وی افزود: بدون شک ظرفیتهای استان هرمزگان در ابعاد تجاری نسبت به دیگر استانهای کشور بسیار ویژهتر است و دستگاههای اجرایی درخصوص ظرفیتهای اکو باید اطلاعات و آگاهی لازم را داشته باشند، چراکه ظرفیتهای اکو میتواند اقتصاد منطقه را متحول کند. مهاجر تاکید کرد: حجم مبادلات تجاری اکو در سالهای اخیر رشد مطلوبی داشته و افزایش همکاریهای منطقهای بهویژه در میان کشورهای در حال توسعه یک ضرورت جدی است.
وی اظهار امیدواری کرد: برگزاری نشست با کشورهای عضو اکو و معرفی ظرفیتهای استان هرمزگان بتواند نقش موثری در ایجاد آگاهی درخصوص شناخت موانع و مشکلات توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو اکو داشته باشد و بتواند دستاورد بسیاری خوبی برای استان هرمزگان داشته باشد.
معاون امور بینالملل اتاق ایران نیز با اشاره به ظرفیتهای هرمزگان در بخش تجاری، گفت: هرمزگان سریع ترین و ارزانترین راه دسترسی کشورهای اکو به زنجیره تجارت جهانی است. محمدرضا کرباسیان در این نشست اظهار کرد: مزیتهای هرمزگان نسبت به دیگر استانهای جنوبی ویژه بوده و نگاهها به این استان جهانی است. وی بیان کرد: اتاق بازرگانی بندرعباس در این دوره مدیریتی یکی از اتاقهای پیشرو و مطالبهگر است که در مدت کوتاهی توانسته با کشورهای متعددی ارتباط ایجاد و تفاهمنامه همکاری امضا کند. کرباسی ادامه داد: تعامل نمایندگی وزارت امور خارجه با اتاق بازرگانی بندرعباس در نوع خود بینظیر است و در مقیاس بینالمللی دستاوردهای بسیار خوبی را برای هرمزگان رقم خواهد زد.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس نیز گفت: هرمزگان ظرفیت بالایی در میزبانی از رویدادهای تجاری مرتبط با کشورهای اکو دارد. سعید شعبان یادآور شد: اتاق بازرگانی بندرعباس در ماههای اخیر ارتباطهای قابل توجهی با اتاقهای بازرگانی برخی کشورها برقرار کرده است. وی افزود: هرمزگان دارای پیشینه بالایی در امور تجاری و بازرگانی است که میتوان با مدیریت صحیح و هدفگذاری لازم، ظرفیتهای نهفته آن را عملی کرد.
شعبان یادآور شد: نمایندگی وزارت امورخارجه بهعنوان بخش دولتی در کنار فعالان اقتصادی و بازرگانی و اتاق بازرگانی بندرعباس بوده و خواهد بود. رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به رایزنیهای این نمایندگی و اتاق بازرگانی استان برای برگزاری نشست مشترک بین بخشهای تجاری کشورهای عضو اکو و استان با هدف معرفی ظرفیتهای تجاری تولیدی استان در بخشهای مختلف اشاره و افزود: برگزاری چنین رویدادهایی میتواند گام مهمی در توسعه امور اقتصادی و تجاری کشور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس نیز گفت: در حال حاضر رویه صادرات با مشکلاتی روبهرو است و بازرگانان از رویه فعلی زیان دیدهاند. محمدرضا صفا اظهار کرد: استان هرمزگان از ظرفیتهای گوناگونی در ابعاد مختلف نظیر کشاورزی، صنعت و معدن برخوردار است. وی بیان کرد: این استان در حال حاضر در بخش صادرات آبزیان در کشور حرف اول را میزند و رتبه یک کشور را به خود اختصاص داده است.
صفا ادامه داد: برخی قوانین غیرکارشناسی موجب شده صادرکنندگان محصولات کشاورزی و به دنبال آن کشاورزان ضررهای فراوانی را متحمل شوند.
وی ادامه داد: هرمزگان در کشت گلخانهای رتبه نخست را دارد و بهترین نوع نارنگی مربوط به این استان است و بهترین نوع خرما و محصولات خرمایی متعلق به استان هرمزگان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی طرفداران فراوانی دارد.
صفا گفت: دلیلی ندارد که استانی با چنین ظرفیتهایی برای صادرات محصولاتش به کشورهای هدف با مشکل مواجه باشد و باید برای تولیدات خارج از فصل استان هرمزگان که بازار بسیار خوبی در کشورهای دیگر دارد اولویت بندی شود.
وی تاکید کرد: ممنوع کردن صادرات سیب و پرتقال و نبود تعادل در صادرات برخی محصولات بازار را با کمبود و مشکل قیمت مواجه کرده و این در حالی است که میتوان با یک برنامه مدون محصولات خارج از فصل استان هرمزگان را جایگزین صادرات محصولی نظیر سیب کرد.
وی تصریح کرد: باید در کنار صادرات محصولی مانند سیب محصولات خارج از فصلی همچون گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و فلفل قرار بگیرد که اتاق بازرگانی در این زمینه نامهنگاریهای لازم را انجام داده است.
صفا ضمن قدردانی از تلاشها و پیگیریهای رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در رایزنی برای ارتباط اتاق بازرگانی بندرعباس با کشورهای هدف و تلاش معاونت امور بینالملل اتاق ایران در این خصوص بیان گفت: برگزاری نشست با کشورهای سنگال، چین، افغانستان، پرتغال و قزاقستان با هدف معرفی ظرفیتهای استان هرمزگان و در آیندهای نزدیک برگزاری نشست با کشورهای عضو اکو نشان دهنده عزم راسخ اتاق برای گسترش روابط بینالمللی است.