به گزارش ایسنا، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی یک پژوهشگر دانشکده علوم و فناوری اطلاعات «دانشگاه پنسیلوانیا»(Penn State) یک کمکهزینه دو ساله را به مبلغ ۱.۲۳ میلیون دلار از ناسا دریافت کردهاند تا به بهبود پیشبینی آبوهوا با استفاده از هوش مصنوعی و دادههای ماهوارهای مدلهای پیشبینی کنونی کمک کنند.
به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه پنسیلوانیا، «رومیت ماولیک»(Romit Maulik) دانشیار دانشکده علوم و فناوری اطلاعات دانشگاه پنسیلوانیا گفت: پیشبینیهای جو و اقیانوس معمولا به یکسانسازی دادهها نیاز دارند که ترکیب منابع اطلاعاتی گوناگون درباره آبوهوا برای به دست آوردن نتیجه دقیقتر است اما یکسانسازی دادهها میتواند زمان پیشبینی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. ما قصد داریم از بینش رایانهای برای تسریع چشمگیر این فرآیند استفاده کنیم.
بینش رایانهای، نوعی از هوش مصنوعی است که از یادگیری ماشینی و شبکههای عصبی بهره میبرد تا به رایانهها یاد بدهد که دادههای حاصل از اطلاعات بصری را درک و تفسیر کنند و آن دادهها را برای بهبود عملکرد خود یاد بگیرند.
این گروه پژوهشی قصد دارند منابع گوناگون داده مانند تصاویر ماهوارهای پیشبینی آبوهوا در گذشته را که از الگوریتمهای هوش مصنوعی مبتنی بر ترانسفورماتور و مدلهای یادگیری ماشینی استفاده میکردند، به کار ببرند.
ماولیک گفت: این کار شامل بازآموزی بخشی از مدل ما برای استفاده از مجموعه دادههای جدید به عنوان ورودی و بهبود پیشبینیها خواهد بود. سپس، ما این الگوریتمهای بهبودیافته را در سیستم رصد زمین «مرکز گادرد ناسا» ادغام خواهیم کرد تا بتواند مشاهدات سیستم ماهوارهای را به سرعت در جریانهای کاری شبیهسازی دادههای عملیاتی خود بگنجاند.
انتهای پیام