سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
قبولی مخبر و خرازی در یک امتحان سیاسی
محمد مخبر، معاون اول دولت سابق به تازگی طی سخنانی در بازدید از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفته است: همواره در سختترین شرایط و در مواجهه با مشکلات آنچه به من و تمام دولتمردان دلگرمی میدهد، این است که این مرز و بوم جوانانی دارد که با هر سلیقه و نگاهی بر محور ایران دوستی و ارزشهای ایمانی از پس هر مشکل و مسئلهای برمیآیند. نخبگان ستارههای درخشانی برای تارک ملت عزیزمان برای حل مسائل کشور هستند.
به گزارش خبرآنلاین، او میافزاید: در مواجهه با مسائل و مشکلات کشور؛ حرفهای مایوس کننده، نه با واقعیات نسبتی دارد و نه در منطق حکمرانی قابلقبول است.
مخبر تصریح میکند: این سرزمین کشور مزیتهاست و در میان انبوه داشتهها و یافتههایمان به لحاظ نیروی انسانی و ظرفیتهای خدادادی سرآمد هستیم و جایی برای ناامیدی باقی نمیماند.[1]
*قبل از مخبر، سیدمحمد صادق خرازی، از فعالان اصلاحطلب و چهره محوری حزب ندای ایرانیان هم طی سخنانی در یک میتینگ سیاسی گفته بود: ایران نه بحران اقتصادی دارد و نه بحران ثبات و حیات.
او تصریح میکرد: ما کشور ثروتمندی هستیم و دولت ما بیش از چند هزار میلیارد دلار ثروت دارد.[2]
بیان سخنان و مواضع مستند و امیدبخش؛ همان راهبرد ترسیمی مقام معظم رهبری است که البته متأسفانه بخش زیادی از رسانهها، رجال سیاسی و مسئولان کشور نمره پایینی در عمل به این راهبرد دارند!
پر بیراه نیست اگر بگوییم سکه اکنون بازار سیاست و رسانه در ایران "سیاهنمایی" است و آنها که با سند و مدرک از امید و مثبتات سخن بگویند به حاشیه میروند.
در فضای فعلی اگرچه مواضع کسانی مثل مخبر، خرازی و... مغتنم است لکن این تکصداها در هیاهوی سیاهنمایی؛ قلیل مینمایند و باید فکری برای این قضیه کرد.
خوداندیشی خواص برای تصمیم درونی پیرامون بیان مثبتات کشور، ورود جدی نهاد قضایی و امنیتی به پرونده سیاهنمایی و سیاهنماها و بیان مستند مثبتات کشور از رسانهها از جمله نوشداروهای فعلی این مسئله است.
***
این "گرانی نمایشی" و دولتی که در بازار نیست!
ایلنا گزارش داد: علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده مردم تبریز و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت امور اقتصاد باید در کنترل تورم بهتر از وضعیت موجود عمل کند، تأکید کرد: اینکه با شعار " نه به اقتصاد دستوری " و برداشت غلط از یک استراتژی، نظارت بر بازار را رها کنیم عاقلانه نیست. [3]
*اگرچه این نماینده محترم در صحبتهای خود مبحث نرخ دلار بازار آزاد را مد نظر داشته لکن نکتهای که به آن اشاره کرده است؛ بیتالغزلی برای حل مشکلات اقتصادی امروز ماست.
"نظارت کارای دولت بر بازار و قیمتها" حلقه مفقودهای است که نبودش طی سالیان اخیر؛ جامپ قیمتها و بروز پدیده "گرانی بیقاعده" را رقم زد.
گرانی بی شاخ و دمی که از هیچ قاعده بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند و صرفا به دلیل رصد سود پرستان مبنی بر نبود دولت بر بازار حادث شده است.
پر واضح است که اگر دولت محترم در همین اکنون دچار یقظه شده و به عملیات میدانی نظارت بر بازار روی بیاورد؛ گرانی بیقاعده فیالفور شکسته خواهد شد و مردم بلافاصله طعم ارزانی را احساس خواهند کرد.
ما پیش از این در گزارشی تشریح کردیم که اظهار جمله خوشظاهر "به قیمتگذاری دستوری معتقد نیستیم" از سوی مسئولان؛ چگونه گرانی را در زندگی مردم رقم خواهد زد.[4]
لازم به تأکید است که دولت پزشکیان تا اینجا گامهای خوبی را برای کاهش تورم برداشته و به نظر میرسد نرخ تورم در سال جاری و سال آینده کاهش یابد. لکن این کاهش تورم باید با اقداماتی در پیوست خود همراه باشد که مردم بتوانند آنرا بالمرّه لمس کنند.
نظارت کارای دولت بر بازار و قیمتها از جمله همین پیوستهاست که سبب میشود مردم عزیز ایران، کاهش تورم را بهصورت ملموس در خانه و زندگی خود ببینند.
در این زمینه باید اشاره کرد که دولت سابق و فعلی حتی بر مصوبات خود دولت مثلا درباره تعیین سقف برای اجارهبها هم نظارت نکردهاند و اجرا نشدن این مصوبه مهم دولتی گویا اهمیتی برای آقایان نداشته و ندارد!
***
حصر و انزوای "بانیان فتنه" برای دفاع از حقوق مردم
علی شکوری راد، فعال چپ و عضو جبهه اصلاحات در اظهار اعتراض به حصر آقایان موسوی و کروبی گفته است: حصر بر مبنای چه چیزی ادامه پیدا کرده است و اکنون بر اساس کدام دغدغه امنیتی ادامه دارد؟!
به گزارش خبرآنلاین، او میافزاید: دو نفر از بزرگان مملکت در حصر باقی ماندهاند و مردم هم از این حصر آزرده خاطر هستند؛ در حقیقت این حصر نماد تقابل حاکمیت با حقوق شهروندی و اجتماعی شده است.[5]
*شکوریراد نظیر این حرفهای دهان پر کن و ربط دادنهای بیجا را قبل از این هم درباره حصر بر زبان رانده بود.
او در اشاره به ممانعت وزارت اطلاعات از حضور خاتمی در یک برنامه رسمی گفته بود: در حقیقت ممانعت از حضور آقای خاتمی در مراسم افتتاح بیمارستان آیتالله هاشمی رفسنجانی نوک کوه یخ نابسامانی حکمرانی در ایران است. یعنی انبوهی از بحرانها و مشکلات در اداره امور کشور وجود دارد که این یک نمادی از آن است.[6]
باید دقت کرد که این قبیل حرفهای شداد و غلاظ صرفا از سوی سمپاتهای سیاسی اضلاع فتنه 88 ایراد میشود تا اینان بدون عذرخواهی و توبه از جنایتهای سال 88؛ دوباره به عرصه عمومی جامعه بازگردند.
در واقع باید دانست که چپهای نانجیب به این مسئله به عنوان یک مقوله حیثیتی و "شیشه عمر" مینگرند و معتقدند اگر از فتنه 88 عذرخواهی کنند؛ خیلی چیزها را از دست خواهند داد!
لکن نظام اسلامی و عقلانیت حکومتی انقلاب اسلامی به این شهوات حزبی و جناحی اهمیتی نمیدهد و تأکید دارد که حق و عدل باید در جای خود قرار داشته باشد. بدین قرار که اضلاع فتنه 88 یا باید بصورت رسمی و علنی توبه کنند تا از حصر و انزوا به در آیند و یا باید همچنان در حصر و انزوا بمانند تا حق و عدل در جای خود قرار داشته باشد و ظلمی که در سال 88 به رأی مردم، به نظام اسلامی و به امنیت کشور رواداری شد؛ جبران گردد.
این فلسفه حصر و انزوای اضلاع فتنه 88 است.
لکن شکوریراد و امثال او نسبت به این معارف تجاهلالعارف میکنند و ایضا نمیخواهند که جامعه نیز متوجه این مبانی باشد.
جالب است که شکوریراد در حالی مدعی شده "حصر نماد تقابل حاکمیت با حقوق شهروندی است" که این مقوله اتفاقا نماد دفاع حاکمیت از حقوق شهروندی و احترام نظام جمهوری اسلامی ایران به حقوق اصیل مردم است.
حقوق اصیلی که امثال موسوی و کروبی و خاتمی در سال 88 تقلا کردند آنرا از بین ببرند.
***
1_ khabaronline.ir/xn6pZ
2_ mshrgh.ir/1666725
3_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1583368
4_ mshrgh.ir/1498971
5_ khabaronline.ir/xn6r7
6_ mshrgh.ir/1679535