سید جواد حسینی، شامگاه ۲۶ دیماه در جلسه شورای اداری شهرستان قوچان، با اشاره به دستاوردهای ورزشی معلولان اظهار کرد: در سال جاری، تیم هفت نفره فوتبال معلولین ایران موفق شد در مسابقات جهانی اسپانیا سکوی نخست را از آن خود کند. همچنین، تیم ۹۴ نفره ناشنوایان کشور در سال ۲۰۲۴ در مالزی برای نخستین بار قهرمان آسیا شد. این دو افتخار بزرگ، نشاندهنده ظرفیتهای عظیم جامعه معلولین ایران است.
وی با تأکید بر لزوم تغییر نگرش عمومی نسبت به این سازمان گفت: متأسفانه بسیاری از مردم تصور میکنند که بهزیستی تنها وظیفه کمک به معلولان را بر عهده دارد، در حالی که این سازمان دارای ۱۷۰ مأموریت گسترده است. بهزیستی وظایفی همچون حمایت از کودکان بیسرپرست، کاهش آسیبهای اجتماعی، ارائه خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی را بر عهده دارد.
وی اجتماعیسازی خدمات بهزیستی و آگاهسازی جامعه از این مأموریتها را یکی از اولویتها دانست و افزود: براساس نتایج یک پیمایش ملی که در آن وضعیت معلولیت در ۱۹ استان با بررسی ۲۷۹ هزار خانوار مورد ارزیابی قرار گرفت نشان داد که ۱۱.۵ درصد از جمعیت ایران دارای معلولیت هستند.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: برخلاف برآوردهای جهانی که شیوع معلولیت را ۱۵ درصد اعلام میکنند، ما اکنون آماری دقیق در اختیار داریم به طوری که از مجموع ۹.۵ میلیون نفر دارای معلولیت در کشور، ۳ میلیون نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و ۱.۶ میلیون نفر مستمریبگیر و ۵۳۰ هزار نفر معلول شدید و بسیار شدید فاقد شغل و درآمد هستند.
وی همچنین به دلایل افزایش تعداد معلولین اشاره کرد و گفت: دو عامل اصلی شامل تصادفات جادهای و آسیبهای دوران دفاع مقدس، نقش مهمی در افزایش آمار معلولیت دارند. سالانه ۶۷ هزار تصادف جادهای منجر به معلولیت رخ میدهد که اصلاح رفتارهای رانندگی و بهبود وضعیت جادهها میتواند تأثیر بسزایی در کاهش این آمار داشته باشد.
حسینی با بیان خدمات متنوع این سازمان به جامعه معلولین تصریح کرد: ما برای معلولان برنامههای ویژهای داریم که شامل اشتغال، مسکن، ازدواج، خدمات روانشناختی، توانبخشی و حتی هنر درمانی میشود. در کشور ۱۶۰۱ خانه هنر برای معلولین و ۱۳۱ پایگاه هنر روستایی فعال است و تعهد میدهیم که یک پایگاه هنر روستایی نیز در قوچان ایجاد شود.
وی در ادامه به خدمات سازمان به کودکان بیسرپرست اشاره کرد و افزود: اکنون ۶۴۰ مرکز نگهداری در کشور فعال هستند که از ۸۵۰۰ کودک نگهداری میکنند. این مراکز شامل ۳۳ شیرخوارگاه، ۵۸ مرکز ویژه نوباوگان (۳ تا ۶ سال)، ۲۵۰ مرکز شبه خانواده برای کودکان ۶ تا ۱۲ ساله و ۲۸۰ مرکز برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: تاکنون ۲۵ هزار کودک از طریق بهزیستی به فرزندخواندگی سپرده شدهاند. علاوه بر این، ۱۸ هزار کودک دیگر در خانوادههای جایگزین مانند خانواده پدر بزرگ و مادربزرگ و... زندگی میکنند.
وی با اشاره به خدمات این سازمان در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: ما به مسائل مهمی مانند طلاق، اعتیاد، خشونتهای خانگی، سالمندآزاری و کودکآزاری رسیدگی میکنیم. خط تلفن ۱۲۳ بهعنوان مرکز مداخلات فوریتهای اجتماعی، میلیونها تماس دریافت و در بسیاری از بحرانها نقش مؤثری ایفا کرده است.
وی افزود: ۷۵۰ مرکز ژنتیک در سطح کشور وجود دارد که خدمات ژنتیکی در دوره جنینی ارائه میدهد. علاوه بر این، در زمینه غربالگری تنبلی چشم، با انجام ۵۷ میلیون مداخله، شیوع این مشکل را از ۴ درصد جهانی به ۱.۵ درصد در ایران کاهش دادهایم.
حسینی با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه مسکن و اشتغال خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای معلولان ساخته شده و ۲۲۰ هزار نفر دیگر در صف دریافت مسکن هستند. همچنین، در سال ۱۴۰۳ تعهد ساخت ۲۰ هزار واحد جدید را داریم.
وی افزود: در حوزه اشتغال نیز ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای معلولان در برنامه قرار دارد که تاکنون ۹۴ درصد آن محقق شده است که ۴۵۰۰ مورد به استان خراسان رضوی اختصاص یافته و سهم شهرستان قوچان نیز ۲۱۰ فرصت شغلی بوده که هم اکنون ۲۲۲ فرصت ایجاد شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور برای راهاندازی دو مرکز توانبخشی اوتیسم و سالمندان در این شهرستان قوچان قول مساعد داد و افزود: ما متعهد هستیم که تمامی پشت نوبتهای خدمات ویژه بهزیستی مانند سمعک و ویلچر، جهیزیه زوجهای معلول را تا پایان سال به صفر برسانیم.
انتهای پیام