‌وکارها برای توسعه و موفقیت باید با این تحولات و تغییرات سریع سازگار شوند و از نوآوری‌‌‌هایی مانند هوش مصنوعی(AI)  برای حفظ مزیت رقابتی و عبور از چالش‌‌‌ها استفاده کنند.

هوش مصنوعی یک نیروی متحول‌‌‌کننده در ۲۰۲۵ است که انتظار می‌رود عملیات تجاری، تعاملات با مشتری و فرآیندهای تصمیم‌گیری را تغییر دهد. فضای کسب‌وکار با اتکا بر ظهور هوش مصنوعی عامل، قادر به عملیات مستقل بوده و کارآیی و اتوماسیون را افزایش می‌دهد، اما نگرانی‌هایی را هم در مورد استفاده و نظارت اخلاقی بر آن ایجاد می‌کند. فناوری بلاک‌چین برای رسیدگی به مسائل اعتماد و شفافیت مرتبط با هوش مصنوعی، تضمین امنیت و یکپارچگی داده‌‌‌ها بسیار مهم است.

انتظار می‌رود روابط تجاری و سیاست‌‌‌ها در ۲۰۲۵ دستخوش تغییرات قابل‌‌‌توجهی شود؛ از جمله اختلافات تجاری احتمالی و مذاکره مجدد در مورد توافق‌نامه‌‌‌های تجاری موجود. کسب‌وکارها باید زنجیره‌‌‌های تامین خود را تنوع دهند و راهبردهای انعطاف‌‌‌پذیری را برای کاهش تاثیر تعرفه‌‌‌ها و موانع تجاری اتخاذ کنند.

پتانسیل افزایش تنش‌‌‌های تجاری و اقدامات حمایتی یک نگرانی قابل‌‌‌توجه است. شرکت‌ها باید استفاده از تجزیه‌‌‌وتحلیل داده‌‌‌های خرد و راهبردهای تجاری منعطف و سازگار را برای مدیریت موثر تغییرات و اختلالات در اولویت قرار دهند. پایداری در سال ۲۰۲۵ فقط یک گزینه تفننی نیست، بلکه یک الزام تجاری است. از شرکت‌ها انتظار می‌رود که تعهدات واضحی در قبال مسوولیت‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی نشان دهند؛ در غیر‌این‌صورت از رقابت در بازار جهانی کنار خواهند رفت.

تاکید فزاینده‌‌‌ای بر نیاز به اقدامات عملی و قابل‌‌‌اندازه‌‌‌گیری، در مقابل تعهدات ساده یا «سبزشویی» وجود دارد. شرکت‌ها باید با نظارت بر زنجیره‌‌‌های تامین، استفاده از هوش‌مصنوعی برای حفظ انرژی و گزارش شفاف‌‌‌تر در مورد اثرات زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی، به طور فعال به موضوع پایداری بپردازند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.