از خواص «چیا» چه می‌دانید؟

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 26 دی 1403 - 13:12
 دانه چیا یک شبه غله به رنگ‌های قهوه‌ای تیره تا سفید مایل به خاکستری است. اگرچه این دانه خوراکی مغذی از گذشته‌های دور وجود داشته، اما در سالهای اخیر به دلیل خواص فوق العاده آن، به ویژه در میان ورزشکاران بسیار محبوب شده است.

 صبا حضرتیان کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص خواص دانه چیا، گفت: چیا گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان است. این دانه‌ ریز فاقد گلوتن منبع عظیمی از اسیدهای چرب امگا۳، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای رژیمی است. همچنین به علت  وجود ترکیبات پلی فنول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.

حضرتیان اظهار کرد: از نظر میزان فیبر، دانه های چیا غنی از فیبر هستند. همچنین دارای خصوصیاتی مانند کاهش دهندگی کلسترول خون، فعالیت ضد التهابی و فعالیت آنتی اکسیدانی است.

وی ادامه داد: دانه‌های چیا به دلیل تاثیرات مفید روی بیماریهای قلبی عروقی، اختلالات سیستم های عصبی و گوارشی و تنظیم سطح کلسترول و تری گلیسرید خون به عنوان یک جزو غذایی فرا سودمند مطرح هستند. همچنین از این دانه در کنترل دیابت، فشارخون و افزایش بهبود ایمنی استفاده می‌شود.

حضرتیان اظهار کرد: این دانه منبع غنی از کلسیم است، به طوری که ۶۳ درصد آن را کلسیم تشکیل می‌دهد و در نتیجه برای سلامت استخوان مفید است.

 حضرتیان با اشاره به اینکه داﻧﻪﻫﺎی چیا غنی از پروﺗﺌﯿﻦ، اﺳﯿﺪﻫﺎی چرب امگا ۳، فیبرهای رژیمی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های پلی فنول هستند، گفت: این دانه همچنین اثرات سلامت بخش مختلفی مانند بهبود هضم، کاهش وزن، پاکسازی روده، بهبود سلامت مغز و قلب، بهبود سیستم ایمنی، تنظیم قند خون و... دارد.

وی افزود: البته باید مد نظر داشت که مصرف هر ماده‌ای هر چند سودمند باید به اعتدال مصرف شود تا عوارض جانبی به دنبال نداشته باشد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.