هدررفت غذا در ایران بالای ۳۰ درصد است

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 24 دی 1403 - 12:10
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه هدررفت غذا در ایران بالای ۳۰ درصد است، گفت: از مجموع هدر رفت غذا ، آمار اتلاف میوه و سبزیجات بالای ۴۰ درصد است که بیشترین میزان اتلاف را به خود اختصاص می‌دهد.

احمد اسماعیل‌زاده، در همایش «مدیریت اتلاف غذایی از مزرعه تا سفره» در دانشکده علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه اتلاف غذا در کل زنجیره، از کشت تا مصرف، رخ می‌دهد، اظهار کرد : بر اساس داده‌ها، بخش عمده اتلاف غذا در کشور ما، قبل از مرحله مصرف و به دلیل عدم وجود سیستم حمل‌ونقل پیشرفته اتفاق می‌افتد.

رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با مقایسه کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه در این زمینه، افزود: در کشورهای توسعه‌یافته، بیشتر اتلاف غذا پس از مصرف رخ می‌دهد، در حالی که در کشورهای در حال توسعه، اتلاف عمدتاً قبل از رسیدن به مرحله مصرف است.

دکتر اسماعیل‌زاده با تأکید بر نبود برنامه‌ریزی منسجم و عملیاتی در این حوزه، تصریح کرد: متاسفانه، هیچ برنامه مدونی که به‌صورت عملیاتی در این زمینه ورود کرده و نهادینه شده باشد، در کشور وجود ندارد، بنابراین، ارائه راهکارهای عملی و همکاری دستگاه‌های متولی در این زمینه ضروری است.

وی با بیان اینکه میزان هدر رفت غذا در کشور بالای ۳۰ درصد است، خاطرنشان کرد: البته، این میزان هدر رفت بسته به نوع مواد غذایی متفاوت است. به عنوان مثال، آمار اتلاف میوه و سبزیجات بالای ۴۰ درصد است که بیشترین میزان اتلاف را به خود اختصاص می‌دهد.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در ادامه به اقدامات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: مکاتباتی در وزارت بهداشت در این راستا انجام شده است و خواستار اعلام ایده‌های عملیاتی شده‌ایم، در حال حاضر، روی سه پروژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی اصفهان، کرمان و مشهد کار می‌کنیم و امیدواریم به ایده‌های عملیاتی در این زمینه دست یابیم.

وی با اشاره به روند کاهشی ضایعات غذا طی ۲۰ سال اخیر، گفت: رفع چالش‌ها در خصوص ضایعات غذا و هدر رفتن منابع غذایی، نیازمند تفکر اندیشمندان و متخصصان دانشگاهی است. باید هر چه سریع‌تر به دنبال چاره‌ای برای این مسئله باشیم و مهم‌تر از همه، آگاهی‌رسانی در این زمینه است. این مسئله که بیشتر در سطح خانواده‌ها دیده می‌شود، بسیار مهم است.

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نقش رسانه‌ها و دانشگاه‌ها در آگاهی‌بخشی به مردم گفت: راهکارهای رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی از طریق دانشگاه‌ها و دانشگاهیان می‌تواند مردم را متوجه این مسئله کند و قطعاً اثرگذار خواهد بود، حتی اگر بتوانیم ۱۰، ۲۰ یا ۵۰ درصد بهبود در این زمینه ایجاد کنیم، کار بسیار ارزشمندی انجام داده‌ایم.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به شعار «مشارکت مردمی»، گفت: واقعاً باید به این مسئله توجه شود؛ ما با دنیایی از مسائل روبرو هستیم که باید به آن‌ها رسیدگی کنیم و امیدوارم که این سمینار و زحماتی که کشیده شده، سرآغاز توجه به این موضوع باشد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در زنجیره تولید مواد غذایی، بیان کرد: در مورد غذا، مسئله از ورود به سیستم غذایی آغاز می‌شود. کارخانجاتی که در تولید مواد غذایی، دوز مواد را کنترل نمی‌کنند، باید مورد بررسی قرار گیرند، گزارش‌هایی وجود داشته که نشان می‌دهد مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. در واقع، این مسئله جزو دستورالعمل‌های ما نبوده و نیست، اما باعث شد آن را پیگیری کنیم. از ما خواستند که وارد این موضوع شویم و این موضوع جرقه‌ای برای اقدام شد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.