به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، مدیریت پسماند یکی از چالشهای اصلی بسیاری از شهرهای بزرگ است و در این زمینه، روشهای مختلفی برای کاهش آلودگی و مدیریت زباله ها مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از روشهای کارآمد در این زمینه، "زبالهسوزی" است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته بهکار گرفته شده و مزایای متعددی دارد؛ یکی از این مزایا تبدیل زبالهها به انرژی از طریق سوزاندن آنهاست چراکه در این فرآیند حجم قابل توجهی از زباله کاهش مییابد و به این ترتیب فشار بر محلهای دفع زباله کاهش مییابد.
علاوه بر این، در فرآیند زباله سوزی ، انرژی حرارتی تولید میشود که میتواند برای تولید برق و گرما بهکار گرفته شود و به این ترتیب بخشی از نیازهای انرژی شهر تأمین خواهد شد. این روش در صورتی که بهدرستی و با استانداردهای محیطزیستی اجرا شود، میتواند آلایندهها را کاهش دهد و از انتشار گازهای گلخانهای جلوگیری کند.
در شهر تهران نیز از مدت ها پیش زمزمه ورود زبالهسوز 6000 تنی مطرح شد تا به این ترتیب بتواند به شکل مؤثری با چالش مدیریت پسماند در این کلانشهر مقابله کند اما این پروژه که میتواند به کاهش مشکلات مربوط به دفن زباله، ایجاد انرژی پاک و بهبود شرایط زیستمحیطی شهر کمک کند هنوز تا محقق شدن فاصله زیادی دارد چراکه با مخالفتهایی در شورای شهر تهران روبهرو است!
مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران درباره لایحه خرید زباله سوز 6 هزار تنی برای شهر تهران اظهار کرد: شهرداری تهران کلیات لایحه خرید و نصب زباله سوز را به شورای شهر ارائه داد اما اطلاعات کمی در اختیارمان گذاشت.
وی ادامه داد: طی مکاتباتی که با مجموعه شهرداری داشتیم، سؤالاتی مطرح و جلسات تخصصی با حضور نخبگان دانشگاه و مسئولان پسماند برگزار کردیم اما تعداد زیادی از سؤالهای ما پاسخ داده نشد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: با توجه به حساسیت این موضوع، هنوز اعضای کمیسیون سلامت درباره قرارداد خرید و نصب زبالهسوز در محدوده کهریزک قانع نشدهاند بنابراین فعلا با انعقاد قرارداد موافقت نکردهایم.
وی با بیان اینکه ارزش این زبالهسوز 6 هزار تنی حدود 40 هزار میلیارد تومان است، گفت: با حساسیت بسیار زیاد این موضوع را پیگیری کردیم و بیش از 10 جلسه کارشناسی با متخصصین این امر در شورای شهر برگزار کردیم و نقطه نظرات آنها را دریافت کردیم اما تا قانع نشویم قطعاً به شهرداری مجوز نخواهیم داد و این موضوع را به صورت جدی و قاطعانه پیگیری خواهیم کرد.
پیرهادی گفت: طبق جلساتی که با حضور ریاست شورای شهر داشتیم، به این موضوع تأکید کردم که تا همه ابعاد انجام این کار از لحاظ فنی و محیط زیستی رعایت نشود، انجام آن به صلاح شهروندان نیست.
وی خاطرنشان کرد: فکر نمیکنم با توجه به تغییرات متعددی که در حوزههای خدمات شهری و پسماند رخ داده، شهرداری بتواند در فرصت باقی مانده از عمر مدیریت شهری این موضوع را به سرانجام برساند.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران متذکر شد: برای دفن پسماند میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد و قاعدتاً نباید فقط به یک روش متکی بود و در این زمینه از تجربه سایر کشورها نیز میتوان بهره برد.