به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات برنامه پنج ساله هفتم به پیشرفت کشاورزی گفت: در این برنامه تلاش شده که ضمن جبران کاستیهای گذشته، طرحهای جامعی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شود و علاوه بر این در بودجه سال آینده نیز کشاورزی بیشترین افزایش را داشته و به حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
عسگری در حاشیه نمایشگاه تولیدات دامی کشور، استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی را از دیگر موارد مورد نیاز بخش کشاورزی خواند و گفت: متاسفانه تاکنون از دستاوردهای علی و دانشگاهی به حد مطلوبی استفاده نشده و این درحالی است که سازمان انرژی اتمی بیست و پنج دستاورد را به محصول تجاری تبدیل کرده و حتی فضای صادرات این محصولات ایجاد شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: اجرای برنامه ششم عقب ماندگیهایی داشت و بیشتر از ۳۰ درصد احکام اجرایی نشده بود، اما در برنامه هفتم طرحها و قوانین جامعی در نظر گرفته شده که کسریها و نقائص گذشته نیز جبران شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: برای ان منظور با رئیس جمهور محترم هم مکاتبه کردهایم تا اگر بناست برنامه پنج سال هفتم عملیاتی شود همه دستگاهها به نقش خود عمل کنند.
وی افزود: کار به گونهای انجام شده که پیچیدگیهای اداری نمیتواند بهانهای برای کم کاری باشد.
عسگری در ادامه به سهم بخش کشاورزی در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: در بودجه ۱۴۰۴ خوشبختانه برای اولین بار در طول تاریخ انقلاب اسلامی بیشترین اعتبارات به کشاورزی اختصاص یافته و با اینکه دست ما در بودجه بسته است، اما در بخش کشاورزی افزایش داشته و حدود ۲۰۰ همت برای حوزههای مختلف کشاورزی در نظر گرفته شده است بطوری که بر اساس قانون به محض برداشت گندم و تحویل به دولت، دولت محترم پول آن را پرداخت میکند و هیچ بهانهای برای تاخیر وجود ندارد.
وی بیمه، تسهیلات بانکی و کمک به تامین نقدینگی کشاورزان را از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده خواند و گفت: ما بالغ بر ۱۱ هزار متخصص داریم که اغلب در جایگاههای علمی و استادیاری و استاد تمامی فعال هستند، اما کارهای تحقیقاتی آنها خروجی آنچنانی ندارد، چون برای ارتقا خودشان صرفا به دنبال مقاله و کتاب میروند و به همین دلیل ما اعلام کردیم که به محض اینکه مقالهای تبدیل به محصول شد، ارتقا صورت پذیرد.
عسگری کشاورزی دانش بنیان و نوین را از راهکارهای دیگر برای استفاده از ظرفیتهای علمی بخش کشاورزی دانست و افزود: باتوجه به بحران کم آبی و تغییرات اقلیمی باید توسعه افقی را متوقف کنیم و به سمت کشت عمومی برویم.
وی افزود: شهرکهای گلخانهای در مناطق مختلف جهان با کیفیت بسیار بالا محصول تولید میکنند و ما نیز باید این موضوع را با جدیت پیگیری کنیم.