به گزارش رکنا از خوزستان؛ سید محسن حسینی معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار رکنا گفت: پل ساسانی دزفول در چندین سال گذشته در دست مرمت قرار داشته است و امسال نیز اقدامات مرمت عرشه پل آغاز شده و برای استحکام بخشی قسمت های حاد پل ساسانی حداقل به ۱۵ میلیارد تومان بودجه نیاز است که ما نامه نگاری های آن را انجام داده ایم.
وی با اشاره به آسفالت غیر کارشناسی که قبلا شده بود، افزود: این کار باعث افزایش بار پل شده و خطر ریزش سقف را افزایش میداد. برای کاهش فشار و بار روی ستون ها اقدام به سبک سازی پل کردیم و آسفالت روی عرشه پل برداشته شد.
وی با اشاره به اینکه با برداشتن آسفالت عملا عایقی برای ممانعت از ورود رطوب به سقف و ستون های پل وجود نداشت، گفت: برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به سقف و ستون ها طبق مطالعات کارشناسی شده، پروژه مرمت پل ساسانی دزفول با اعتبارات استانی آغاز شده و کف بالای پل دوباره سبک سازی شد.
معاون مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، ادامه داد: برای جلوگیری از هرگونه رطوبت در لایه اول اقدام به ایزوگام کردن پل کرده ایم تا مانع نشت رطوبت به ستون ها و سقف پل شود و بعد از ایزوگام ادامه مرمت در عرشه پل ساسانی دزفول انجام میشود.
حسینی، با اشاره به تزریق بودجه های قطره چکانی به حوزه میراث گفت: پل ساسانی دزفول از مهمترین آثار تاریخی خوزستان است که از اهمیت بالایی در این اداره کل برخوردار است و طبق برسی ها قرار بر این شد که به شرط وصول بودجه های درخواستی تا یک سال نیم دیگر پروژه پل ساسانی دزفول به جمع بندی برسد.
وی در پاسخ به دغدغه برخی از فعالان حوزه میراث فرهنگی در استان، افزود: دوستداران این حوزه یقین داشته باشند که قبل از هرگونه اقدام جهت مرمت و بازسازی بافت ها و ابنیه های تاریخی اقدامات و مطالعات کارشناسی توسط کارشناسان متخصص حوزه میراث انجام شده و اجرای پروژه ها هم به پیمانکاران مجرب و با تجربه سپرده می شود.
به گزارش رکنا؛ پل ساسانی مهمترین اثر تاریخی دزفول است که دو منطقه شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می کند.
این پل در حقیقت یکی از راههای رابط منطقه جندی شاپور و سرزمین بینالنهرین بوده، که به دستور شاپور اول ساسانی پس از پیروزی بر امپراتوری بیزانس در نبرد ادسا ساخته شده است.
این پل بر روی پایههای پلی به جا مانده از دوره ساسانی بنا شده و در دورههای عضدالدوله دیلمی، صفوی و قاجار بازسازی شده است.
علیرضا آزادی/خوزستان