متاپنوموویروس بیماری جدیدی نیست

بهداشت نیوز دوشنبه 24 دی 1403 - 13:32

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر رزیتا خداشاهی  اظهار کرد: در چند ماه اخیر ویروس‌ آنفلوآنزا را با درصد شیوع بیشتری داشتیم و کسانی که واکسن دریافت کردند مبتلا نشدند و اگر هم شدند علائم خفیفی داشتند و دچار مشکل جدی نشدند و در سوی مقابل موارد مرتبط با کووید به مراتب کمتر از ماه‌های قبل از آن بود.

وی تصریح کرد: ویروس جدیدی که نامش در این روزها و از کشور چین مطرح است به نام متاپنوموویروس یا همان HMPV  بوده، ویروسی که ویروس جدیدی نیست و از حدود سال 2000 در کشورهای مختلف از جمله کشور خودمان مشاهده شده و در سال گذشته هم نمونه‌های آن را داشتیم.

عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علائم بیماری متاپنوموویروس به مانند دیگر بیماری‌های ویروسی همچون سرماخوردگی بوده که با مواردی همچون تب، سر درد، حالت تهوع، آبریزش بینی و درد گوش دیده شده است، خاطرنشان کرد: این ویروس در فصول سرد سال‌های قبل هم وجود داشته و همانطور که اشاره شد ویروس جدیدی نیست و برای افرادی که سالم هستند و نقص در سیستم ایمنی بدن ندارند مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

دکتر خداشاهی افزود: ما در کشورمان کیت‌های تشخیصی‌ای داریم که 21 نوع بیماری ویروسی را نشان می‌دهند که یکی از آنها متاپنوموویروس است.

وی با تأکید بر اینکه ویروس متاپنومو درمان خاصی ندارند و باید برای درمان این بیماری، مراقبت‌های دوره درمان را به مانند دیگر بیماری‌های ویروسی داشته باشیم، گفت: این توصیه بیشتر برای افراد دارای بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای و همچنین کسانی که سیستم ایمنی بدنی ضعیف تری دارند بوده است، هرچند به کسانی هم که شامل این گروه‌‌ها نمی‌شوند توصیه بر رعایت نکات بهداشتی و عدم ارتباط با دیگران را به‌خصوص با گروه‌‌های پرخطر در زمان بیماری داریم.

فوق تخصص عفونی بیان کرد: انتقال این بیماری از طریق تماس با سطوح، دست دادن، روبوسی کردن، انتقال ترشحات از طریق عطسه و سرفه بوده است و اگر علائمی داشتیم نباید تا زمان بهبودی با دیگران به‌خصوص گروه‌های خاص و پرخطر ارتباط بگیریم تا که زمینه انتقال ویروس و بیماری به آنان فراهم نشود.

وی خاطرنشان کرد: بیماران پیوندی، بیماران مصرف کننده داروهای خاص، بیماران شیمی درمانی شده و افراد با مشکلات زمینه‌ای، خونی، خود ایمنی و الهتابی ممکن است که در صورت ابتلا به این بیماری دچار مشکلات و درگیری‌های ریوی و التهاب در ناحیه گوش بشوند و درصد بروز این مشکلات برای افراد سالم که با مشکلات و بیماری‌های اشاره شده مواجه نیستند کمتر است.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.