به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، قباد مرادی، در خصوص تأثیر آلودگی هوا بر افزایش بیماریهای فصلی، افزود: آلودگی هوا یکی از عوامل تشدیدکننده بیماریهای فصلی است که میتواند بر سیستم تنفسی و ایمنی بدن اثر منفی بگذارد.
وی ادامه داد: هوای آلوده حاوی مواد شیمیایی و ذرات معلق است که از طریق تنفس، وارد دستگاه تنفسی انسان شده و مخاط این دستگاهها را آسیبپذیر میکند و این شرایط، منجر میشود که با ورود عامل میکروبی یا ویروسی به بدن، زمینه ابتلاء به عفونتهای میکروبی و ویروسی فراهم شود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: آلودگی هوا باعث آسیب به بافتهای مخاطی دستگاه تنفسی و تضعیف عملکرد سیستم ایمنی میشود. ذرات معلق، بهراحتی وارد دستگاه تنفسی شده و میتوانند موجب التهاب، تحریک و عفونتهای تنفسی شوند. این ذرات با ایجاد التهاب در ریهها و مجاری تنفسی، زمینهساز بیماریهایی مانند آسم، برونشیت، و سایر عفونتهای تنفسی میشوند. در شرایط آلودگی شدید، این مشکلات بهویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای تنفسی مزمن تشدید میشود.
مرادی، در خصوص راهکارهای کاهش اثرات آلودگی هوا، گفت: استفاده از ماسکهای N۹۵ که میتوانند از استنشاق ذرات معلق و آلایندهها جلوگیری کنند؛ خودداری از ورزش یا فعالیتهای سنگین در فضای باز در روزهایی که آلودگی هوا شدید است، تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونتها با مصرف غذاهای سالم و غنی از آنتیاکسیدانها، استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیطهای بسته و کاهش استفاده از وسایل نقلیه، میتوانند در حفظ سلامتی افراد در روزهای آلوده تأثیرگذار باشند.