به گزارش ایسنا، طی سالهای اخیر، واحدهای صنعتی با افزایش دما در فصل تابستان و کاهش دما در فصل زمستان در نقاط مختلف کشور بارها با قطع گسترده برق مواجه شدند. در مورد دلایل ناترازی برق موضوعات مختلفی از جمله افت سرمایهگذاری در صنعت برق، قیمتگذاری دستوری و استخراج رمزارزها مطرح میشود. اما مهمترین مسئله، سرمایهگذاری در این صنعت است که حل آن زمانبر است. با این حال راهحلهای کوچکی هم وجود دارد که میتواند در شرایط کنونی از تشدید ناترازی جلوگیری کند.
در این رابطه آرش نجفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در این راستا باید برای چند محور همزمان برنامهریزی شود، اظهار کرد: اول باید کنتورهای هوشمند سریع و فوری در کشور فعال شود. در حال حاضر این کنتورها نصب شده، اما تعرفه گذاری آن برای جامعه مفهوم نیست. بنابراین باید برای جامعه تعریف شود که در چه ساعاتی نرخ برق متفاوت است. بهتر است استفاده از برق از ساعت 12 شب تا شش صبح به حدی مناسب سازی و حتی نزدیک به رایگان شود که خیلی از مردم مصارف خود مثل استفاده از ماشین لباسشویی و ظرفشویی را به ساعت 12 شب تا شش صبح موکول کنند.
به گفته وی این یک رفتار منطقی است که میتواند اصطلاحا پیک زدایی کند و پیک مصرف را به ساعاتی تقسیم کند که کم مصرف است. در مجموع در قدم اول باید کنتورهای برق هوشمند در تمام کشور نصب و راهاندازی و تعرفه گذاری شود و به اطلاع مردم برسد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تجهیزات برودتی در فصل گرم سال عمدتا باعث کمبود برق میشود، پس این تجهیزات باید اصلاح شود، اظهار کرد: همانطور که دولت واردات کولر گازی را آزاد کرد، باید با سیاستهای تشویقی، سیستمهای برودتی اصلاح یا تعویض شود تا بتوانیم با مصرف کمتر، مثل کولرهای گازی اینورتر مصرف برق را کاهش دهیم و پیک زدایی کنیم و بتوانیم با این روش شدت مصرف را در ایام گرم سال کاهش دهیم.
به گفته وی نکته بعدی که باید به آن توجه شود تامین مکانیزمهای سایهبان روی تمام سیتمهای برودتی سنتی مثل کولرهای آبی است که دولت باید در این زمینه کمک کند. این نوع اقدامات سرمایه گذاریهای ناچیزی است و دولت میتواند این هزینه آنها را به صورت اقساط بلند مدت روی فیش مصرفکنندگان در نظر بگیرد و مردم هم ناراضی نمیشوند.
دولت ذینفع نهایی انرژی در کشور است
نجفی با بیان اینکه دولت ذینفع نهایی انرژی در کشور است و باید در این حوزه سرمایهگذاری کند، تصریح کرد: مثلا برای موضوع سایه بان، دولت میتواند چند هزار پیمانکار تعریف کند که سایهبان استاندارد تولید کنند و در سطح شهر روی کولرهای آبی نصب کنند. همین اقدام باعث میشود نحوه آسایش مردم متفاوت باشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه توسعه پنلهای خورشیدی کمککننده خواهد بود، گفت: توصیه دیگر این است که فعالیت برخی صنوف مثل خشکشوییها با سیاستهای تشویقی به 12 شب تا 6 صبح منتقل شود. چراکه تعداد خشکشوییها در سطح شهر چشمگیر و مصرف آنها قابل ملاحظه است. بنابراین این موضوع در کنار کنترل مصارف خانگی میتواند کمک کننده باشد.
وی در پایان از رایزنی اتاق بازرگانی با چند کشور برای واردات پاور یا انبارههای نیرو (سیستمهای ذخیره انرژی) خبر داد و گفت: با این تجهیزات میتوانیم بدون نیاز به UPS در شب باتریها را پر کنیم تا در روز به مدت سه ساعت به ساختمان برق دهند. بنابراین در آن سه ساعتی که میخواهیم برق منازل مسکونی را قطع کنیم، میتوانیم از این تجهیزات استفاده کنیم. البته در این زمینه دولت باید توافق کند و فعلا منتظریم معاون اول رئیس جمهور وقتی برای مذاکره با دولت تعیین کند.
انتهای پیام